Näillä vinkeillä vältät huijauksia ja petoksia

Viimeisin päivitys: perjantai 21. heinäkuuta 2023

Jatkuvasti kasvavassa mediamaailmassa on usein vaikeaa nähdä, mikä on totta ja mikä ei. Jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se yleensä on. Aina ei voi tietää, mitä varoitusmerkkejä etsiä ilmoituksesta. Rentola toivookin tekevänsä huijausten tunnistamisesta helpompaa tämän tekstin avulla. 

KUVAT KODISTA

Hyvässä mainoksessa on selkeät kuvat. Tänä päivänä on helppoa saada kuvia kodeista, vaikka niitä ei olisikaan ottanut itse. Myyjä haluaa aivan yhtä paljon päästä eroon omaisuudestaan kuin sinäkin haluat ostaa tai vuokrata kodin. Molempien osapuolten kannalta on siis tärkeää, että kuvia on paljon. Mikäli mainos näyttää vain vuokrakohteen julkisivun tai jotakin, mikä näyttää hotellilta, kaikki ei ole kunnossa. Älä unohda, että voit aina olla yhteydessä ilmoituksen tehneeseen henkilöön ja pyytää lisää kuvia!

OTA YHTEYS VAHVISTETTUUN VUOKRANANTAJAAN

Toisena vinkkinä on yhteydenottaminen vuokranantajaan, joka hoitaa vuokra-asuntoihin liittyvän bisneksensä asianmukaisesti. Meille vinkattiin sivustosta nimeltä Landlord List. Sieltä löydät helposti Suomen suurimpien kaupunkien hyvien ja luotettavien vuokranantajien yhteystiedot. Sinulla voi myös olla parempi mahdollisuus saada haluamasi asunto, jos otat yhteyttä suoraan vuokranantajaan. 

 

HINTA

KUULOSTAAKO LIIAN HYVÄLTÄ? NIIN SE YLEENSÄ ONKIN!

Yritä ajatella loogisesti tässä vaiheessa, vaikka vastaan tulisi kuinka upea kohde tahansa. Onko mahdollista, että tällainen asunto tällä sijainnilla myydään tai vuokrataan tähän hintaan? Liittyykö kohteeseen ylimääräisiä maksuja, joita ei mainosteta? Huijarit pysyttelevät usein markkinahintojen alapuolella houkutellakseen kodin etsijöitä. Tarkista kaikki tiedot ja lue sopimukset huolellisesti, ennen kuin allekirjoitat mitään. 

TIEDOT KODISTA

Mainosteksti kertoo paljon. Mikäli teksti ei ole valmis tai se on jollakin toisella kielellä, ole varovainen. Jos kuvauksesta ei saa selvää, teksti on saatettu tuoda jonkin optimointiohjelmiston läpi, jotta saataisiin lisää ostajia. Henkilö, joka ei omista mainostettua kiinteistöä tai ei ole edes koskaan käynyt siellä ei voi kuvailla, millainen asunto oikeasti on. Tämä on kaikista simppelein tapa erottaa epäaidot mainokset oikeista mainoksista. Huijarit asuvat yleensä ulkomailla ja vain esittävät myyvänsä tai vuokraavansa kotiaan Suomesta. Tarkasta myös, että kiinteistöä kuvaillaan samalla tavalla sekä mainoksessa että vuokrasopimuksessa, sillä huijauksissa mainostettu kiinteistö ei välttämättä ole sama kuin todellinen vuokrakohde. 

KIINTEISTÖN OSOITE

Suurimmassa osassa mainoksista näkyy koko osoite – kadunnimi, postikoodi ja kerros. Jos mainoksesta ei löydy näitä tietoja, asunnossa ehkä asuu jo joku muu tai koko asuntoa ei ole olemassakaan. Jos mainoksessa on koko osoite, voit ottaa yhteyttä nykyisiin asukkaisiin saadaksesi lisätietoja. 

VUOKRANANTAJAN YHTEYSTIEDOT

Tarkasta aina sinulle annettu puhelinnumero. Vaikuttaako sähköposti järkeenkäyvältä vai onko se eri nimellä kuin mainos? Puhuuko vuokranantaja oikeasti eri kieltä kuin mainoksessa? Kaikki tällaiset pienet asiat, joita ei kenties tule ajatelleeksi, saattavat kieliä huijarista. Olet turvassa, kunhan tarkistat kaikki tiedot. 

Onnea etsintään!

Etsitkö vuokra-asuntoa? Etsi 6 701 vuokrakohteen joukosta
Etsi nyt