tällä haulla löytyi 183 vuokrakohdetta
Piilota suodattimet
apartment
1
8
Hae
Filter icon Suodata hakua

Vuokra-asunnot paikassa Lahti

Järjestä:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Samankaltaiset haut

Vuokra-asunnot Lahti - löydä kaikki vapaat vuokrattavat asunnot Lahdessa

Vesijärven rannalla Päijät-Hämeessä sijaitseva Lahti on Suomen kahdeksanneksi suurin kaupunki ja Päijät-Hämeen maakuntakeskus. Nykyään vajaan 120 000 asukkaan Lahti kasvoi koossa ja väkiluvussa kerralla vuonna 2016 kun viereinen Nastolan kunta liitettiin Lahteen. Lahtea ympäröi viisi naapurikuntaa; Asikkala, Heinola, Hollola, Iitti ja Orimattila.


Lahden ydinkeskusta on melko kompaktin kokoinen. Sen tunnetuimpia elementtejä ovat kauppatori, Mariankadun kävelykatu Hakkapeliittojen kotiinpaluu -patsaineen, Aleksanterinkatu, Lanunaukio sekä Kauppakeskus Trio. Lahden sataman lähellä Kariniemessä sijaitsee mielenkiintoinen Lanu-puisto, jossa voi ihmetellä kahtatoista kuvanveistäjä Olavi Lanun kookasta, betonista valettua veistosta. Veistospuistosta ei ole pitkä matka Vesijärven satamaan, joka tunnetaan myös nimellä Lahden satama. Satamassa käy etenkin kesäisin kova kuhina. Alueella on ravintoloita sekä ravintolalaivoja, aktiviteetteja ja nähtävyyksiä, rannasta lähtee risteilyaluksia ja löytyypä satamasta myös uimapaikka. 


Lahden läpi kulkeva ensimmäinen Salpausselkä ja sijainti Vesijärven rannalla Kymijoen vesistössä tekee kaupungin maastosta mäkisen sekä järvisen. Lahdessa on oivat puitteet monenlaisiin harrastuksiin ja ulkoiluun. Tämä onkin innoittanut urheilijoita kautta aikojen ja muokannut Lahdesta tunnetun urheilukaupungin. Vuosittain kaupungissa järjestettävät Salpausselän kisat ovat maailmankuulut ja niissä kilpaillaan kolmessa lajissa: maastohiihdossa, mäkihypyssä ja yhdistetyssä hiihdossa. Urheilukaupunki Lahden tunnetuimmat symbolit lienevät sen kolme hyppyrimäkeä - Salpausselän hyppyrimäet. 


Talvilajien lisäksi Lahdessa harrastetaan myös muiden vuodenaikojen urheilulajeja. Kaupungissa pitää päämajaansa muun muassa jalkapalloseura FC Lahti, jonka edustusjoukkue pelaa Veikkausliigassa. Tämän lisäksi Lahdessa on myös muita, alempien sarjatasojen jalkapalloseuroja, SM-liigatasolla pelaava jääkiekkoseura Lahden Pelicans, sekä valtava määrä muita urheiluseuroja kattavasti kaikilta mahdollisilta aloilta. 


Lahden asukkaat saavat nauttia myös monipuolisesta kulttuuritarjonnasta. Kaupungissa toimii  teattereita sekä kansainvälisestikin tunnettu Lahden kaupunginorkesteri, eli Sinfonia Lahti. Vuonna 2000 Lahteen valmistui Sibeliustalo, joka on kunnostettu vanhasta teollisuusrakennuksesta konserttisaliksi ja kulttuuritilaksi. Lahden tunnettuihin maamerkkeihin kuuluvat myös Alvar Aallon suunnittelema Ristinkirkko, Eliel Saarisen suunnittelema Lahden kaupungintalo sekä Lahden radiomastot, jotka olivat niiden rakennusaikaan 1920-luvulla erittäin vaativa rakennushanke. 


