tällä haulla löytyi 1 vuokrakohde
Piilota suodattimet
1
8
Hae
Filter icon Suodata hakua

Vuokra-asunnot paikassa Kokkola

Järjestä:
ad
Samankaltaiset haut

Vuokra-asunnot Kokkola - löydä kaikki vapaat vuokrattavat asunnot Kokkolassa

Kokkola on noin 47 000 asukkaan kaupunki ja Keski-Pohjanmaan maakuntakeskus, joka sijaitsee Pohjanlahden rannikolla, noin 120 kilometriä Vaasasta pohjoiseen. Kaksikielinen Kokkola on ruotsinkieliseltä nimeltään Karleby, ja sen asukkaista noin 13 % puhuu äidinkielenään ruotsia. Kokkolan naapurikuntiin kuuluvat Halsua, Kalajoki, Kannus, Kaustinen, Kruunupyy, Lestijärvi, Luoto ja Toholampi. 

Kokkolan kaupunki on perustettu vuonna 1620 eli kaupunki vietti 400-vuotisjuhlaansa vuonna 2020. Jo 1300-luvulla Kokkolan alueella oli asutusta, satamatoimintaa, kauppapaikka ja kirkko. Vuoden 1765 jälkeen Kokkolan kasvu kiihtyi toden teolla, kun se sai oikeudet käydä ulkomaankauppaa. Purjelaivoja lähti Kokkolasta kiihtyvällä tahdilla yhä kaukaisempiin satamiin, ja kaupunki vaurastui kaupan vilkastuessa sekä laivojen koon kasvaessa. Kokkolan tärkeimmät vientituotteet olivat laivat sekä terva. Laivoja toimitettiin muun muassa Tukholmaan, Kööpenhaminaan ja muihin Euroopan tärkeisiin satamakaupunkeihin, tervaa moneen muuhunkin maailmankolkkaan. 

Venäjän vallan aika vaurastutti kaupunkia entisestään. Kokkola jakautui Oppistaniin eli yläkaupunkiin, jossa asui kaupungin ylimystö ja porvarit, ja alakaupunkiin eli Neristaniin, jossa asuivat työläiset, käsityöläiset ja merimiehet. Tästä aikakaudesta on muistona Kokkolan viehättävä ja historiallinen puutalokaupunginosa Neristan, joka on Suomen laajimpia puukaupunginosia, jotka ovat säilyneet entisellään. Kokkolan jyrkkä kasvu hiipui 1800-luvun puolivälin jälkeen, ensin tervan kysynnän romahdettua, ja sitten uudentyyppisten laivojen myötä, joita Kokkolassa ei ollut mahdollisuutta rakentaa. Kokkolan väkiluku on kuitenkin jatkanut hiljalleen kasvamistaan, vaikka ajat ovat muuttuneet ja elinkeinot sen myötä.

Tänä päivänä Kokkolan työllistäjiin kuuluvat muun muassa erilaiset teollisuusyritykset jotka toimivat esimerkiksi puuteollisuuden, kemianteollisuuden, metalliteollisuuden, veneteollisuuden ja elintarviketeollisuuden aloilla. Yksittäisiä suuria työllistäjiä ovat mm. Boliden Kokkolan Oy:n sinkkitehdas sekä Umicore Finland Oy:n kobolttijalostamo. Ja vaikka laivojen ja tervan myynti on loppunut, on Kokkolan satama yhä merkittävä toimija koko Suomen mittakaavassa. Se on Suomen kolmanneksi suurin yleissatama, mutta suurin bulk- sekä raideliikenne- ja transitoliikennesatama, mistä on myös raideyhteydet Venäjälle. 

Kokkolasta on hyvät liikenneyhteydet niin maailmalle kuin Suomeen. Rautatiet kulkevat Kokkolasta niin etelään, Seinäjoelle ja Tampereelle ja niiden kautta Helsinkiin saakka, sekä pohjoiseen - Ylivieskan ja Oulun suuntaan. Turusta Ouluun kulkeva valtatie 8 kulkee Kokkolan kautta, ja Kokkola-Pietarsaaren lentoasema tarjoaa lentoyhteydet Helsinkiin.

