Kuinka saat muuton sujumaan mahdollisimman helposti (3 nopeaa vinkkiä)

Viimeisin päivitys: torstai 13. kesäkuuta 2024

Monille muuttaminen on harvinaista. Kun se viimein tapahtuu, on siinä usein todella paljon hommaa. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten saat muuton hoitumaan mahdollisimman helposti. Lisäksi pohdimme, mitä sinun pitäisi ottaa huomioon muuton aikana.

HANKI APUA YSTÄVILTÄ JA PERHEELTÄ

Suosituin tapa, jonka suurin osa ihmisistä valitsee, on avun pyytäminen ystäviltä ja perheeltä. Kun muutto on valmis, päivää jatketaan pakollisella olut- ja pizzarituaalilla. On kuitenkin monia asioita, jotka sinun tulee tietää, jos pyydät apua tutuilta. Ensinnäkin sinut pyydetään varmasti muuttoapuun, kun he itse joskus muuttavat. Muista, että muuttaminen vie myös ison osan heidän ajastaan, ja he siis uhraavat aikaansa auttaaksensa sinua. Varmista siis, ettet ole kutsunut liikaa tai liian vähän ihmisiä. Näin vältät tuntemukset siitä, että heidän pitäisi hoitaa kaikki tai että heitä ei tarvittaisi. Jos pidät nämä näkökulmat mielessä, kaiken pitäisi sujua ongelmitta. 

ALOITA ITSE YLEISKATSAUKSELLA JA PAKKAAMALLA PIENEMPIÄ TAVAROITA

Ennen kuin ystäväsi ja perheesi saapuvat avuksesi, sinulla on hyvä olla yleiskatsaus tilanteesta. Tavaroiden pakkaaminen itse on kannattaa, sillä purat ne joka tapauksessa itse uuteen asuinpaikkaasi. Pakkaaminen hoituu nopeammin, kun saat tehdä itse juuri kuten haluat ja tiedät mihin ja miten mikäkin kuuluu pakata. 

MAKSA MUUTOSTA

zlib

Mitä jos ystäväsi ja perheesi eivät pääse auttamaan? Joudut palkkaamaan muuttoapua ja maksamaan muutosta. Joskus tämä on kuitenkin parempi vaihtoehto, vaikka sinulla olisikin paljon ystäviä, jotka tulisivat mielellään avuksesi. Muuttaminen ei ole niin kallista kuin luulet. Varsinaisesta muutosta maksaminen on vain pieni osa koko muuttoon menevästä summasta, kunhan siihen on valmistautunut. Sijoitus muuttoapuun on sijoitus aikaan hoitaa muita muuttoon liittyviä asioita. 

Etsitkö vuokra-asuntoa? Etsi 9 849 vuokrakohteen joukosta
Etsi nyt