tällä haulla löytyi 124 vuokrakohdetta
Piilota suodattimet
1
8
Hae
Filter icon Suodata hakua

Vuokra-asunnot paikassa Kuopio

Järjestä:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Samankaltaiset haut

Vuokra-asunnot Kuopio - löydä kaikki vapaat vuokrattavat asunnot Kuopiossa

Kallaveden rannalla sijaitseva Kuopio on vajaan 120 000 asukkaan kunta ja Pohjois-Savon maakuntakeskus. Kuopion naapurikuntia ovat Iisalmi, Juuka, Kaavi, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Tervo, Tuusniemi, Rautavaara, Suonenjoki ja Siilinjärvi. Kuopion kaupunkikeskus on rakentunut pääasiallisesti Kuopionniemelle, joka halkoo Kallaveden lävitse. Kaupungin pinta-alasta noin puolet on metsää, ja Kuopiolla on myös lainmukainen saaristo-osakunta -nimike. Rantaviivaa tällä sisä-Suomen saaristokunnalla onkin jopa 4760 kilometriä, ja Kuopiossa on Suomen kaupungeista toiseksi eniten kesämökkejä ja kesäasunnoiksi luokiteltuja asuntoja. 


Vuonna 1775 perustettu Kuopio on tänä päivänä Suomen kaupunkien suuruusjärjestyksessä vasta kahdeksanneksi suurin, mutta se pitelee kuitenkin erästä suurimman kaupungin titteliä, se on nimittäin itäisen Suomen suurin kaupunki. Vuosien 2005-2017 välillä Kuopio on käynyt läpi monta kuntaliitosta, jotka ovat kasvattaneet kaupungin kokoa ja asukasmäärää. Näinä vuosina kaupunkiin ovat liittyneet Vehmersalmi, Karttula, Nilsiä, Maaninka ja Juankoski. Kuntaliitosten johdosta Kuopiosta on Suomen suurin maidontuottajakunta. 


Kuopio on siis saaristokaupunki ja myöskin satamakaupunki. Kaupunkia hallitsevat melkoisen suuret korkeuserot, ja niistä konkreettinen esimerkki ovat Puijon tornista kauas Kallavedelle ja Pohjois-Savon metsiin aukeavat maisemat. Pinnanmuotojen vaihtelu tuo Kuopiolle myös toisen tunnetun komeuden, nimittäin Tahkon laskettelukeskuksen. Tahkolle on muodostunut suosittu loma-asuntojen, hotellien ja ravintoloiden sekä erilaisten aktiviteettien lomakeskus, jossa talvilajien, kuten luistelun, laskettelun, hiihdon, moottorikelkkailu ja lumikenkäilyn lisäksi on paljon tekemistä myös kesällä. Kesäaikaan Tahkolla voi mm. maastopyöräillä, meloa, veneillä, kalastaa sekä minigolfata. Tahkovuori onkin suosittu niin Kuopion alueen asukkaiden kuin myös muualta tulevien matkailijoiden keskuudessa. Tahko on onnistunut houkuttelemaan myös kansainvälistä huomiota esimerkiksi talvisin järjestettävien Snowboarding Finnish Open -kilpailujen johdosta, jonne osallistuu maailman lumilautailun kärkinimiä. 


Muita kansallisesti, ellei jopa kansainvälisesti tunnettuja kuopiolaisia asioita Puijon sekä Tahkon lisäksi ovat Kuopion tori ja siellä myytävät paikalliset perinneherkut kalakukot. Lisäksi kaupungissa järjestetään tunnettuja kulttuuritapahtumia kuten Kuopio Tanssii ja Soi, Kuopion Viinijuhlat sekä ANTI - Contemporary Art Festival. Kuopion tori on vilkas kauppa- ja kohtaamispaikka, ja sen ympäriltä löytyvät kaikki muut tärkeät keskustan palvelut ja ostoskeskukset. Suosittu kuopiolaisten ajanviettopaikka etenkin kesäaikaan on myös satama-alue, missä kesäiltana riittää ihmisiä ja kuhinaa. Satamasta lähtevät myös Kallaveden sisävesiristeilyt, jotka ovat kesäaikaan todella suosittuja. Laivalla Kallavettä pitkin pääsee kesäisin muun muassa Heinävedelle ja Savonlinnaan. Muita mainittavia ajanviettotapoja ja -paikkoja ovat museot kuten Korttelimuseo, Kuopion taidemuseo sekä Suomen Ortodoksinen kirkkomuseo. Hemmottelemaan voi Kuopion alueella suunnata esimerkiksi Rauhalahden leirintäalueen yhteydessä sijaitsevaan kylpylään. 