Meri on ollut tärkeä elementti Kokkolan historian alusta lähtien, niin monien elinkeinojen mahdollistajana kuin luonnon merkittävänä voimana. Kokkolan kokonaispinta-alasta vain vähän yli puolet on maata, ja loput on saariston pirstaloimaa merialuetta. Kaupunkilaisten elämässä meri on helpoiten läsnä hurmaavassa Meripuistossa, jonka hiekkarannat, nurmikot ja grillausmahdollisuudet sekä monipuoliset aktiviteetit palvelevat vapaa-ajan viettäjiä. Meripuistosta pääsee myös risteilylle Kokkolan saaristoon tai Tankarin majakkasaarelle.

Noin neljänkymmenen kilometrin päässä Kokkolan keskustasta sijaitsevat Vattajanniemen hiekkarannat ovat Kokkolan seudun ehkä jopa liian huonosti tunnettu nähtävyys - tämä jopa Euroopan mittakaavassa merkittävä dyynialue tarjoaa 15 kilometriä pitkän hienohiekkaisen, luonnontilaisen rannan kokkolalaisten ihasteltavaksi. Ranta näyttää joka säällä ja vuodenajalla erilaiselta ja tarjoaa joka kerta sykähdyttävän elämyksen. Vattajanniemeltä pääsee Ohtakarin saarelle tutustumaan sen kalastushistoriaan ja luontopolkuihin.

Kokkolan edustalla sijaitseva Tankarin majakkasaari on suosittu käyntikohde etenkin kesäaikaan. Majakka on yhä käytössä, joten vierailut tapahtuvat vain tarkkaan määrättyinä aikoina, mutta saarella on paljon muutakin vanhaa historiaa tutkittavana. 

Kokkolan keskustassa Suntin varrella sijaitsevat vanhat venevajat ovat yksi kaupungin maisemista, joka tunnetaan lähes ympäri Suomen. Kun vielä 1700-luvun alussa kauppalaivat purjehtivat Suntia pitkin, salmen kavennuttua maan nousemisen seurauksena siitä pääsi enää kapealla kalastajaveneellä soudellen keskustaan. Nykyään Sunti venevajoineen muistuttaa Kokkolan historiasta, vanhankaupungin eli Neristanin ohella. Neristan käsittää jopa 12 korttelin verran satoja puutaloja, joista vanhimmat ovat 1700-luvulta. Kokkolan nykyinen virallinen keskusta sijaitsee historiallisen Oppistanin alueella, jota asutti senaikainen porvaristo. Oppistanin vanhat rakennukset eivät ole kuitenkaan säilyneet kuten Neristanin. Onneksi sielläkin pääsee ihailemaan historiallisia kohteita, kuten raatihuonetta, pedagogiota sekä Roosin taloa.

Kokkola on kiehtova yhdistelmä vankkaa teollista historiaa, puutalokaupunkia sekä kaupunkia hallitsevaa merta ja saaristoa. Kokkolassa asut lähellä luontoa ja palveluja, hyvien liikenneyhteyksien päässä, niin muualta Suomesta kuin kaupungin sisällä sijaitsevista kohteista. Jos muutto Kokkolaan on suunnitelmissasi, tervetuloa löytämään vuokra-asunto Kokkolasta kanssamme!

Vapaat vuokra-asunnot Kokkolassa

Viehättävä Kokkola tarjoaa merellistä elämänrytmiä, missä voit yhä tuntea vuosisatojen takaisen teollisen kaupungin sykkeen ja tervan tuoksun nenässäsi, mutta samalla nauttia modernin ja kehittyvän kaupungin palveluista, tapahtumista ja kulttuurista. Vapautuvat vuokra-asunnot Kokkolassa eivät vastaa lukumäärältään Suomen suurimpien kaupunkien vuokra-asuntotarjontaa, joten kannattaa aloittaa vuokra-asunnon etsintä hyvissä ajoin. Vuokra-asuntoja etsivät Kokkolan seudulla niin perheet kuin pariskunnat sekä yksinasuvat - työikäiset, opiskelijat ja eläkeläiset. 

