tällä haulla löytyi 1427 vuokrakohdetta
Piilota suodattimet
apartment
1
8
Hae
Filter icon Suodata hakua

Vuokra-asunnot paikassa Helsinki

Järjestä:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Samankaltaiset haut

Vuokra-asunnot Helsinki - löydä vapaat vuokrattavat asunnot Helsingissä

Uudenmaan maakuntakeskus, Suomen pääkaupunki Helsinki on ainutlaatuinen yhdistelmä vilkasta ja kansainvälistä kaupunkielämää ja aitoa luontoa, joka on läsnä kaikkien kaupunkilaisten arjessa. Sen sijainti niemellä, kahden merenlahden välissä luo sille pääkaupungiksi ainutlaatuisen merellisen ympäristön. Helsingin erikoisuus pääkaupunkina on sen lukuisat yleiset, luonnonmukaiset rannat ja rakentamattomat luontokohteet aivan kaupungin ytimessä ja välittömässä läheisyydessä. Tätä ominaisuutta harvalta Euroopankaan pääkaupungilta löytyy. Kesäisin uimaan tai veneretkelle pääsee lähes joka puolella kaupunkia aina Hietalahden uimarannasta Kivinokan kallioihin. Talvella taas hiihtoladut ja luistinradat ilahduttavat asukkaita monissa kaupunginosissa.


Kaupunki perustettiin Ruotsin vallan aikana vuonna 1550 Ruotsin kuningas Kustaa Vaasan käskystä Vantaanjoen suulla sijaitsevan Helsinginkosken rannalle. Helsingin kasvu alkoi toden teolla vasta 200 vuotta kaupungin perustamisen jälkeen, ja Suomen pääkaupunkina se on toiminut vuodesta 1812 alkaen. Kohinalla kasvanut Helsinki toimii tänä päivänä kotikaupunkina noin reilulle 650 000 asukkaalle, joista 80% on suomenkielisiä, 5,5% ruotsinkielisiä ja 16% puhuu jotain muuta kieltä. Helsinki työllistää tänä päivänä lähes 450 000 ihmistä - suurin työllistäjä pääkaupungissa on palvelusektori. 


Moni asia tekee Helsingistä viehättävän asuinpaikan. Luonto ympäröi kaupunkilaisia monella tavalla ja tuo kaupunkilaisten arkeen rauhoittavan elementin. Kaupungin kulttuurielämä on vilkasta ja antoisaa, ja kaupungissa on panostettu siihen viime vuosien aikana toden teolla. Helsingin kaupunginteatteri, Kansallisbaletti ja -ooppera, Ateneum, Kiasma ja Amos Rex ovat varmasti tunnetuimpia esimerkkejä pääkaupungin laajasta kulttuuritarjonnasta. Näiden lisäksi kaupunkilaisia ilahduttavat monet pienemmät museot, teatterit, galleriat, konserttipaikat ja muut kulttuurielämykset. Keskustakirjasto Oodi on rakennettu kaikkien kaupunkilaisten yhteiseksi olohuoneeksi, ja on taideteos suorastaan itsessään. Kaupunki on lisäksi täynnä toinen toistaan kiinnostavampia ravintoloita, jotka edustavat kotimaista ja kaikkien mahdollisten maailman kolkkien keittiöitä. Kaupungin laajat harrastusmahdollisuudet tarjoavat jokaiselle jotakin.


Koko Suomen kansan tuntemia nähtävyyksiä ja maamerkkejä pääkaupungistamme löytyy runsaasti. Esplanadin puisto täyttyy kesällä auringonpalvojista, Suomenlinna kutsuu turisteja tutkimaan vanhaa linnoitusta, Linnanmäen huvipuisto ja Korkeasaaren eläintarha viihdyttävät kaikenikäisiä huvittelijoita. Helsingin Tuomiokirkko seisoo ylväänä maamerkkinä vain muutaman korttelin päässä Presidentinlinnasta, kauppatorista ja Uspenskin katedraalista. Tunnettujen ja koko Suomen rakastamien nähtävyyksien taakse mahtuu kuitenkin paljon muuta, kiehtova kaupunki, joka tarjoaa asukkailleen mahdollisuudet monipuoliseen elämään.