Kuopion elinkeinoelämä on vilkasta ja sen rakenne on hyvin monipuolinen - ei ole siis vain yhtä alaa, joka hallitsisi kaupungin työllistymistä, ja se tekeekin Kuopiosta taloudellisessa mielessä turvallisen ja vähemmän tiettyjen alojen heilahteluilla alttiin kaupungin. Kaupunki on hyvin yrittäjämyönteinen, ja BusinessKuopio tukee ja neuvoo kaupungin elinkeinoelämän toimijoita. Kuopio tunnetaan mm. Terveys- ja hyvinvointiosaamisestaan, cleantech- ja teknologiaosaamisestaan sekä pitkälle kehittyneestä matkailuosaamisestaan ja -tarjonnastaan. Kuopion alue tarjoaa työpaikkoja yli 50 000 ihmiselle. Kaupungissa sijaitsee myös tunnettuja korkeakouluja kuten Itä-Suomen yliopiston kampus, Sibelius-akatemian Kuopion osasto, Savonia-ammattikorkeakoulu sekä Savon ammatti- ja aikuisopisto. 


Kuopiosta pääsee kulkemaan muualle Suomeen bussilla, autolla, junalla, sekä noin 17 kilometriä Kuopion keskustasta sijaitsevan lentokentän lentoyhteyksillä, mistä pääsee ainakin Helsinkiin ilmateitse. Rahtialukset kulkevat Saimaan kanavaa pitkin Kuopion korkeudelta aina Itämerelle asti. 


Hyvät liikenneyhteydet ovatkin kaupunkiin vuosittain muuttavien opiskelijoiden mieleen, jotka viikonloppuisin ja loma-aikaan suunnistavat kotikaupunkeihinsa muualle Suomeen. Kun kaupunki tyhjenee opiskelijoista, saapuvat turistit nauttimaan kesäisen Kuopion tarjoamista mahdollisuuksista ja aktiviteeteista sekä ennen kaikkea kauniista luonnosta, metsistä ja vesistöstä. 


Kaupungissa on tutkimuksin ja asukaskyselyihin perustuen todistetusti hyvä asua, ja siksi Kuopion vuokra-asunnot ovat haluttuja. Jos itsellesi muutto Kuopioon on ajankohtainen, tutustu kaupunkiin tarkemmin tällä sivulla ja tule löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopiva vuokra-asunto kanssamme. 


Vapaat vuokra-asunnot Kuopiossa

Kuopio on keikkunut viime vuosina monesti kärjessä kun on tutkittu niin asukkaiden kuin elinkeinoelämän toimijoiden tyytyväisyyttä Kuopioon - kaupunki on siis erittäin pidetty ja hyvä paikka niin asua kuin yrittää ja pyörittää elinkeinoa. Vuokra-asuntojen hinnat ovat myös muuhun Suomeen verraten kohtuulliset ja asuinalueissa on valinnanvaraa. Monet vannovat rennon ja ystävällisen savolaisilmapiirin nimeen, jota rytmittää letkeä savon murre. Vapaat vuokra-asunnot ovat kaupungissa kysyttyjä niin opiskelijoiden kuin työssäkäyvien sekä eläkeläisten keskuudessa. Vuonna 2020 Kuopio oli Suomen kolmanneksi muuttovetovoimaisin kunta. Kuopioon muuttoon suurin syy on opiskelupaikka, mutta kaupunkiin muuttavat myös vanhoille kotiseuduilleen palaajat sekä esimerkiksi eläkkeelle jäävät entiset kuopionseutulaiset.


