Usein kysytyt kysymykset

Tutustu alla oleviin oppaisiin saadaksesi vastauksen usein kysyttyihin kysymyksiin

Kuinka luon tilin Rentola?

Kun sinulla on Rentola-tili, saat pääsyn yli 5 057 saatavilla olevaan vuokra-asuntoon sekä vuokranantajien yhteystietoihin maanlaajuisesti.

Kuinka luon Hakuvahdin?

Aktivoimalla Hakuvahdin kasvatat mahdollisuuksiasi löytää uusi koti, joka täyttää kaikki toiveesi. Syöttämällä unelmiesi vuokra-asunnon tiedot saat sähköpostia joka kerta, niitä vastaava koti tulee tarjolle Rentola.

Kuinka käytän suodatintyökalua?

Suodatintyökalu auttaa sinua asunnon etsinnässä. Sinulla on mahdollisuus suodattaa näytettäviä asuntoja esimerkiksi vuokran, huoneiden, koon, sijainnin ja asunnon tyypin perusteella.

Kuinka ilmiannan vuokrailmoituksen?

Ilmiantamalla vuokrailmoituksen autat itseäsi, muita asiakkaita ja meitä. Ilmoituksen voi tehdä esimerkiksi silloin, kun epäilet asuntoilmoituksen olevan valheellinen, mikäli ilmoituksen kuvauksessa/hinnassa on selkeitä virheitä, vuokranantajan tiedot ovat virheelliset jne. Suosittelemme ja arvostamme yhteistyötä asiakkaidemme kanssa, jotta voimme korjata virheet sivuillamme välittömästi ja tarjota sinulle täten parasta mahdollista palvelua.

Kuinka peruutan tilaukseni?

Kun peruutat Rentola-tilauksesi, hylkäät mahdollisuuden tarkastella asuntomainoksia ja vuokranantajien yhteystietoja. Sinun on kirjauduttava sisään peruuttaaksesi tilauksesi. Siirry sitten kohtaan "Oma profiili" ja "Oma Jäsenyys", josta löydät tilauksen peruutuspainikkeen. Huomaathan, että saat vahvistuksen sähköpostitse - tämä on todisteesi peruutuksestasi.

Onko sinulla lisää kysyttävää?

Ota sitten yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse [email protected].
Sähköposteihin vastataan arkipäivisin klo 10.00-16.00