Jotta löytäisit itsellesi sopivimman vuokrakodin Kokkolan seudulta, hyvä ensiaskel on kirjautua AsuntoVahtiin ja määritellä tarkemmin, millaiset Kokkolan vuokrattavat asunnot ovat juuri sinun kiinnostuksesi kohteena. AsuntoVahdissa voit siis määritellä ne kriteerit, jotka sinun vuokra-asuntosi tulisi täyttää, ja tämän jälkeen AsuntoVahti ilmoittaa sähköpostitse, kun näitä kriteerejä vastaavia asuntoja on ilmoitettu palveluumme. 

Vuokrakodit Kokkolassa eri budjeteille

Vuokrattavien asuntojen vertailu on tehokkainta, kun olet määritellyt itsellesi valmiiksi maksimibudjetin sekä listannut kaikkein tärkeimmät kriteerit tulevalle vuokra-asunnollesi. Silloin voit reagoida nopeasti, kun sopiva vuokrakoti löytyy. Tiedät, mistä asioista voit tarvittaessa tinkiä, ja mitkä vuokra-asunnon ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä maksimibudjettisi puitteissa, joista et ole valmis joustamaan. 

Kokkolan vuokrayksiöt eivät muodosta suurta tarjontaa, ja jos etsit yksiötä, kannattaa liikkeellä olla ajoissa. Yksiön voit tosin löytää vaikkapa luhtitalosta, mutta varaudu maksamaan 400-600 euron kuukausivuokraa. Kaksioita on Kokkolan seudulla tarjolla kaikkein eniten, ja niiden hinnat liikkuvat tyypillisimmin 500-700 euron haarukassa, mutta poikkeuksia toki on niin ylös- kuin alaspäin. Vuokrakolmioita on Kokkolassa myös tarjolla jonkin verran, ja niiden vuokrat vaihtelevat tyypillisimmin 600-800 euron välillä. Jokaisessa huonelukuluokassa on päällekkäisyyttä seuraavan sekä alemman huonelukuluokan hintojen kanssa, joten voit löytää samasta hintaluokasta suuren, uuden yksiön tai pienemmän kaksion joka sijaitsee kauempaa Kokkolan keskustasta. Kolmioita suurempia asuntoja, kuten 4h, 5h tai 6h +k tarjotaan vuokralle selkeästi vähemmän - jos etsit siis suurempaa kotia, varaudu siihen että voit joutua etsimään hieman pidempään. 

Jos sinua kiinnostavat väliaikaiset vuokra-asunnot Kokkolan seudulla esimerkiksi työkomennuksen ajaksi, on hyvä tietää, että budjettia on usein varattava enemmän. Jos asunto vuokrataan ainoastaan vuokralaisille, jotka ovat lyhyen vuokrasopimuksen tarpeessa, täytyy asunnon omistajan ottaa vuokran määrässä huomioon se, että hän joutuu laittamaan aikaa ja rahaa huomattavasti useammin uuden vuokralaisen etsimiseen sekä asunnon kunnostamiseen.Lyhytaikaiseen vuokraukseen tarkoitetut asunnot ovat usein kalustettuja, ja vuokralaiselle etuna on, että sopimuksen voi irtisanoa lyhyemmällä varoitusajalla, ilman erillistä sopimussakkoa.

Vuokra-asunto Kokkolasta juuri sinun tarpeisiisi 

Jos vuokrattavat asunnot Kokkolassa ovat kiikarissa, ehkäpä sinulla on jo lista erilaisia toiveita ja kriteereitä tulevalle vuokrakodillesi. Jos vuokra-asunto on löydettävä nopealla aikataululla, saatat joutua tinkimään joistain näistä toiveistasi, jotta voit varmistaa katon pääsi päälle ajoissa. Jos sinulla on mahdollisuuus aloittaa asunnonhaku ajoissa, olet aina paremmassa asemassa, kun vapaat vuokra-asunnot Kokkolassa etsivät uusia asukkaita. Suurimmat vuokra-asunnon hintaa määrittelevät seikat asunnon sijainnin lisäksi ovat asunnon pinta-ala, kunto ja rakennusvuosi. 