Vaikka Kuopiossa on paljon pinta-alaa, asuu jopa 85% asukkaista kaupunkimaisesti, ja kerrostaloasuminen on ehdottomasti suosituin asumismuoto. Tämän jälkeen tulevat omakotitalot ja sen jälkeen rivitalot. Asuntoja vuokraavat kaupungissa vuokra-asuntoyhtiöt, mutta myös yksityiset vuokra-asunnot ovat suosittuja ja kysyttyjä, ja niissä löytyy usein enemmän vaihtelua ja ominaispiirteissä on valinnanvaraa eri tavalla. Kuopio on kasvava kaupunki ja se on myös varautunut vahvaan kasvuun kaavoittamalla uusia asuinalueita, joita aletaan lähivuosina rakentaa ympäri kaupunkia. Näin Kuopion asuntotarjonta monipuolistuu ja vuokrattavia asuntoja on myös paremmin saatavilla


Jos asunnot Kuopiossa kiinnostavat ja haluat alkaa tutkimaan tarkemmin vuokrattavia asuntoja tämän viehättävän saaristokaupungin alueella, kehotamme ottamaan käyttöön AsuntoVahdin, joka ilmoittaa sinulle sähköpostiin heti kun sopivia vuokra-asuntoja on ilmoitettu palveluumme. Näin säästyt itse jokapäiväiseltä sivuston selaamiselta. Päivität vain omat kriteerisi palveluun ja se pitää silmällä Kuopion vapautuvia vuokra-asuntoja puolestasi. 


Vuokrakodit Kuopiossa eri budjeteille

Talotyyppejä on vuokrattavana Kuopiossa monenlaisia. Kerrostaloasunnot ovat kaikkein suosituimpia, mutta niiden lisäksi Kuopiossa vuokrataan luhtitaloja, rivitaloja, omakotitaloja sekä puutalokoteja. Valinnanvaraa siis on, kunhan olet määritellyt omat tarpeesi ja ennen kaikkea oman budjettisi vuokra-asuntoa varten.


Olipa vuokrattava asunto minkäkokoinen tahansa, yksi vuokrahintaa määrittävä tärkeä tekijä on asunnon kunto ja rakennusvuosi. Toki Kuopiossa, kuten muissakin Suomen kaupungeissa, löytyy asuntoja joiden kunto vaihtelee hyvästä tyydyttävään, mutta Kuopiossa rakennetaan myös paljon uudisrakennuksia, jotka ovat erittäin hyväkuntoisia ja moderneja. 


Vuokralle tarjotaan Kuopiossa niin rivitaloja, omakotitaloja kuin luhtitalojakin, tavallisten kerrostaloasuntojen lisäksi. Peruskuntoinen rivitalokoti kauempaa Kuopion keskusta-alueita voi irrota kohtuullisella budjetilla, mutta jos on varaa ja kriteerit korkealla, voi seudulta löytää jopa omakotitalon vuokralle suoraan Kallaveden rannalta.


Vuokran määrää kasvattaa myös usein mahdollisuus lyhytaikaiseen vuokraukseen. Tällöin voit joutua pulittamaan enemmän kuukausivuokraa kun tapauksessa, jossa solmit pitkäaikaisen vuokrasuhteen ja sitoudut esimerkiksi ensin vuoden määräaikaiseen vuokrasopimukseen. Tämä on ymmärrettävää, sillä jos vuokralainen vaihtuu tiuhaan, on vuokranantajalla enemmän kuluja asunnon mahdollisesta siivouksesta, kunnostamisesta ja uuden vuokralaisen etsinnästä. 


Vuokra-asunto Kuopiosta juuri sinun tarpeisiisi 

Vuokra-asunto Kuopiosta on haluttu asia, sillä kaupunki kiinnostaa monia, eikä suotta. Opiskelijoille kaupungissa on paljon opiskelupaikkoja, työikäisille työpaikkoja, eläkeläisille hyvät palvelut ja perheille monenlaista mielekästä tekemistä. Kuopion kaupunki on kiinnostunut asukkaidensa viihtyvyydestä ja ottaa heidän tarpeensa ja mielipiteensä huomioon palveluja suunniteltaessa, olipa kyse sitten vanhoista, olemassa olevista asuinalueista tai uusista, vielä rakenteilla olevista asuinalueista.


