tällä haulla löytyi 75 vuokrakohdetta
Piilota suodattimet
apartment
1
8
Hae
Filter icon Suodata hakua

Vuokra-asunnot paikassa Lappeenranta

Järjestä:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Samankaltaiset haut

Vuokra-asunnot Lappeenranta - löydä kaikki vapaat vuokrattavat asunnot Lappeenrannassa

Reilun 72000 asukkaan Lappeenranta, eli ruotsiksi Villmanstrand on asukasluvultaan Suomen 13. suurin kaupunki ja Etelä-Karjalan maakuntakeskus. Sen sijainti Saimaan vesistön etelärannalla tarjoaa ainutlaatuiset mahdollisuudet kaupunkilaisille nauttia Järvi-Suomen luonnosta arjessaan.


Lappeenrannalla on kuusi suomalaista kuntaa rajanaapureinaan - nämä ovat Imatra, Lemi, Luumäki, Miehikkälä, Ruokolahti ja Taipalsaari. Lappeenrannalla on myös melko pitkä maaraja Venäjän kanssa, ja venäläisiä rajanaapurikuntia on kaupungilla myös kolme kappaletta: Antrea (Kamennogorsk), Enso (Svetogorsk) ja Tienhaara (Seleznjovo).


Lappeenrannan kaupungilla onkin hyvin mielenkiintoinen historia. Vielä 1600-luvulla se oli valtakunnallisesti merkittävä tervakauppapaikka. Tämä johtui eritoten kaupungin sijainnista vesireittien ja maanteiden merkittävässä risteyskohdassa. Lappeenranta sai kaupunkioikeudet vuonna 1649. Seuraava vuosisata oli kaupungille kohtalokas. Sijainti valtakuntien rajamailla ajoi sen kiistakapulaksi Venäjän ja Ruotsin välisissä sodissa, ja näiden tuloksena kaupunki kuului aina vuoteen 1945 saakka Viipurin lääniin. Toisen maailmansodan seurauksina suurin osa Viipurin läänistä luovutettiin Neuvostoliitolle, ja jäljelle jääneistä alueista Suomen puolelle muodostettiin Kymen lääni. Lappeenrannalla on ollut Viipurin kanssa naapurikaupunkisopimus jo yli 30 vuoden ajan, mikä tarkoittaa yhteisiä kehityshankkeita muun muassa niin palvelujen parantamisen kuin elinkeinoelämän kehittämisen saralla. 


Suurin osa Lappeenrannan väestöstä asuu taajamissa, joita on kaupungissa seitsemän. Keskustataajama on ylivoimaisesti suosituin asuinpaikka. Maaseudulla on lisäksi kylämäistä asutusta. 


Lappeenrannan työpaikat sijaitsevat metsäteollisuudessa, palvelualalla sekä kasvavalla alalla, matkailussa. Työllistäjiä ovat mm. UPM Kymmene, Outotec ja Nordkalk. Kaupungissa jatko-opiskelumahdollisuuksia tarjoaa LUT-yliopiston eli Lappeenrannan-Lahden Teknillisen yliopiston Lappeenrannan kampus sekä LAB-ammattikorkeakoulu. Sijaitseepa kaupungissa myös Maasotakoulu. Korkeakouluilla Lappeenrannassa on hyvin työelämälähtöinen ote, ja opiskelijoilla onkin hyviä mahdollisuuksia kesätyö- ja harjoittelupaikkoihin kaupungissa. Lisäksi kaupunki on ottanut sydämenasiakseen kansainvälistymisen. Luontevat suhteet itänaapuri Venäjään ovat jo olemassa, ja monenlainen kauppa ja yhteistyö näkyvätkin seudun elinkeinoelämässä aivan eri tavalla kuin monessa muussa Suomen kaupungissa. Venäjän kulttuurin ja kielen osaaminen on Lappeenrannan oppilaitosten vahvuuksia, mutta kansainvälistymistä tapahtuu myös muualle maailmaan mm. opiskelijavaihto-ohjelmien muodossa.