Kokkolan vuokra-asuntotarjontaa hallitsevat kerrostaloasunnot, mutta tarjolla on myös rivitaloja, omakotitaloja sekä luhtitaloja. Vuokra-asuntoja löytyy kaikenlaisiin tarpeisiin. Lyhyeen vuokra-asunnon tarpeeseen voit löytää vaikkapa heti vapaan 3h+k asunnon kalustettuna. Vai oletko etsimässä pitkäaikaista vuokra-asuntoa, ja sinua kiinnostavat Kokkolan uudiskohteet? Suuntaa katse Pikiruukkiin, josta voit hyvällä tuurilla löytää uudenkarhean vuokrakodin lasitetulla parvekkeella, vaatehuoneella ja merinäköalalla varustettuna. Voit myös löytää pienen ja sympaattisen rivitalokaksion aivan Kokkolan vanhastakaupungista, jonka sisäpihan puutarha ja keskeinen sijainti korvaa mahdolliset puuttuvat neliöt. Kaikki on kiinni omista mieltymyksistäsi ja siitä, miten paljon mitäkin asiaa vuokra-asunnossa arvostat.

Asioita, joita kannattaa pohtia vuokra-asuntoa Kokkolasta etsiessä ovat, ehkä jopa tärkeysjärjestyksessä, kuukausivuokra, asunnon sijainti, asuinpinta-ala sekä huoneluku. Tulosi määrittävät sen, millaista vuokraa voit maksaa. Asunnon sijainti on äärimmäisen tärkeä seikka, ja sitä on vaikeampi muuttaa, kuin vaikkapa sisustusta. Joskus pienempi pinta-ala toimii paremmin, jos asunnon pohjaratkaisu on toteutettu viisaammin. Hyvä vuokrakoti on monen asian summa.

Onko kodin oma piha sinulle merkittävä elementti? Sitten kuulut luultavasti niihin, jotka etsivät vuokralle omakotitaloa tai rivitaloa. Kuten aiemmin todettu, vuokrattavat omakotitalot ja rivitalot ovat Kokkolassa harvinaisempia, joten saatat päätyä kuitenkin vuokraamaan kerrostaloasunnon. Jos olet onnekas, löydät itsellesi rivitalokodin, mutta muussa tapauksessa muista, että kerrostaloasunnossasi saattaa olla mukavan kokoinen parveke ja taloyhtiön sisäpiha kaikkien asukkaiden vapaassa käytössä. Kokkolassa on paljon viheralueita, joten oman pihan puuttuessa matka metsään, puistoon tai rantaan ei onneksi usein ole pitkä.

Koti, jossa on oma sauna, on yleinen suomalainen toive, olipa kyseessä sitten omistus- tai vuokra-asunto. Saunallinen vuokra-asunto ei ole mahdoton löytää, mutta useimmin saunoja löytyy uudiskohteista, rivitaloasunnoista tai omakotitaloista. Joskus myös vanhempiin kerrostaloasuntoihin on saatettu remontoida sauna esimerkiksi putki- ja kylpyhuoneremontin yhteydessä. omakoti- ja rivitaloista. Jos saunaa ei asunnossa kuitenkaan ole, useimmiten voit nauttia taloyhtiön saunan löylyistä. 

Mitkä tahansa ovat omasta mielestäsi merkittävimmät vuokra-asunnon kriteerit, olet parhaassa tilanteessa vuokramarkkinoilla, kun aloitat asunnonhaun niin ajoissa, kuin mahdollista. Tutustu asuntotarjontaan, selvitä omat toiveesi ja budjettisi, ja valmistaudu toimimaan heti, kun AsuntoVahti ilmoittaa sinulle sopivista vuokra-asunnoista Kokkolan alueella. 