Opiskelijalla on pääkaupungissa runsaasti vaihtoehtoja. Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Svenska Handelshögskolan ja Taideyliopisto vastaavat pääkaupungin laajasta ja laadukkaasta yliopisto-opintotarjonnasta. Näiden ohella suosittuja korkeakouluja ovat ammattikorkeakoulut Haaga-Helia, Humak, Diak, Laurea, Metropolia sekä Arcada. Lisäksi Helsingissä toimii Maanpuolustuskorkeakoulu. Pelkästään nämä opinahjot kutsuvat vuosittain tuhansia ja tuhansia opiskelijoita asumaan ja opiskelemaan Helsinkiin. Opiskelijoita virtaa Helsinkiin opintojen perässä ympäri Suomen ja ympäri maailman. 


Kaupungissa on hyvin toimiva, laaja ja asukkaiden ahkeraan käyttämä joukkoliikennejärjestelmä, jota kehitetään jatkuvasti vastaamaan paremmin helsinkiläisten kasvavia tarpeita ja palvelemaan uusia asuinalueita. Helsingissä voi julkisen liikenteen välineillä matkustaa bussilla, raitiovaunulla, lähijunilla sekä metrolla. Vuonna 1982 käyttöön otetulla metrolla taittaa työ- ja koulumatkansa nykyään päivittäin jopa 200 000 helsinkiläistä. Toimiipa joukkoliikennevälineenä myös lautta, joka kuljettaa päivittäin Suomenlinnan asukkaita mantereelle ja takaisin koteihinsa. 


Useimmiten työn tai opiskelun perässä Helsinkiin muuttavat ja asuntoa etsivät eivät aina tiedä, mistä aloittaa etsintä. Kaupungin alueista kannattaa lukea ja kysellä tietoa, ja kirjautua AsuntoVahtiin joka tiedottaa vapautuvista vuokra-asunnoista, jotka vastaavat hakukriteereitäsi. Näin alat saada käsitystä siitä, mihin hintaan ja mistä päin Helsinkiä sinua kiinnostavia vuokra-asuntoja on tarjolla. Tervetuloa etsimään ja löytämään uusi koti Helsingistä avullamme.


Vapaat vuokra-asunnot Helsingissä ovat haluttuja 

Asuntoa Helsingistä etsivälle on toimitettava heti alkuun huonoja uutisia: vapautuvat vuokra-asunnot ovat erittäin kysyttyjä ja haluttuja. Helsinki on vilkas ja alati kasvava kaupunki, ja vuokrakotia etsivät monen alan työntekijät, lukuisten korkeakoulujen opiskelijat, vaihto-opiskelijat, Suomen valtiolle työskentelevät, kaupungin sisällä muuttavat, perheet, opiskelijat, yksinasuvat, pariskunnat, sijoittajat ja eläkeläiset. Helsinki on koko ajan kiinnostavampi myös kansainväliselle muuttoliikkeelle. Suomessa on suuria kansainvälisiä yrityksiä, joista monen pääkonttori sijaitsee pääkaupungissa. Tämän lisäksi kaupungissa sijaitsee lukuisia yliopistoja ja korkeakouluja. Suomen imago maailmalla on erittäin hyvä, ja Suomen valinta maailman onnellisimmaksi maaksi kasvattaa kiinnostusta maatamme, ja pääkaupunkiamme kohtaan. Vuokra-asunnot eivät siis voisi olla kysytympiä kuin tänä päivänä.