Lappeenrannan liikenneyhteydet muualle Suomeen sekä rajan yli Venäjälle ovat monipuoliset. Lappeenrannan läpi kulkee paljon autoliikennettä Venäjältä ja Venäjälle, sillä kaupungin alueella sijaitsee Nuijamaan rajanylityspaikka, jonka yli kulkee vuosittain useampi miljoona ihmistä. Junalla pääsee Helsinkiin noin kahdessa tunnissa ja autolla noin kolmessa tunnissa. Linja-autoyhteydet toimivat myös Lappeenrannasta pääkaupunkiseudulle, ja pääsee Helsinkiin myös lentäen Lappeenrannan lentoasemalta, joka on Suomen vanhin lentoasema. Venäjän puolelle Pietariin Lappeenrannasta pääsee rautateitse Allegro-junalla alle kahdessa tunnissa.


Lappeenrannan historia valtakuntien rajalla on jättänyt jälkeensä fyysisiä muistoja tämän päivän asukkaille ja matkailijoille tutkittavaksi. Lappeenrannan linnoituksessa voit kulkea pienillä kujilla erilaisiin museoihin ja gallerioihin pujahtaen. Tutustu vaikka vanhoihin kivimakasiineihin perustettuun Etelä-Karjalan museoon, missä opit myös Viipurin historiasta. Linnoitus yksistään kertoo kaupungin vaiheikasta historiaa. Lappeenranta perustettiin aikoinaan juuri nykyisen linnoituksen paikalle. Linnoitusta on perustamisen jälkeen niin laajennettu, vahvistettu kuin moukaroitu sotien aikana. 


Rajakaupungin lisäksi Lappeenranta on Saimaan kaupunki. Kaupungissa sijaitsee satama, josta lähtee risteilyaluksia niin Saimaalle, kuin Saimaan kanavaa pitkin Viipuriin. Saimaan rantaa myötäilee kaupunkilaisten ahkerasti käyttämä Rantaraitti. Luonnonläheisessä Lappeenrannassa halutaan vaalia luontoa, ja Euroopan komissio onkin myöntänyt kaupungille European Green Leaf Award 2021 -tittelin, jolla Euroopan Unioni haluaa nostaa esiin vihreitä edelläkävijäkaupunkeja Euroopassa. Näissä, alle 100 000 asukkaan kaupungeissa ilmastotoimet ovat edistyksellisiä, niissä panostetaan vihreään, kestävään kehitykseen ja työpaikkojen luomiseen. 


Lappeenranta on kiehtova kaupunki, rauhallinen asuinpaikka suuren Saimaan rannalla, hyvien liikenneyhteyksien päässä, aivan kulman takana idän metropoleista. Se on pieni mutta suuri samaan aikaan, ja haluaa kasvaa kestävällä tavalla nyt ja tulevaisuudessa. Siksi Lappeenranta on houkutteleva asuinkaupunki niin työssäkävijöille kuin opiskelijoille, Suomesta ja Suomen rajojen ulkopuolelta. Jos sinä olet yksi heistä ja etsinnässä on vuokra-asunto Lappeenrannassa, tervetuloa etsimään ja löytämään sivustollamme uusi vuokrakoti itsellesi!


Vapaat vuokra-asunnot Lappeenrannassa 

Lappeenrannasta vuokra-asuntoja etsivät niin paikkakunnan sisällä muuttavat kuin muualta Suomesta tai ulkomailta kaupunkiin muuttavat - niin yksin asuvat, pariskunnat kuin lapsiperheet. Asumismuotoja löytyy kerrostaloasunnoista paritaloihin ja rivitaloista omakotitaloihin. Keskusta-asuminen tapahtuu pääosin kerrostaloissa, mutta kaupungista löytyy myös viihtyisiä omakotitalo-, ja rivitaloalueita.


Jos Lappeenrannan vapaat vuokra-asunnot kiinnostavat myös sinua, kannattaa aloittaa asunnonhaku kirjautumalla AsuntoVahtiin. Sen toimintaperiaate on yksinkertainen: syötät palveluun omat kriteerisi vuokra-asunnon suhteen ja AsuntoVahti ilmoittaa sinulle sähköpostitse kun sopivia vuokrakoteja ilmoitetaan palveluun. 