Riippuu omista mieltymyksistäsi, perheesi koosta ja tarpeista, millaiset vuokra-asunnon ominaisuudet ovat sinulle kaikkein tärkeimpiä. Kuopiossa on vuokrattavana paljon kerrostaloasuntoja erilaisilta asuinalueilta, jotka ovat usein luonnon keskellä tai ainakin hyvin lähellä luontoa ja vesistöä. Vuokrayksiöt ovat kaikkea 20-40 neliömetrin väliltä, ja pieneen tilaan ei mahdu yleensä kuin huone, mahdollinen makuualkovi, keittokomero tai keittosyvennys ja kylpyhuone. Jossain tilavimmissa vuokrayksiöissä on kunnon kokoinen keittiö, jonne mahtuu ruokapöytä. Kaksiot ja sitä suuremmat asunnot kuten 3h, 4h tai 5h +k -asunnot antavat jo enemmän mahdollisuuksia kasvattaa hakukriteereitä. Silloin on jo aivan normaalia, että asunnosta löytyy parveke tai sauna, ehkä myös esimerkiksi vaatehuone.


Luonnon lähellä tai keskellä sijaitsevat taloyhtiöt pystyvät usein myös tarjoamaan asukkailleen viihtyisät yhteiset piha-alueet missä on usein lapsille leikkipaikka, pyykinkuivaustelineet, penkkejä ajanviettoon ja joskus jopa grillikatos taloyhtiön asukkaiden yhteiskäyttöön. Vaikka asunto sijaitsisi kauempana Kuopion keskustasta, ovat liikenneyhteydet hyvät, ja Kuopiossa ei voi puhua varsinaisista liikenneruuhkista, joten omalla autolla liikkuminenkin on kätevää.


Jos Kuopion vapaat vuokra-asunnot kiinnostavat, kannattaa rekisteröityä AsuntoVahtiimme ja valita sieltä itselle tärkeät vuokrakodin kriteerit. Järjestelmämme lähettää sinulle heti sähköpostin kun toiveitasi vastaavia asuntoja ilmoitetaan palveluumme. 


Opiskelija-asunnot Kuopiosta 

Kuopiolla on pitkä historia opiskelu- ja koulutuskaupunkina, ja korkeakoulutusta tarjoaa tänä päivänä monta tahoa. Kuopiossa sijaitsevat Itä-Suomen yliopisto sekä Sibelius-Akatemian Kuopion osasto. Ammattikorkeakouluista edustettuna ovat Savonia-ammattikorkeakoulu sekä Humanistinen ammattikorkeakoulu. Seudulla voi opiskella myös Pelastusopistossa sekä Pohjois-Savon urheiluakatemiassa ja Kuopion konservatioriossa. Lisäksi koulutusta tarjoaa muun muassa Savon ammatti- ja aikuisopisto, Palvelualan Opisto Kuopio sekä Pohjois-Savon opisto.


Kuopion Opiskelija-asunnot Oy eli Kuopas tarjoaa opiskelijoille pääasiassa yksiöitä sekä soluasuntoja jotka sijoittuvat keskustan ja oppilaitosten läheisyyteen. Monia opiskelijoita kuitenkin kiinnostavat myös yksityiset vuokra-asunnot, eikä vähiten siksi että virallisista opiskelija-asunnoista on koulujen pääsykoetulosten saavuttua kova kilpailu. Yksityiset vuokra-asunnot voivat myös olla valmiiksi kalustettuja, mikä onkin muualta Suomesta opiskelujen perässä muuttavalle usein loistava ja taloudellinen ratkaisu. 


Opiskelija saattaa päätyä asumaan myös kimppakämppä-ratkaisuun tai ottamaan huoneen vuokralle isommasta asunnosta tai omakotitalosta. Tällöin asumiskustannukset ovat usein vuokrayksiön kustannuksia alhaisemmat, kun omat asuintilat rajoittuvat omaan huoneeseen ja muut tilat kuten kylpyhuone, keittiö ja oleskelutilat jaetaan muiden asukkaiden kanssa. 