Opiskelija-asunnot Kokkolassa

Kokkolassa voi opiskella korkeakoulutasolla Centria ammattikorkeakoulussa sekä yliopistokeskus Chydeniuksessa, jossa voi opiskella muun muassa ylempiä korkeakoulututkintoja sekä tohtorin tutkintoja. Kokkolan ei ole siis valtavan kokoinen opiskelijakaupunki, mutta se on ehkä yksi syy, miksi opiskelijana on Kokkolassa helppo olla. Opiskelija-asunnot eivät ole huikeissa hinnoissa, kaikki on lähellä, ja pyörällä liikkuminen on helppoa. Opiskelukaverit asuvat lähellä, ja ulkoilumahdollisuudet opintojen vastapainoksi ovat monipuoliset.

Opiskelijan kannattaa tutustua avoimin mielin moniin erilaisiin asumisen ratkaisuihin. Soluasunto, kimppakämppä, yksiö, kaksio, huone vuokralle tai alivuokraus ovat kaikki asumisvaihtoehtoja opiskelijan ulottuvilla. Halutuimmat vuokra-asunnot opiskelijoille sijaitsevat Kokkolan keskustassa tai ammattikorkeakoulun kampusten läheisyydessä. Kysyttyjä ovat niin alan säätiöiden ja kiinteistövälitysyritysten tarjoamat asunnot kuin yksityiset vuokra-asunnot. Usein opiskelijoita kiinnostavat erityisesti kalustetut asunnot. Kalustettu vuokra-asunto tuo helpotusta opiskelijan tiukkaan budjettiin. 

Syksyllä kun opiskelupaikat ovat varmistuneet ja moni opiskelija etsii vuokra-asuntoa samaan aikaan, voi hyväksi strategiaksi koitua alkuun väliaikainen vuokra-asunto toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella Kokkolan seudulta. Sen turvin pääset muuttamaan kaupunkiin ja aloittamaan opinnot rauhassa. Kun olet tutustunut kaupunkiin ja hahmotat paremmin sen etäisyyksiä ja asuinalueita, on helpompi jatkaa pidempiaikaisen vuokra-asunnon etsintää. Asunnonhaku kannattaa käynnistää heti, kun tiedät että opiskelupaikka Kokkolassa on varmistunut. Suosittelemme myös AsuntoVahtia opiskeluaikaisen asunnon etsinnän avuksi. Kirjaat vahtiin omat kriteerisi opiskelija-asunnon suhteen ja saat sähköpostia, kun kriteereitäsi vastaavia vapaita vuokra-asuntoja Kokkolassa lisätään palveluumme. Helppoa ja tehokasta! 

Oma asunto vuokralle Kokkolassa

Kiinnostaako sinua oman asunnon vuokraaminen Kokkolan seudulla? Mietitkö, kannattaako se, ja mitä pitää ottaa huomioon? Kokkola on pieni kaupunki ja täten sijoitusasunto ei ole aivan yhtä riskitön mitä se on suuremmissa kasvukeskuksissa. Tarjolla on paljon yksiöitä ja kaksioita, ja niiden vuokrahinnat ovat suhteellisen alhaisia. Kuitenkin yleisesti ottaen oman asunnon vuokraus on kannattava ja matalariskinen sijoitus, kun vertaa moneen muuhun sijoitustapaan. 

Vuokrattavia asuntoja Kokkolassa etsivät niin opiskelijat kuin työikäiset sekä eläkeläiset. Vuokranantajalle ihannetilanne on yleensä mahdollisimman pitkäaikainen vuokralainen. Pitkä vuokra-aika koetetaan usein turvata vaatimalla alkuun vuoden määräaikainen vuokrasopimus, joka jatkuu tämän määräajan jälkeen toistaiseksi voimassaolevana vuokrasopimuksena. Kokkolaan saapuvasta opiskelijasta saatatkin saada pitkäaikaisen vuokralaisen asuntoosi, vähintäänkin opiskelujen ajaksi. Opiskelijan elämä helpottuu, jos hänen ei tarvitse etsiä jokaiselle lukuvuodelle uudestaan. Tämä toki tarkoittaa sitä, että opiskelijan tulee löytää Kokkolasta myös kesätyö tai muuten pystyä maksamaan asunnon vuokra myös kesän ajalta. Jos Kokkolasta ei löydy opiskelijalle harjoittelu- tai kesätyömahdollisuutta, joutuu opiskelija luopumaan vuokra-asunnosta tai etsimään alivuokralaisen. Jos vuokralainen ehdottaa alivuokrausta, kannattaa olla ehdotukselle avoin - onhan vuokralaisen hankkima, väliaikainen vuokralainen sinullekin helpompi ratkaisu uuden vuokralaisen etsintä - tai pahimmassa tapauksessa asuntosi makaaminen tyhjänä useamman kuukauden.