Vuokrakodit Lappeenrannassa eri budjeteille

Millainen on asunnonvuokrausbudjettisi ja sen joustovara? Tämä on asia, jota kannattaa miettiä aktiivisesti kun ryhdyt vuokra-asunnonhakuun. Vuokrattavia asuntoja Lappeenrannassa on monenlaisia ja moneen tarpeeseen, ja vuokra-asuntojen hinnat vaihtelevat riippuen asunnon koosta, rakennusvuodesta, remonteista sekä sijainnista.  


Vuokrayksiöt Lappeenrannassa vuokrataan tyypillisimmin 400-700 euron hintaluokassa, ja yleisimmin yksiön vuokra liikkuu 500 euron tienoilla. Uudisrakennuskanta on ehdottomasti kalleinta, kun vanhemmista asunnoista kauempana keskustasta saa maksaa huokeampaa hintaa. Kaksioiden vuokrat liikkuvat tyypillisimmin 500-800 euron tienoilla, samojen seikkojen vaikuttaessa kuin yksiöissäkin. 


Vuokrattavan asunnon hintaan vaikuttaa myös mahdollisuus lyhytaikaiseen vuokrasopimukseen. Jos asuntoa vuokrataan varta vasten lyhytaikaiseen tarpeeseen, on siitä pyydettävä vuokra yleensä huomattavasti korkeampi kuin silloin jos solmitaan normaali, määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus. Korkeampaa hintaa selittää väliaikaisesta vuokrauksesta vuokranantajalle aiheutuva suurempi riski, vaiva ja kustannukset. Näitä muodostuu muun muassa asunnon tiuhempaan tehtävistä pintaremonteista ja loppusiivouksista sekä kuluista, joita aiheutuu uuden vuokralaisen etsinnästä. 


Onnekas voi löytää Lappeenrannasta vuokralle myös viehättävän rivitalon, luhtitalon tai omakotitalon. Nämä ovat kuitenkin vuokrattavia kerrostaloasuntoja harvinaisempia löydöksiä. AsuntoVahti on hyvä idea - se auttaa sinua huomaamaan jos Lappeenrannassa vuokrataan sinua kiinnostava rivitalo tai omakotitalo. Klikkaa itsesi viipymättä AsuntoVahtiin ja valitse sinua kiinnostavat asunto- ja talotyypit. Näin saat tiedon Lappeenrannan vapautuvista vuokrakodeista ensimmäisten joukossa.


Vuokra-asunto Lappeenrannasta juuri sinun tarpeisiisi 

Mitkä ominaisuudet ovat sinulle tärkeimpiä vuokra-asunnossa sen sijainnin lisäksi? Kun etsinnässä ovat vuokrattavat asunnot Lappeenrannassa, on hyvä tiedostaa muutama seikka asuntotarjonnasta. Kaikkein eniten edustettuina asuntotarjonnassa ovat vuokrakaksiot, ja tämän jälkeen tulevat 3h+k -kokoiset asunnot. Sen sijaan yksiöt sekä kolmioita suuremmat asunnot ovat harvinaisempia löytöjä, joskaan eivät mahdottomia löytää. 


Kerrostaloasunnoista löytyy vuokra-asuntoja ehdottomasti eniten. Jos siis haluat vuokrata omakotitalon tai rivitaloasunnon, voit joutua etsimään kauemmin tai tekemään kompromisseja asuinalueen suhteen. Kerrostaloasunnoissa sen sijaan on ominaisuuksia, joista valita mieleisensä. 


Jos olet asunnonhaussa yksin, et halua laittaa kovin paljon rahaa vuokra-asuntoon etkä ehkä tarvitse valtavan paljon tilaa itsellesi, voisi vuokrayksiö tai pieni kaksio olla toimiva ratkaisu. Perheelle on tarjolla jonkin verran kolmioita, mutta sitä suuremmat vuokra-asunnot ovat aliedustettuina. Kannattaa siis aloittaa asunnon metsästys mahdollisimman pian jos tiedät että haet jotain asuntotyyppiä, joita ei ole tarjolla pilvin pimein. 


