Muutatko ensimmäistä kertaa? Muista tämä!

Latest update: May 11, 2022

Jos olet muuttamassa pois kotoa ensimmäistä kertaa, sinulla on varmasti paljon asioita mielessä etkä varmasti tiedä kaikesta mitä sinuin pitäisi järjestää. Tässä kätevässä listassa, keräämme sinulle asioita, jotka on hyvä muistaa muutossa.

1. Budjetti

Budjetti on ensimmäinen tärkeä asia. Se voi kuulostaa pelottavalta, mutta jos et halua tai sinulla ei ole työkaluja suunnittelemaan yksityiskohtaisesti, voit olla rauhallinen. Budjetti voi vain olla arvioi, mitä asiat tulee maksamaan ja kuinka paljon olet valmis käyttämään. Budjetti pitäisi, totta kai, olla yhdistettynä tuloihisi ja säästöihisi. Koska olet varma muutosta, tiedät jo monista menoista, mitä sinulle tulee olemaan, kuten vuokra. Jos lasket kaiken yhteen, näet kuinka paljon voit käyttää muihin asioihin, ja näet mitä budjettisi sallii esimerkiksi matkailuun.

Sinun pitää tehdä tämä ennen kuin muutat. Tällä tavalla et pelästy, kun maksat vuokraa ja huomaat, että ostitkin juuri uuden TV:n eikä sinulla ole rahaa. Varsinkin ensimmäistä kertaa, kun muutat pois kotoa ja sinun esimerkiksi tarvitsee hankkia huonekaluja, on todella tärkeä tietää kuinka paljon sinulla on rahaa käyttää tähän ja muuhun.

Tämän kaiken takia budjetti on tämän elämänvaiheen A ja O.

2. Kirjallinen sopimus

Kuten monet muutkin isot asiat elämässä, on tärkeää, että tämäkin menee oikein. Kirjallinen sopimus on turvallisin tapa saada laillisesti sitova sopimus jossa on mainittu kaikki vuokrasta oikeuksiisi. On tärkeää, riippumatta muutatko omaan kotiisi tai kaverin kanssa, että sinulla on kirjallinen sopimus. Se on pohja, niin kuin sanoin, kaikelle mikä liittyy sinuun ja on todella tärkeää, että kerrot viranomaisille, että asut tietyssä paikassa, jos vaikka haet tukea asumiseen. Riippumatta tilanteesta… KIRJOITA SOPIMUS.

3. Vakuutus

Vakuutus voi tuntua liian vaikealta aluksi. Vakuutus on turvanasi, jos jotain tapahtuu kodillesi. Kun puhumme vakuutuksesta, on olemassa monta erilaista vakuutusta eri hinnoilla kattaen eri asioita. Tärkeä asia tässä tapauksessa on kotivakuutus, mutta sekin voi vaihdella, esimerkiksi kattaako se sähkölaitteet vai ei. On tärkeää lukea ja miettiä mikä sopii juuri sinulle. Jos esimerkiksi et omista TV:tä, et välttämättä tarvitse kallista vakuutusta johon kuuluu sähkölaitteet, mutta jos olet gamer, se voi olla hyvä idea.

4. Tilaukset

Jos et ole muuttanut pois kotoa, on monia asioita joita et ole edes huomannut aikaisemmin ja jotka sinun pitää hoitaa itse. Menet kotiin ja vain internet toimii, esimerkiksi. Tähän voit kuitenkin totuuttaa itsesi. Löydä mitä internet-vaihtoehtoja kiinteistössä on, tai se voi jopa olla osa vuokraasi. Se pitäisi löytyä kirjallista sopimuksesta, joka sinulla on;) Jos teet sen itse, varmista mitä kaikkea saat. Jos vaikka tarvitset reitittimen. Jos et ole aivan varma mitä tarvitset, Google on ystäväsi.

Internetin lisäksi sinun ehkä pitää tilata sähköt. Tämä riippuu myös vuokrasopimuksesta, mutta jos valitset energiayhtiön itse, valintoja löytyy paljon pienillä eroilla. Google on myös paras ystäväsi sähkön ostamisessa. Varmista, että sinulla on aikaa oikeasti tutustua tähän ja miten se kaikki toimii.

Onnea muuttoon!

Are you looking for a rental? Search among 4,626 available rentals
Search now