1900-luvun alkupuolella Lahdessa kasvoivat ammattitaitoinen puusepäntyö ja huonekaluteollisuus. Moni ei ehkä tiedä, että tunnetut, edelleen toiminnassa olevat huonekaluketjut Asko, Sotka ja Isku ovat kaikki ponnistaneet Lahden puuseppäosaamisesta. Nykyisin Lahti tunnetaankin teollisen muotoilun vahvana osaamiskeskuksena, ja muotoilun historiaa kaupungissa voi tutkia tarkemmin Lahden kaupungin ylläpitämässä Askon museossa. Suuremmista yrityksistä, joita toimii Lahden alueella tänä päivänä, on mainittava Hartwallin Lahdessa sijaitseva suurpanimo.


Pieni mutta energinen Lahti on saanut Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -tittelin (European Green Capital Award, EGCA). Se tarkoittaa käytännön tasolla sitä, että kaupunki on nähty EU-tasolla ympäristötoiminnan edelläkävijänä ja siellä on sitouduttu tekemään esimerkillisiä ja rohkeita ympäristötekoja sekä etsimään kestäviä ja älykkäitä ratkaisuja yhdessä alueen korkeakoulujen, yritysten ja asukkaiden kanssa. Lahti pyrkii olemaan hiilineutraali kaupunki vuoteen 2025 mennessä ja tulemaan jätteettömäksi kiertotalouskaupungiksi vuoteen 2050 mennessä. Lahti siis välittää asukkaidensa lisäksi ympäristöstään ja sen tulevaisuudesta. Ympäristötavoitteisiin sitoutuminen kasvattaa myös kiinnostusta kaupunkia kohtaan asuinpaikkana sekä työpaikkana innovatiivisten ympäristöprojektien parissa.


Lahden katsotaan kuuluvan Helsingin metropolialueeseen, ja matka pääkaupunkiin ja takaisin sujuu vauhdikkaasti Lahti-Helsinki -moottoritietä pitkin tai Lahden oikorataa pitkin kulkevilla junavuoroilla. Moni Lahdessa asuva voi siis käydä melko helposti töissä pääkaupunkiseudulla ja päinvastoin. Autolla Lahdesta Helsinkiin on matkaa vain muutaman kilometrin päälle 100 kilometriä, työmatkaan saa varata siis reippaan tunnin. Jos se tuntuu ensihätään pitkältä ajalta, muista että ihan vain pääkaupunkiseudulla kaupungin toiselta laidalta toiselle saattaa työmatkaan kulua sama aika. 


Tämä lisää seudun vetovoimaa - voit asua huomattavasti pienemmässä kaupungissa jossa asumisen kustannukset ovat huokeammat, valinnanvaraa asunnoissa on enemmän ja palveluihin on helposti lyhyemmät jonot kuin pääkaupungin suurissa kunnissa. Kuitenkin samalla voit nauttia läheisen ja helposti saavutettavan pääkaupunkiseudun työllisyys- ja opiskelumahdollisuuksista. Alati kasvava pääkaupunkiseutu tosin kasvaa myös Lahden suuntaan ja tuo sinne koko ajan lisää asukkaita, joita kiinnostavat rauhaisampi asuinpaikka pienen matkan päässä pääkaupungista. 


Jos suunnitelmissa on muutto Lahteen, kannattaa aloittaa tutustumalla tarkempiin tietoihin kaupungista, sen ominaispiirteistä ja vinkkeihin vuokra-asunnon löytämisestä Lahdessa. Lämpimästi tervetuloa etsimään ja löytämään uusi vuokrakoti Lahdesta avullamme!


Vapaat vuokra-asunnot Lahdessa kiinnostavat monia

Siihen nähden että Lahti lasketaan kuuluvaksi Helsingin metropolialueeseen, on vuokrataso siellä suhteellisen edullinen. Tämä tekee Lahdesta kiinnostavan asuinpaikan, ei pelkästään Lahden seudulla työssäkäyville vaan myös pääkaupunkiseudulla työskenteleville ja opiskeleville jotka ovat valmiita istumaan aamuisin ja iltapäivisin hieman pidempään liikennevälineissä. Viime vuosien etätyötrendin kasvaessa voi odottaa Lahden alueen suosion kasvavan entisestään ja kaupungin vapautuvat vuokra-asunnot ovat entistä useamman asukkaan kiinnostuksen kohteena.