Monelle kerrostaloasujalle tärkeitä asioita ovat sauna ja parveke sekä mahdollisesti kunnollisen kokoinen keittiö eikä pelkkää keittokomeroa. Kaikkea on usein vaikea saada oman budjetin rajoissa, joten on hyvä laittaa asioita tärkeysjärjestykseen jotta päätöksiä voi tarvittaessa tehdä nopeastikin. Ehkä kerrostalon ovelta aukeavat lenkkipolut ja kivenheiton päässä odottava Saimaan ranta korvaavat mahdollisen parvekkeen puutteen?


Kerrostaloasumisessa taloyhtiö näyttelee tärkeää roolia Taloyhtiöitä on moneen lähtöön, ja toki kaikille taloyhtiön toiminta ei ole merkitsevä kriteeri, mutta on hyvä muistaa, että hyvin asiansa hoitava taloyhtiö voi tehdä asumisesta huomattavasti miellyttävämpää. Taloyhtiö, joka satsaa yhteisiin tiloihin ja asukkaiden viihtyvyyteen on ehkä uusinut taloyhtiön yleiset saunatilat, pesutilat ja pesutuvan sekä kuivaushuoneet viime vuosikymmenellä, eivätkä kellaritilat ole suoraan 1970-luvulta. Taloyhtiö on myös voinut päättää investoida yhteisiin ulkotiloihin ja suunnitellut sisäpihalle lasten leikkipaikkoja, pöytäryhmiä, istutuksia ja muita yleistä viihtyvyyttä edistäviä elementtejä.


Opiskelija-asunnot Lappeenrannassa

Lappeenrannassa voi opiskella Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa (LUT), Saimaan ammattikorkeakoulussa, Saimaan ammattiopisto Sampossa sekä maasotakoulussa. Opiskelijoita siis riittää vuosittain ja opiskelija-asunnot ovat kysyttyjä. Monelle nuorelle, ensimmäiset opintonsa aloittavalle opiskelija-asunto on samalla ensimmäinen oma asunto, ja symboloi muuttoa pois kotoa omilleen. On siis tärkeää, että asunto on viihtyisä, sen sijainti on toimiva ja siellä on hyvä olo asua. Samalla opiskelija


Lappeenrannassa opiskelija-asuntoja tarjoaa Lappeenrannan opiskelijoiden asuntoyhteisö LOAS. Ja moni löytääkin vuokrakodin opiskelujen ajaksi itselleen LOASin kautta. Vaikka heidän kauttaan on opiskelijalle tarjolla monenlaista majoitusta, ja edustettuna asuntotarjonnassa ovat niin soluasunnot, yksiöt kuin perheasunnot, voi kuitenkin käydä niin että syksyn opiskelijaruuhkassa ei opiskelija-asuntoja riitä kaikille. Silloin uuden opiskelijan on tutustuttava muihin vaihtoehtoihin löytää vuokra-asunto Lappeenrannasta. 


Jos joudut etsimään asuntoa muualta, se voi kuitenkin johtaa erittäin mieluisaan asuntoon opiskelujen ajaksi. Lappeenrannan yksityiset vuokra-asunnot voivat sisältää monipuolisempaa valikoimaa niin asuntotyypin kuin sijainnin suhteen kuin opiskelija-asuntoloiden asunnot. Joskus vuokralle annetaan omakotitalo tai suuri keskusta-asunto 2-4 opiskelijalle, jotka elävät kotoisaa kommuunielämää, ja usein asumiskustannukset ovat alhaisemmat kuin jos vuokraisit asunnon yksin. 


