Vinkkejä joilla vältät huijauksia ja petoksia

Viimeisin päivitys: keskiviikko 11. toukokuuta 2022

Jatkuvasti kasvavassa mediamaailmassa on usein vaikea nähdä mikä on oikea ja mikä ei. Jos joku kuulostaa liian hyvältä, se yleensä on. Ei ole helppo tietää mitä etsiä ja mitkä on varoitusmerkkejä. Tällä tekstillä, Rentola toivoo tekevänsä tästä vähän helpompaa sinulle. 

Kuvat kodista

Hyvä mainos sisältää selvät kuvat. Tänäpäivänä on helppo löytää kuvia kodeista ilman, että itse otat ne. Aivan kuten sinä haluat ostaa tai vuokrata kodin, myyjä haluaa päästä eroon siitä. Molemmilla osapuolille on tärkeää, että on monta, selkeää kuvaa kodista. Jos mainos näyttää vain julkisivun, tai näyttää jotain joka näyttää hotellilta, jokin on väärin. Älä unohda, että voit aina ottaa yhteyttä tähän henkilöön ja kysyä lisää kuvia, jos olet epävarma!

Ota yhteys vahvistettuun vuokranantajaan

Toinen vinkki on ottaa yhteys vuokranantajaan joka käsittelee asianmukaista bisnestä vuokra-asunnoilla. Saimme vinkin sivustosta nimeltä Landlord List, josta löydät helposti hyvien vuokranantajien yhteystiedot Suomen suurimmista kaupungeista. Sinulla voi olla myös isompi mahdollisuus saada asunto, jos otat suoraan yhteyttä vuokranantajaan.

Hinta

Kuulostaako liian hyvältä? Niin se yleensä onkin!

Sinun pitää ajatella loogisesti tässä vaiheessa. Onko mahdollista, että tämä asunto, tässä paikassa myydään/vuokrataan tähän hintaan? Onko ylimääräisiä maksuja joita he eivät mainosta? Huijarit yleensä pysyttelevät markkinoiden hintojen alapuolella houkutellakseen kodin etsijöitä.Tarkista tiedot aina ennen kuin allekirjoitat mitään.

Tiedot kodista

Iso varoitus on mainosteksti. Jos teksti ei ole valmis, tai englanniksi, ole varovainen. Jos kuvauksesta ei saa selvää, teksti on saattanut mennä ohjelmiston läpi saadakseen lisää ostajia. Henkilö joka ei omista kiinteistöä tai ei edes ole käynyt siellä, ei voi kuvailla miltä ympärillä näyttää. Tämä on yksinkertainen tapa erottaa epäaidot mainokset oikeista. Huijarit yleensä asuvat ulkomailla ja esittävät myyvänsä / vuokraavansa kotiaan Suomessa. Huomaa myöskin kiinteistön kuvaus sopimuksessa, koska ne eivät yleensä ole sama kuin kyseessä oleva kiinteistö.

Kiinteistön osoite

Monissa mainoksissa, koko osoite näkyy kadunnimellä, postikoodilla ja kerroksella.Jos mainoksessa ei ole näitä, asunnossa ehkä jo asuu joku, tai sitä ei ole. Jos mainoksesta löytyy koko osoite, voit aina ottaa yhteyttä nykyisiin asukkaisiin saadaksesi lisätietoja.

Vuokranantajan yhteystiedot

Tarkista aina puhelinnumero jonka saat. Tuntuuko sähköposti loogiselta tai onko se eri nimellä? Puhuvatko he eri kieltä mitä mainoksessa on? Kaikki nämä pienet asiat joita et välttämättä ajattele, saattaa kertoa huijarista. Tarkista kaikki tiedot ja ole turvassa. 

Onnea hakuun!

Etsitkö vuokra-asuntoa? Etsi 3 619 vuokrakohteen joukosta
Etsi nyt