Lahdesta rakennetaan jatkuvasti houkuttelevampaa paikkaa asumiseen. Kaupungissa sijaitseva Lappeenrannan teknillisen yliopiston Lahden kampus ajaa kaupunkiin myös opiskelijoita etsimään asuntoja vuokralle opintojen ajaksi. Olitpa etsimässä opiskelijaboksia tai muuntyyppistä vuokra-asuntoa, Lahden vuokra-asuntotarjonta on monipuolista niin asuinalueiden kuin asuntotyyppien osalta. Kun olet mahdollisimman ajoissa liikkeellä, on sinulla luonnollisesti kaikkein eniten valinnanvaraa tulevan vuokrakotisi suhteen. Jos muutto Lahteen tai Lahden sisällä on suunnitelmissa lähiaikoina, kannattaa kirjautua AsuntoVahtiimme pikimmiten. Siellä ilmoitat omat kriteerisi asunnon suhteen, ja tämän jälkeen vahti tarkkailee Lahden vapautuvia vuokra-asuntoja puolestasi. Saat sähköpostin kun sopiva vuokrakoti Lahden alueella ilmoitetaan palveluumme. Näin saat tiedon vapautuvista asunnoista ensimmäisten joukossa.


Vuokrakodit Lahdessa eri budjeteille

Moni arvostaa Lahdessa sitä, että siellä voi asua luonnon äärellä, lähellä palveluita ja helpon juna-, bussi- tai automatkan päässä pääkaupungista. Puitteet löytää omiin tarpeisiin sopiva vuokrakoti ovat Lahdessa erinomaiset. 


Mitkä asiat ovat sinulle tärkeimpiä vuokra-asunnossa? Mikä on asumisen maksimibudjetti, etsitkö asuntoa Lahden keskustasta vai kiinnostaako asunnon sijainti taajaman ulkopuolella, Vesijärven rantamilla? Lahdessa on tarjolla asumisratkaisuja monenlaiseen tarpeeseen ja vuokralle tarjotaan erilaisia koteja - sinun tehtäväksesi jää määritellä mitä haluat, jotta asunnonhakusi on tehokasta ja tuottaa nopeasti haluttuja tuloksia.


Lahden asuntotarjonnassa ovat eniten edustettuina kerrostaloasunnot mutta vuokrattavia asuntoja löytyy myös rivitaloista sekä luhtitaloista, ja hyvällä tuurilla voi hakuusi osua myös vuokrattava omakotitalo Lahden alueelta. 


Jos käytössäsi on vain pieni budjetti, voit löytää esimerkiksi 25 neliön yksiön varustettuna keittokomerolla. Jos löydät vuokrayksiön alle 300 euron hintaan, on se silti harvinainen löytö, Lahdessakin. Jos talous antaa periksi vähän enemmän, voi sinulla olla mahdollisuus vuokrata parvekkeellinen ja saunallinen kaksio joltain Lahden viehättävistä asuinalueista. Kaksioiden hinnat alkavat yleensä neljän ja puolensadan euron tienoilta, ja alle 400€ on kaksiosta Lahdessa hyvin harvinainen hinta. 


Vuokra-asumisen budjettia miettiessä on varauduttava myös siihen, että jos etsit asuntoa vain lyhytaikaiseen vuokraukseen, saat varautua maksamaan siitä kalliimpaa vuokraa kuin pidempiaikaisista vuokrasopimuksista. Tämä on ymmärrettävää, sillä vuokranantajalle tulee enemmän kuluja, mitä useammin vuokralainen vaihtuu. 


Jos on valmis muuttamaan kauemmas kantakaupungista, asunnon voi vuokrata usein huokeampaan hintaan. Uudiskohteet ovat silti yleensä kalliimpia, vaikka ne eivät sijaitsisikaan aivan keskustan tuntumassa. Asunnon huono tai välttävä kunto on peruste maksaa alhaisempaa vuokraa. Vuokra-asuntoilmoitusten kuvat antavat viitteitä asunnon kunnosta, mutta yritä silti päästä tutustumaan asuntoon itse paikan päälle, ettei tule yllätyksiä siinä vaiheessa kun vuokrasopimus on jo solmittu. 