Ehkä 1h+k on asuntotyyppi, jonka haluaisit opiskelija-asunnoksesi löytää, mutta kannattaa pitää mieli avoimena opiskelija-asuntoa Lappeenrannasta etsiessä. Soluasunto, kimppakämppä tai huone vuokralle ovat kaikki opiskelijoiden suosimia asumismuotoja. Joskus, jos olet valmis asumaan kauempana keskustasta, voit löytää vuokrakaksion todella edulliseen hintaan, keskustan vuokrayksiöitä huokeammin. Voi myös olla, että sinun pitää ensihätään vuokrata lyhytaikainen vuokra-asunto ja jatkettava asunnon etsintää pitkäaikaiseen vuokraukseen kun olet saapunut kaupunkiin. 


Joskus toimiva ratkaisu opiskelijalle on myös alivuokraus. Työharjoitteluun tai vaihto-opiskeluun ulkomaille Lappeenrannasta lähtevä opiskelija saattaa mielellään antaa asuntonsa alivuokraukseen poissaolonsa ajaksi, jotta voi jatkaa asumista samassa kodissa palattuaan kaupunkiin. Muista solmia kunnollinen vuokrasopimus alivuokrauksesta ja varmistaa että alivuokraajan vuokranantaja on tietoinen järjestelystä. Uusia opiskelijoita, jotka ovat juuri muuttaneet vanhempiensa luota, kiinnostavat usein myös kalustetut asunnot, jolloin huonekaluihin ei tarvitse alkaa sijoittaa asumisen ensimetreillä. Useasti esimerkiksi soluasunnot ja yksityisten alivuokrattavat vuokra-asunnot vuokrataankin kalustettuina.


AsuntoVahti auttaa opiskelija-asunnon metsästyksessä Lappeenrannassa. Heti kun muutto Lappeenrantaan varmistuu, kirjaudu AsuntoVahtiin ja aseta henkilökohtaiset hakukriteerisi. Vahti ilmoittaa sähköpostilla, kun sopivia asuntoja ilmoitetaan palveluumme. Vaikka opiskelujen alkuun olisi vielä aikaa, mikset kirjautuisi AsuntoVahtiin hyvissä ajoin. Vaikka moni asunto on heti vapaa, joihinkin etsitään vuokralaista vasta joidenkin kuukausien päähän. Näin saat sopimuksen solmittua hyvissä ajoin ja vältyt syksyn viime tipan asunnonhakuun liittyvältä stressiltä.


Oma asunto vuokralle Lappeenrannassa

Oman asunnon vuokraus Lappeenrannassa on hyvä sijoitus. Lappeenrannan keskustan vuokra-asunnot ovat kaikkein halutuimpia, mutta kaupungissa on monia kiinnostavia asuinalueita myös muutaman kilometrin päässä keskustasta, jotka sijaitsevat Saimaan rantojen ja lenkkipolkujen välittömässä läheisyydessä, paikallisten palvelujen äärellä. Etenkin yksiöt ovat kovin kysyttyjä kun uudet opiskelijat muuttavat kaupunkiin, ja myös kalustettu vuokra-asunto on Lappeenrannassa kovaa valuuttaa koulujen alkaessa syksyllä. Mutta vuokrataan kaupungissa toki myös suurempia asuntoja. Jos haluat laittaa vuokralle omakotitalon tai rivitaloasunnon, saatat löytää vuokralaiset hyvinkin nopeasti, sillä sellaisten asumisratkaisujen tarjonta Lappeenrannassa vuokralle on melko harvinaista. 


On aina hyvä ajatus tarkastaa vuokralaisen luottotiedot ennen sopimuksen allekirjoittamista jotta muodostat realistisen kuvan vuokralaisen maksukyvystä. Entä jos joudut tilanteeseen, missä harkitset oman asunnon vuokrausta maksuhäiriöiselle tai luottotietonsa menettäneelle? On tärkeää edetä varoen ja selvittää taustat hyvin, mutta kannattaa olla myös avoin ja muistaa että erilaiset elämäntilanteet saattavat joskus johtaa taloudellisesti haastaviin tilanteisiin - joista päästään myös eteenpäin. Minkä suuruinen maksuhäiriömerkintä on ja koska se on syntynyt ovat ainakin tärkeitä kysymyksiä. Mikä on vuokralaisen nykytila ja maksukyky, voi olla myös ihan toinen. Suurin osa vuokralaisista on kuitenkin taloudellisesti vakaalla pohjalla, eikä tällaisia tilanteita välttämättä vuokranantajana tule vastaan.