Mielenkiintoista on, että Tilastokeskuksen tietojen mukaan kaupungin asuntokunnista jo noin puolet asuu vuokralla. Samalla lähes puolet kaupungin asukkaista asuu yksin. Vuokra-asuminen on lisääntynyt tasaisesti jo yli 10 vuoden ajan, ja etenkin pienituloiset valitsevat ennemmin vuokra-asumisen pääkaupungissa. Vuokra-asujia on suhteessa asukasmäärään erityisesti Itä- ja Länsi-Helsingissä. Tämä kertoo hengästyttävän suuresta vuokra-asuntojen kysynnästä - hintojen jatkuva nousu sen sijaan kertoo liian vähäisestä tarjonnasta kysyntään nähden, vaikka myös uudiskohteita rakennetaan jatkuvasti ja uusia liikenneyhteyksiä suunnitellaan. 


Koska vuokra-asunnot Helsingin seudulla vaihtavat asukasta ennätysvauhtia, on asunnon etsinnässä oltava nopea. Etumatkaa antaa sivujemme AsuntoVahti, joka ilmoittaa heti sinulle sähköpostiin, kun toiveitasi vastaava vapaa asunto on ilmoitettu sivustollamme. Näin saat pienen etumatkan muihin asunnon hakijoihin nähden - ehkä se on juuri se mitä tarvitaan, jotta löydät itsellesi sopivan asunnon pääkaupungista. 


Vuokrakodit Helsingissä omalle budjetille

Kun Helsingistä etsii vuokra-asuntoa, on budjettia syytä korottaa aiottua korkeammaksi tai valmistautua asumaan kauempana keskustasta. Vaikka asunnossa olisi neliöitä alle 30, vuokra alkaa helposti 600 eurosta ja asunto saattaa silti olla kymmenenkin kilometrin päässä esimerkiksi keskustassa sijaitsevasta päärautatieasemasta. Huojentava tieto on laaja joukkoliikennejärjestelmä, jota helsinkiläiset käyttävätkin ahkeraan. Työ- ja opiskelumatkaan saa päivittäin varata reilusti aikaa, jos pitää pendelöidä kaupungin toiselta laidalta toiselle. 


Muualta Suomesta käsin Helsingin vuokra-asuntojen hinnat saattavat vaikuttaa järjettömiltä. On hyvä muistaa, että jos Helsingin hintoja vertaa muiden Euroopan maiden pääkaupunkien hintoihin, aletaan olla samalla tasolla vuokra-asuntojen hinnoittelussa, eikä kaupunki ole näiden joukossa mikään poikkeus. Pienet yksiöt ovat erittäin haluttuja, niitä ei kuitenkaan ole kysyntään nähden tarpeeksi, ja vapaat yksiöt ovat Helsingissä hyvin kalliita. Yksiöiden neliövuokran ollessa huomattavasti suuria asuntoja suurempi, voi oman talouden kannalta hyvä idea olla katsella kaksioita pidemmän matkan päässä aivan ydinkeskustasta, tai harkita jopa kimppa-asumista ja asunnon jakamista jonkun toisen kanssa. Yksin koko asumisen kustannuksista vastaavana vuokralaisena sitä onkin usein tiukemmassa asemassa kuin vaikkapa pariskunta, joka jakaa vuokrakulut ja muut asumismenot keskenään. 


Asumismuotoja Helsingissä on monenlaisia aina kerrostaloasunnoista rivitaloihin, puutalo-osakkeisiin ja omakotitaloihin. Toki keskustan alueet ovat pitkälti kerrostaloaluetta, ja mitä kauemmas keskustasta mennään, sitä parempi hinta-laatusuhde asunnoilla on.


Jos raaskit asua kauempana ydinkeskustasta, voit myös löytää mahdollisuuksia, kuten iso omakotitalo joka vuokrataan nuorille aikuisille. Kaikilla on tilaa ja oma huone sekä mukavat yhteiset oleskelutilat ja keittiöt. Nämä vuokrattavat omakotitalot saattavat sijaita erittäin viehättävillä Helsingin alueilla, jopa lähellä merenrantaa. Kommuuniasuminen nuorten aikuisten keskuudessa pääkaupunkiseudulla on yhä suositumpaa hintojen noustessa ja yksin elämisen yleistyessä.