Vuokranantajana haluat luonnollisesti olla perillä vuokralaisen maksuvalmiudesta eli siitä, että hänellä on talous kunnossa, jotta saat sovitun vuokrasumman tilillesi kuukausittain. Ennen sopimuksen allekirjoitusta on siis hyvä tarkastaa vuokralaisen luottotiedot. Jos luottotiedoissa on epäselvyyksiä, asunnon vuokraaminen luottotiedottomalle tai maksuhäiriöiselle saattaa arveluttaa. Jos tällainen tilanne tulee kohdalle, selvitä faktat ennen päätöksentekoa: mistä maksuhäiriö johtuu, millaisesta summasta on ollut kyse, koska se on tapahtunut ja mikä on vuokralaisehdokkaan taloudellinen tilanne tänä päivänä. 

Löydä vuokra-asunto Kokkolan alueelta

Kokkolan keskustasta löytyvät kaupungin suosituimmat vuokra-asunnot, ja etenkin Vanhakaupunki, Hollihaka ja Hakalahti ovat suosittuja Kokkolan kaupunginosia. Kokkolan vanhakaupunki tunnetaan nimellä Neristan, ja se on myös yksi parhaiten säilyneitä suomalaisia, historiallisia puukaupunginosia. Suurin osa Neristanin puutaloista on rakennettu 1800-luvulla, jolloin sitä asuttivat erityisesti merimiehet sekä eri alojen käsityöläiset.

Hollihaka ja Hakalahti sijaitsevat aivan keskustan tuntumassa eli palveluiden äärellä, Kokkolan keskustaa halkovan Suntin molemmin puolin. Hollihaan luoteisosasta löytyy myös Keski-Pohjanmaan keskussairaala. Molempien kaupunginosien asukkaat saavat nauttia paitsi keskustan palvelujen läheisyydestä, myös kaupunkikanava Suntin vehreistä rannoista. 

Pikiruukki ja Halkokari sijaitsevat keskustasta pohjoiseen hyvin lähellä Gamlahamnsvikeniä eli merenrantaa. Halkokarissa sijaitsi vielä 1800-luvulla vilkas satama, nykyisin ranta on miellyttävä ulkoilureitti vanhoine venevajoineen ja pienine siltoineen. Pikiruukin asuinalueen pohjoisosa sen sijaan työntyy Gamlahamnsvikeniin, ja niemen kärjestä löytyy Meripuisto frisbeegolfratoineen ja uimarantoineen, missä kokkolalaiset viettävätkin mielellään aikaa erityisesti kesäisin.

Koivuhaan pääosin 1970-luvulla rakennettu kaupunginosa sijaitsee Kokkolan keskustasta lounaaseen ja on suosittua vuokra-asumisaluetta. Alueelta löytyy niin kerrostaloja kuin rivitaloja ja omakotitalojakin. Vaikka Koivuhaka sijaitsee hieman kauempana Kokkolan keskustasta, löytyy sieltä kaikki tärkeimmät palvelut alueen asukkaille, kuten ruokakaupat, koulu, kirjasto ja terveyskeskus.

Jos muutto Kokkolaan on suunnitelmissasi lähitulevaisuudessa ja aikeissasi on alkaa pitää silmällä vuokra-asuntoja Kokkolan alueella, kannattaa jo hyvissä ajoin kirjautua AsuntoVahtiimme. Palveluun voit kirjata omat toiveesi etsimästäsi vuokra-asunnosta ja vahti lähettää sinulle sähköpostia, kun kriteereitäsi vastaavia kohteita ilmoitetaan palveluumme. Tervetuloa löytämään juuri sinunlaisesi vuokrakoti Kokkolasta!


{"slug":"kokkola","title":"Kokkola"}
kokkola