Vuokra-asunto Lahdesta juuri sinun tarpeisiisi 

Vapautuvia vuokra-asuntoja Lahdesta etsiessäsi huomaat nopeasti että eniten vuokralle tarjotaan kerrostaloasuntoja. Vuokrayksiöt, kaksiot ja suuremmat vuokra-asunnot ovat laajasti edustettuina. Niitä kuitenkin on tarjolla hyvin monilta erilaisilta asuinalueilta. Vaikka et olisi lähtökohtaisesti kerrostaloasuja, Lahdessa voit löytää vuokrakodin kerrostalosta vain kivenheiton päästä järvenrannasta ja lenkkipoluista, varustettuna omalla isolla parvekkeella ja saunalla. Jos sinua kiinnostavat ennemmin muut asumismuodot, kuten vuokrattavat omakotitalot tai rivitalot, ei peli ole menetetty. Vuokralle annetaan Lahdesta näitä asuntotyyppejä kuitenkin vähemmän, joten varaudu pidempään etsintäaikaan.


Opiskelijana usein vuokrataan yksiö, mutta halvempia ja kiinnostavampiakin asumismuotoja löytyy kun katsoo tilannetta uudesta näkökulmasta. Voit vaikka löytää huoneen vuokralle perheen tai pariskunnan omistamasta asunnosta, missä tarjolla on ensinnäkin enemmän tilaa ja omaa rauhaa mutta myös seuraa tarpeen tullen - ja usein vuokrakulut ovat huomattavasti maltillisemmat kuin vuokrayksiön kohdalla. Jos tiedossa on muutto Lahteen yksin ja uuden työn perässä, budjettia on yleensä vähän enemmän ja kiinnostuksen kohteena ovat usein kaksiot. Kaksioiden hinnat hieman kantakaupungin vilskeestä kauempana eivät välttämättä edes ole kovin kaukana keskustayksiöiden hinnoista, mikä kannattaa pitää mielessä kun miettii vuokra-asunnon kokoa.


Jos et tunne Lahden kaupunkia entuudestaan, on vuokra-asuntoja etsiessä hyvä selvittää millaiset liikenneyhteydet vuokrakodista on tulevaan opiskelu- tai työpaikkaan. Monelle etäisyydet ovat yksi hakukriteeri, ja kun toiset kulkevat autolla mihin vaan, toiset haluavat mahdollisimman sujuvan joukkoliikennematkan ja toiset arvostavat hyviä pyöräteitä. 


Opiskelija-asunnot Lahdessa

Lahdessa voi opiskella yliopistotasolla LUT-yliopiston Lahden kampuksella kahdeksassa eri maisteriohjelmassa, LAB-ammattikorkeakoulussa sosiaali- ja terveysalalla, tekniikan ja liiketalouden alalla, hotelli-, ravintola- ja matkailualalla sekä muotoilun, taiteen ja visuaalisen viestinnän alalla. Lisäksi Lahdessa voi opiskella ympäristötieteitä Helsingin yliopiston opetusohjelmissa. Lahti on siis myös vireä opiskelijakaupunki ja opiskelija-asunnot Lahdessa ovat kysyttyjä. Lahden koulutusyksiköt toimivat tiiviissä yhteistyössä alueen yritysten kanssa, joten onkin hyvin mahdollista että Lahdessa opiskelevat löytävät sieltä myös harjoittelu- tai kesätyöpaikan. 


Vuokralle tarjotaan asuntoja erilaisten yritysten toimesta, mutta opiskelijoita kiinnostavat usein myös Lahden yksityiset vuokra-asunnot. Kun etsit opiskelija-asuntoa Lahdesta, molemmat vaihtoehdot kannattaa ehdottomasti tarkastaa, jotta löydät mahdollisimman hyvin sinun tarpeisiisi ja toiveisiisi sopivan asunnon. 