Löydä vuokra-asunto Helsingistä juuri sinun tarpeisiisi 

Asuntoja vuokrataan Helsingin alueella sukkelaan, eivätkä vapaat asunnot ehdi olla vapaana kovin kauaa - kaksi viikkoa vuokravälityspalvelun listoilla maannut vuokra-asunto Helsingin seudulta on jo vanha ilmoitus, ja monelle herää jo kysymys, onko asunnossa jotain vialla. Jos asunto annetaan vuokralle epäilyttävän edullisesti yleiseen vuokratasoon nähden, kannattaa olla varuillaan ja selvittää syy hinnanalennukselle. Syynä voi olla esimerkiksi asunnon tyydyttävä tai välttävä kunto, pian alkava putkiremontti tai asunnon meluisa sijainti.


Jotta sinulla on mahdollisuus saada asunto vuokralle Helsingistä rauhalliselta alueelta, ja jotta asunto täyttäisi edes osan kriteereistäsi, kannattaa olla nopea ja heittää kaikki verkot vesille. Tällöin sinulla saattaa olla mahdollisuus löytää vuokrakoti joka vastaa sinun toiveitasi, olivatpa ne sitten iso keittiö, oma tai taloyhtiön sauna, lyhyt matka keskustaan, lasitettu parveke, hissillinen talo tai vaikka viehättävä sisäpiha ja lukollinen pyöräsuoja. 


Kaikilla meillä on omat tarpeemme ja toiveemme oman kotimme suhteen, ja sitä paremmin viihdymme kodissamme, mitä enemmän noista toiveista asunto täyttää. Laita siis AsuntoVahti päälle jo varhaisessa vaiheessa kun tiedät että asunnon etsintä on tulossa ajankohtaiseksi. AsuntoVahti lähettää sinulle automaattisen sähköpostin, kun toiveidesi mukainen vuokra-asunto Helsingissä ilmoitetaan järjestelmäämme. Näin voit katsastaa vapaat asunnot välittömästi, ensimmäisten joukossa, ja pääset mahdollisesti katsomaan asuntoa jo samana päivänä. Tässä kohtaa kannattaa olla henkisesti jo valmis solmimaan vuokrasopimus, sillä etenkin jos asunto on heti vapaa, tekee vuokranantaja mielellään sopimuksen hyvän vuokralaisen kanssa mahdollisimman nopeasti. 


Opiskelija-asunnot Helsingissä

Helsinki vastaanottaa vuosittain valtavan määrän opiskelijoita niin kotimaasta kuin ulkomailta, eikä opiskelija-asunnon löytäminen kaupungista ole kaikkein yksinkertaisin tehtävä. Asunnoista saa pulittaa korkeita summia, ja monelle muualta Suomesta tulevalle Helsingin vuokra-asuntojen hinnat tuntuvat päätähuimaavilta. Opiskelijoita kiinnostavat yleensä ensisijaisesti vuokrayksiöt, mutta Helsingin yksiöt lyövät neliöhinnaltaan reippaasti esimerkiksi kaksiot ja sitä suuremmat asunnot. Joten jos opiskelijabudjetti on pieni, kannattaa asumiseen miettiä muita ratkaisuja kuin 1h +kk -opiskelijaboksia.


Opiskelija-asuminen Helsingissä voi onneksi järjestyä monella muullakin tavalla kuin ihannetapauksessa, missä vuokrataan yksiö koko opiskelujen ajaksi keskustan sykkeestä, pyörämatkan päässä korkeakouluista. Tämä skenaario ei Helsingissä ole valitettavasti kaikille mahdollinen, mutta jos sinulla on opiskelutoveri etsimässä vuokra-asuntoa, voitte yhdessä esimerkiksi vuokrata 2h tai 3h+k asunnon ja jakaa kustannukset. Asunnon jakaminen, kimppakämppä ja kommuuni sekä huone vuokralle suuremmasta asunnosta ovatkin erittäin suosittuja asumisratkaisuja opiskelijoille. Usein asuntojaan vuokraavat myös lukuvuodeksi Helsingistä opiskelijavaihtoon lähtevät opiskelijat, ja tällöin sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus vuokrata kalustettu asunto lukukaudeksi tai lukuvuodeksi.