Riippuu omista mieltymyksistä, onko yksiö tavoiteltavin asumismuoto vai kelpaako vuokrakodiksi myös kimppakämppä tai soluasunto. Joskus alkuun on hyväksyttävä lyhytaikainen vuokra-asunto ja jatkettava etsintää kaupunkiin saavuttua, jotta kohdalle osuisi omia tarpeita vastaava asunto pitkäaikaiseen vuokraukseen. Toisinaan hyvä ratkaisu on alivuokraus - jos kaupungissa opiskeleva henkilö on lähdössä esimerkiksi työharjoitteluun tai vaihto-opiskeluun ulkomaille, hän saattaa mielihyvin antaa asuntonsa alivuokraukseen siksi ajaksi, jotta voi itse palata myöhemmin samaan asuntoon. Tällöin on tärkeää tehdä yksityiskohtainen vuokrasopimus alivuokrauksesta. Lisäksi on erittäin tärkeää tarkistaa että alivuokraajan vuokranantaja on tietoinen tästä sopimuksesta, ettei jälkeenpäin synny yllättäviä tilanteita. Usein tällaiset asunnot vuokrataan kalustettuna, mikä on yleensä opiskelijan kannalta tärkeä taloudellinen apu opiskelijabudjetilla tasapainoillessa.


AsuntoVahti auttaa opiskelija-asunnon löytämisessä Kuopiosta. Heti kun tiedät että muutto Kuopioon saattaa toteutua, kirjaudu AsuntoVahtiin ja aseta sinne omat hakukriteerisi. Näin vahti ilmoittaa heti, kun sopivia asuntoja ilmoitetaan palveluumme ja voit olla askeleen edellä muita asuntoa Kuopiosta etsiviä opiskelijoita. 


Oma asunto vuokralle Kuopiossa

Oman asunnon vuokraaminen Kuopiossa kannattaa. Siihen viitteitä antaa myös muutaman vuoden takainen, Suomen Vuokranantajien teettämä tutkimus, jonka mukaan vuonna 2018 Kuopio oli Suomen paras kaupunki asuntosijoittajalle. Kuopio on vetovoimainen kunta, jonka asukkaat arvostavat asuinalueeltaan peruspalveluja, hyviä liikenneyhteyksiä, luonnonläheisyyttä, rauhallisuutta ja meluttomuutta sekä lähellä sijaitsevia lenkkimaastoja - ja näitä kaikkia kaupunki pystyy asukkailleen tarjoamaan.


Jos sinulla on kerrostaloyksiö tai kaksio vuokralle lähellä Kuopion keskustaa, on sinulla käsissäsi hyvä sijoitusasunto, ja voit olla lähes varma että saat asuntosi helposti vuokrattua. Vuokrayksiöt ja -kaksiot menevät hyvin kaupaksi niin opiskelijoille kuin työssäkäyville sekä nuorille, lapsettomille pariskunnille. Tätä suuremmat vuokra-asunnot eivät liiku aivan yhtä vikkelään, mutta niillekin on oma kysyntänsä. Jos perhe muuttaa Kuopion seudulle, he saattavat ensin haluta vuokrata tilavan asunnon, rivitaloasunnon tai omakotitalon, mistä käsin he tutkivat rauhassa seudun asuntotarjontaa, ja jonain päivänä ehkä muuttavat omistusasuntoon.


Kannattaa myös harkita vuokraavansa isoa, monta huonetta käsittävää asuntoa tai omakotitaloa opiskelijoille, jotka ovat kipeässä asunnontarpeessa opiskelupaikkojen selvittyä. Opiskelija-asuntoja ei ole tarpeeksi ja yksiöt ovat haluttuja. Tällöin opiskelijat vuokraavat mielellään myös huoneen isosta talosta, ja ottavat sen mielellään osittain tai kokonaan kalustettuna. Jos sinulla on vaikkapa kolme opiskelijaa vuokralla samassa talossa, voit olla aika varma että sinulla on jonkinlaisia vuokratuottoja jatkuvasti. Kun yksi opiskelija lähtee, hän suosittelee asuntoa toiselle, eikä sinun tarvitse välttämättä itse huolehtia uusien vuokralaisten hankinnasta juurikaan. 