Vuokralle annetaan Lahdessa hyvin monenlaisia asuntoja - yksiö ei siis ole ainoa asumisratkaisu. 1h+k -asuntoja etsitään jaettuja asuntoja enemmän, mutta moni opiskelija valitsee lopulta kimppakämpän, missä yhteiset tilat jaetaan, ja jokaisella on oma yksityinen huoneensa. Kimppakämpän vuokra on yleensä huokeampi, kuin jos asuisi yksin vuokrayksiössä. Kimppakämpässä vuokra-asunto saatetaan jakaa yhden tai useamman kämppiksen kanssa. Kun elintavat sopivat yhteen, voi kimppa-asuminen parhaimmillaan olla hyvinkin leppoisa ja kukkarolle ystävällinen tapa asua. 


Soluasunto on monen opiskelijan ratkaisu. Soluasunnot on tehty varta vasten yhteisasumiseen, ja siellä kaikilla asukkailla on oma lukollinen huone, mutta keittiötilat ja kylpyhuone ovat asukkaille yhteiset. Opiskelijoita kiinnostavat yleensä myös kalustetut asunnot, jollaisen vuokratessa säästää pitkän pennin, kun ei tarvitse laittaa budjettia asunnon kalustamiseen.


Kun korkeakouluopiskelija Lahdesta lähtee vaihtoon tai työharjoitteluun ulkomaille, saattaa alivuokraus juolahtaa mieleen, jotta voisi itse palata samaan asuntoon myöhemmin. Tällöin uudella opiskelijalla, joka etsii vuokrattavia asuntoja Lahdesta, on mahdollisuus alivuokrata tällainen asunto. Huono puoli toki on että kyseessä olisi vain lyhytaikainen vuokra-asunto. Jos kuitenkin olet myöhään liikkeellä, voivat vuokrayksiöt ja muut opiskelijoiden suosiossa olevat asunnot olla jo kortilla, ja tällöin on parempi ottaa asunto lyhytaikaiseen vuokraukseen, kuin jäädä kokonaan ilman. 


Vaikka Lahdessa on vuokrattavia asuntoja moneen makuun, ovat opiskelija-asunnot syksyn tullen aina äärimmäisen kysyttyjä, ja usein vuokralle tarjotaan vähemmän pieniä asuntoja kuin mitä niitä kysytään. Suosittelemme kirjautumaan AsuntoVahtiin, joka pitää silmässä Lahden vapautuvia vuokra-asuntoja puolestasi. Saat heti sähköpostia, kun hakuehtojasi vastaava koti tulee palveluumme. Onnea vuokrakodin etsintään!


Oma asunto vuokralle Lahdessa

Oman asunnon vuokraus Lahdessa on hyvä idea, nimittäin opiskelijoiden lisäksi vuokra-asuntoja Lahdesta etsivät pääkaupungin seudulla työssä tai opiskelemassa käyvät asukkaat. Kaupungin suosio tullee kasvamaan tulevina vuosina pääkaupunkiseudun hiljalleen laajetessa. 


Oman asunnon vuokraus opiskelijalle on usein hyvä vaihtoehto, sillä yliopisto-opinnot kestävät usein viisi vuotta, ja opiskelija ottaa asunnon mielellään pitkäaikaiseen vuokraukseen koko opintojen ajaksi. Lahdessa opintojaan suorittavat löytävät usein myös harjoittelu- tai kesätyöpaikan joko Lahdesta tai pääkaupunkiseudulta ja voivat tällöin asua itse vuokra-asunnossa myös kesien ja harjoittelujaksojen ajan. 


Vaikka vuokranantajana vuokraat asunnon varmasti mieluiten pitkäaikaiseen vuokraukseen, ovat lyhytaikaiset vuokra-asunnot ovat myös kysyttyjä. Joskus esimerkiksi putkiremontti tai vesivahinko aiheuttaa tilanteen, jolloin väliaikainen vuokra-asunto on paikallaan. Tällöin olet vuokranantajana hyvässä asemassa, jos pystyt tarjoamaan kipeässä vuokra-asunnon tarpeessa olevalle heti vapaan vuokra-asunnon Lahden seudulla. 