Helsingissä opiskelijoita kiinnostavat niin asuntoyhtiöiden asunnot kuin yksityiset vuokra-asunnot. Jos tiedät saaneesi opiskelupaikan Helsingistä, kannattaa heti kirjautua AsuntoVahtiimme ja klikkailla itselleen sopivat hakukriteerit kohdalleen. Siten saat heti ilmoituksen sähköpostiisi, kun omia kriteereitäsi vastaava asunto ilmoitetaan palveluun.


Oman asunnon vuokraaminen Helsingissä

Oletko miettinyt, kannattaisiko laittaa oma asunto vuokralle? Helsingin vuokra-asunnot ovat niin kysyttyjä ja kilpailu niistä on kovaa, joten oman asunnon vuokraus on todennäköisesti kannattavaa - asuntosi tuskin joutuu olemaan ilman vuokralaista kovin pitkään. Jos sinussa on remontoijan vikaa, voisi vähän huonokuntoisemman sijoitusasunnon ostaminen ja remontointi vuokrattavaksi olla erittäin kannattava suunnitelma. Ilman remontointitaitojakin hyväkuntoisen asunnon vuokraaminen Helsingissä ei ole ongelma.


Koska kilpailu on kovaa ja vuokra-asunnonhaku voi olla stressaava prosessi, on vuokralainen yleensä huojentunut löytäessään omat kriteerit täyttävän, miellyttävän vuokrakodin, ja haluaa asua siinä pidemmän aikaa. Tällöin hänellä ei luultavasti ole väliä, vaikka vuokrasopimus olisi aluksi määräaikainen esimerkiksi vuoden pituiselle jaksolle, jonka jälkeen tulisi voimaan toistaiseksi voimassaoleva vuokrasopimus. Toisaalta kaikilla on elämässä tilanteita, jolloin saattaa tulla akuutti tarve vuokrata lyhytaikainen vuokra-asunto. Saattaa kuitenkin olla haastava tehtävä löytää vuokra-asunto Helsingistä väliaikaiseen tarpeeseen, kun kilpailu asunnoista on kovaa ja asuntoja vuokralle tarjotaan vähemmän kuin mitä niille on kysyntää. Jos äkillinen vesivahinko pakottaa etsimään väliaikaisen vuokra-asunnon, on sinulla enemmän kuin kiitollinen vuokralainen, jos sinulla on tarjolla vuokra-asunto muuhunkin, kuin pitkäaikaiseen vuokraukseen. Helsingissä on myös helppoa vuokrata asunto alivuokralaiselle, jos itse olet lähdössä määrätyksi ajaksi toiseen kaupunkiin vaikka opiskelujen tai työharjoittelun vuoksi. Alivuokraus tarjoaa mahdollisuuden säilyttää oma tuttu asunto ja palata sinne asumaan, kun palaat Helsinkiin. Monia kiinnostavat myös kalustetut asunnot, ja jos itse lähdet kaupungista vaikka alle vuodeksi, voi asunnon vuokraaminen kalustettuna olla hyvä idea muuttokuorman pienentämiseksi. 


Haastavia elämäntilanteita ovat myös taloudelliset ahdingot. Joskus voit joutua vuokranantajana pohtimaan, kannattaako asunnon vuokraaminen maksuhäiriöiselle tai luottotiedottomalle asunnonhakijalle. Ensimmäinen ajatus on varmasti monelle ei - mutta kannattaa selvittää mm. Miten kauan luottotietojen menetyksestä on, millaisesta summasta oli kyse, ja mikä on tilanne tänä päivänä. Vuokranantajana haluat että asuntosi vuokraa luotettava vuokralainen, jolla on maksukyky kunnossa vuokraushetkestä eteenpäin.