Oman asunnon vuokraus on hyvä tapa saada lisätuloja tai kerätä pesämunaa tulevaisuutta varten. Muista miettiä tarkkaan vuokrasopimuksen kesto ja sopimusehdot. Haluatko, että asuntoon saa tuoda lemmikkejä, tai pitääkö niistä sopia erikseen? Muista myös velvoittaa vuokralainen ottamaan oma kotivakuutus asuntoon. Monet opiskelijat vuokraavat asunnon mielellään toistaiseksi voimassaolevalla sopimuksella, mutta usein he viihtyvät kuitenkin asunnossa pidempään. Toistaiseksi voimassaolevaan vuokrasopimukseen voi olla henkisesti helpompi sitoutua kuin vaikkapa vuoden määräaikaiseen sopimukseen. 


Tarkasta myös vuokralaisen maksuvalmius. Joskus voi eteen tulla tilanne, jolloin sinun pitää miettiä haluatko vuokrata asunnon luottotiedottomalle tai maksuhäiriöiselle vuokralaiselle. Jokainen ihminen ja elämäntilanne on yksilö, ja kannattaa kysellä maksuhäiriön luonteesta, suuruudesta ja ajankohdasta tarkemmin ennen kuin vetää suoraan johtopäätöksiä vuokralaisen sen hetken maksukyvystä. 


Löydä vuokra-asunto Kuopion alueelta

Jos etsit vuokrakotia Kuopiosta, sinua varmasti ilahduttaa tieto siitä, että kuopiolaiset ovat tyytyväisiä asumiseensa lähes kaikilla asuinalueilla ja kaikenlaisissa asuntotyypeissä. On siis omista mieltymyksistäsi kiinni, millaiselta asuinalueelta mieluiten asunto vuokrataan. 


Kuopion keskusta on haluttua asuinaluetta, jonka väestö jakaantuu opiskelijoihin, nuoriin sinkkutalouksiin sekä senioreihin. Keskustassa lähellä ovat kaikki palvelut, mutta myös esimerkiksi Väinölänniemen ulkoilualue uimarantoineen. Vesi ja luonto eivät ole kaukana Kuopiossa koskaan. 


Aivan keskustan kupeessa sijaitsevasta Niiralasta on tullut suosittu alue, sillä se sijaitsee sopivasti keskustan palvelujen ja korkeakoulujen välissä. Yksi Kuopion uusista asuinalueista on Saaristokaupunki, joka nimensäkin perusteella sijaitsee hyvin lähellä Kallaveden vesistöä. Alueelta on mainiot liikenneyhteydet muualle Kuopion alueelle. 


Muita uusia, nousevia asuinalueita ovat Puijonlaakso, Savilahti, Asemanseutu ja Rauhalahti sekä Mölymäki Perheellisten suosiossa ovat Särkilahti ja Särkiniemi, rauhaisat alueet vain parin kilometrin päässä keskustasta, jossa palvelut ja päiväkodit löytyvät läheltä. Rivitaloasuntoa vuokralle etsivät kannattaa pitää silmällä Julkulan aluetta. Se on Kallaveden rantoja myötäilevä, Puijon läntiselle rinteelle sijoittuva asuinalue noin 5 km päässä Kuopion keskustasta. Valtaosa asunnoista on siellä omistusasuntoja, joten sieltä saatat hyvällä tuurilla löytää viehättävän vuokra-asunnon yksityiseltä vuokranantajalta.


Jos vuokra-asunto Kuopiosta on ajankohtainen, kirjaudu ensimmäisenä AsuntoVahtiin. Se helpottaa elämääsi lähettämällä automaattisen sähköpostin sinulle heti, kun hakuehtojasi vastaavia vuokrakohteita tulee palveluumme. Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan Kuopion vuokrattaviin asuntoihin ja löytämään omasi!{"slug":"kuopio","title":"Kuopio"}
kuopio