Monesti vuokralaisen kanssa solmitaan aluksi määräaikainen vuokrasopimus, joka vuoden jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassaolevana. Jos vuokralainen tietää tarvitsevansa asuntoa vain lyhytaikaiseen tarpeeseen tai haluaa vuokrakodin Lahden seudulta määrätyksi ajaksi, häntä kiinnostaa toistaiseksi voimassaoleva sopimus, joka sallii irtisanomisen koska tahansa ilman sopimussakkoa. On oma valintasi vuokranantajana, millaisen sopimuksen tahdot tehdä. Muista myös vuokralaisen luottotietojen tarkastus. Asunnon vuokraaminen maksuhäiriöiselle tai luottotiedottomalle ei ole vuokranantajan ihannetilanne. Muista myös että ihmisillä on vaihtelevia elämäntilanteita, ja tärkeintä on olla avoin ja selvittää faktat kuten maksuhäiriön summan suuruus ja koska se on tapahtunut. Tilanne saattaa tänä päivänä olla parempi kuin häiriön tapahtumisen ajankohtana. Tervettä harkintaa on hyvä käyttää kun laittaa oman asunnon vuokralle. 


Löydä vuokra-asunto Lahden monista kaupunginosista

Lahti asuinalueena on hyvin monipuolinen ja asuntotarjontaa on moneen makuun. Kaikkein kysytyintä asuinaluetta on Lahden keskusta, missä kerrostaloasunnot ovat suosituin asumismuoto niin omistus- kuin vuokra-asumisessa. Lahden keskustassa asuva ei tarvitse autoa, harvoin linja-autoakaan liikkumiseen, kun kaikki palvelut löytyvät kävely- tai pyörämatkan päästä.


Jalkaranta, Ruoriniemi ja Ankkuri sijaitsevat kaikki Vesijärven rantojen suuntaisesti, mistään ei ole siis pitkä matka rantaan jos asuu näissä Lahden kaupunginosissa. Ankkuri sijaitsee näistä kaupunginosista lähimpänä Lahden keskustaa, ja siihen osaan kaupunkia kuuluvat muun muassa Lahden satama ja Sibeliustalo. Ruoriniemi kuuluu Ankkurin kaupunginosaan ja on Lahden uudempia asuinalueita - taloja on alueelle rakennettu vasta 1990-luvun puolivälistä alkaen. Uudempien, vuokrattavien kerrostaloasuntojen etsijä saattaakin löytää viihtyisän kodin juuri Ruoriniemestä. Jalkarannasta löytyy monipuolisesti niin kerrostaloja, rivitaloja kuin omakotitaloja, joten vuokra-asuntoa etsivällä on monia mahdollisuuksia. Jalkarannasta on myös hyvin lyhyt matka Messilään, Etelä-Suomen suurimpaan hiihtokeskukseen.


Kariston asuinalue sijaitsee luonnon keskellä ja koostuu lähinnä omakotitaloista. Samaten Renkomäestä löydät omakotitaloja ja rauhaisaa, suorastaan kylämäistä tunnelmaa. Jos etsit siis omakotitaloa vuokralle Lahden alueelta, kannattaa pitää silmällä Kariston ja Renkomäen vapautuvia vuokrakohteita. Launeen alueelta sen sijaan löytyy pittoreski rintamamiestaloalue vehreine pihoineen. Tämä kylämäinen asuinalue on niin perheiden kuin eläkeläisten suosiossa.


Etsitpä vuokrattavaa asuntoa sitten Lahden keskustan palvelujen ääreltä tai lähempää Vesijärven rantoja ja luontoa, valinnanvaraa Lahdessa on mukavasti. Vuokra-asunnon etsintää helpottaa AsuntoVahti, joka vahtii vapautuvia vuokra-asuntoja puolestasi ja lähettää sähköpostin heti sopivan kohteen ilmaantuessa palveluumme. Tervetuloa löytämään sopiva vuokra-asunto Lahdesta!{"slug":"lahti","title":"Lahti"}
lahti