Helsingin asunnot ja kaupunginosat

Helsinki on suuri kaupunki ja levittäytynyt mantereen ja saarten päälle, joten alueita, joilta vuokrataan asuntoja, on myös runsaasti erilaisia ja eri makuun, budjettiin ja tarpeisiin sopivia. Kaikkein suosituimmat kaupunginosat ovat luonnollisesti myös kaikkein kalleimpia, ja vapaat vuokra-asunnot Helsingin näillä alueilla viedään käsistä hämmentävän nopeasti.


Kamppi ja Kluuvi ovat aivan ydinkeskustaa, missä käy jatkuva ihmisten ja liikenteen kuhina, päivisin kauppakeskukset vetävät väkeä, iltaisin ravintolat ja baarit. Keskustan pääkaduilla, Mannerheimintiellä ja Aleksanterinkaduilla, rymistelevät raitiovaunut ja kopisevat kiireiset askeleet. Ullanlinna, Eira, Kaivopuisto ja Punavuori ovat keskustan rauhallisempia osia, joissa kauniit vanhat kivitalot rytmittävät katukuvaa ja kivijaloissa pesii sympaattisia kahviloita ja pikkuliikkeitä. Kruununhaka ja Kaartinkaupunki ovat myös Helsingin keskustan rauhallisempia osia, mitä yhdistää Kauppatorin ja sataman läheisyys. Vuokra-asunnot Helsingin keskustassa ovat hinnoistaan huolimatta hyvin haluttuja, ja ihmiset ovat valmiita asumaan hyvin pienissäkin neliöissä, kunhan sijainti on keskeinen.


Töölö alkaa lähes Helsingin ytimestä heti eduskuntatalon nurkalta ja jatkuu pitkälle pohjoiseen Mannerheimintien vartta pitkin. Töölöstä löytyy paljon rauhallisia katuja, joiden vuokra-asunnot ovat haluttuja. Aluetta halkoo Mannerheimintie, Töölön länsipuolta kutittelee Seurasaarenselkä Hietaniemen uimarantoineen ja toisella puolella sitä rajaa lenkkeilijöiden ja koiranulkoiluttajien suosima Töölönlahti. Töölönlahden toiselta puolelta löytyvät erityisesti nuorten aikuisten suosimat, hipsterikahviloita ja kapakoita pursuavat Kallio, Vallila, Linjat ja Alppila. Näillä alueilla viehättävät kadunpätkät ja äänekkäämmät sellaiset ovat harmonisessa sekamelskassa.


Helsingin alueelta löytyy kymmenittäin erilaisia asuinalueita, ja kasvava joukkoliikenneverkosto helpottaa asumista entisestään, kun kauempaakin pääsee keskustaan helposti metrolla, bussilla, raitiovaunulla tai lähijunaverkoston avulla. Monet vannovat vihreän Itä-Helsingin nimeen. Esimerkiksi Herttoniemessä asut jo todella luonnon helmassa, kuitenkin vain lyhyen metromatkan päässä Helsingin ydinkeskustasta. Munkkiniemi ja Meilahti ovat myös pääkaupungin asukkaiden suuressa suosiossa - molemmat ovat vihreitä alueita hieman ydinkeskustan ulkopuolella, mutta erinomaisten liikenneyhteyksien päässä. Kaikkein suosituin alue vuokrata asunto Helsingissä on kuitenkin Lauttasaari, joka on saanut asukkaidensa keskuudessa lempinimen “onnellisten saari”. Hyvien liikenneyhteyksien päässä sijaitseva metsäinen ja merellinen saari on monelle asuinpaikkana unelmien täyttymys.


Sopivan vuokra-asunnon löytäminen Helsingistä vaatii paneutumista, nopeutta ja usein myös hiukan onnea. Parannat mahdollisuuksiasi huomattavasti aloittamalla projekti AsuntoVahtiin kirjautumalla. Tällöin saat sähköpostia aina, kun hakuehtoihisi soveltuva kohde ilmaantuu verkkosivuillemme, ja pääset tarkastelemaan sitä ensimmäisten joukossa. Olet lämpimästi tervetullut löytämään seuraava asuntosi avullamme!{"slug":"helsinki","title":"Helsinki"}
helsinki