Kun laadit vuokrasopimusta, tässä avuksesi pientä muistilistaa: määrittele kuukausivuokra sekä sen ylimenevät maksut kuten vesimaksu ja mahdollinen sähköennakko, ellei vuokralainen solmi omaa sähkösopimusta. Määrittele myös sopimuksen laatu: onko vuokrasopimus alusta alkaen toistaiseksi voimassa oleva, vai alkaako vuokrasuhde esimerkiksi vuoden määräaikaisella sopimuksella, jonka jälkeen se muuttuu toistaiseksi voimassa olevaksi. Jos haluat asettaa muita ehtoja asuntoa koskien, on vuokrasopimus paikka niille. Ehkä toivot vuokralaisen ottavan oman kotivakuutuksen, ja että remonteista on aina sovittava erikseen. Saako asuntoon ottaa lemmikkejä? Saako asuntoa antaa alivuokraukseen? Entä minkälainen vuokravakuus maksetaan ennen muuttoa. Vuokravakuus on useimmiten kahden kuukauden vuokran suuruinen summa, joka talletetaan vuokranantajan tilille tai sitä varta vasten avatulle pankkitilille. 


Löydä vuokra-asunto Lappeenrannan monipuolisilta asuinalueilta

Lappeenrannan asutus on keskittynyt keskustaan, mikä onkin ehdottomasti suosituin asuinalue, mutta myös muita viehättäviä ja pidettyjä alueita löytyy. Yksi sijaitsee keskustan tuntumassa, nimittäin Alakylä, joka on viehättävä pientaloalue. Vuokra-asuntoja löytyy erityisesti Lappeenrannan keskusta-alueelta, Leirin, Peltolan, Taikinamäen ja Kylpylän kaupunginosista sekä Rakuunamäen ja Pallo-Tyysterniemen väliseltä alueelta, mikä ei sijaitse kaukana Lappeenrannan linnoituksesta ja Saimaan rannoista. 


Pallo-Tyysterniemen alueella on sekä pientaloja että kerrostaloja ja muun muassa Lappeenrannan kirkko sekä Saimaan ammattiopisto Sampon toimipiste. Alue havisee historiaa: Pallo kuului 1700-luvulla perustettuun Lappeenrannan esikaupunkiin, ja Tyysterniemi toimi vuonna 1778 perustetun Venäjän Saimaan laivaston tukikohtana. 


Erittäin viehättävässä järviympäristössä, vain 2km päässä Lappeenrannan keskustassa asuvat pikisaarelaiset. Pikisaari on Lappeenrannan edustalla sijaitseva saari, joka on yhdistetty mantereeseen sillalla. Siellä on paljon kerrostaloasutusta sekä monipuoliset virkistys- ja ulkoilumahdollisuudet.


Leiri on Lappeenrannan keskustan läheisyydessä sijaitseva kaupunginosa, joka on saanut nimensä siellä aikanaan järjestetyistä sotaväen leireistä. Rakuunamäki kuuluu Leirin kaupunginosaan. Se on 1880-luvulla syntynyt sympaattinen punatiilinen kasarmialue, joka rakennettiin aikoinaan rakuunarykmentin asunnoiksi ja työtiloiksi. Nykyään niissä sijaitsee niin moderneja asuntoja kuin toimistotiloja, ja alue on haluttu asuinalue sekä myös turisteja kiinnostava kohde.


Kariniemi-Voisalmen alue on myös suosittua vuokra-asuntoaluetta. Voisalmen rakennuskanta juontaa suurilta osin 1960-70-luvuilta, kun Kariniemessä on hieman uudempaa, 1990-luvulla rakennettua asutusta. Alueet sijaitsevat Voisalmensaarella, Saimaan vesistön ympäröiminä, vain 3-4 kilometrin päässä Lappeenrannan keskustasta. Alueiden asukkaat saavat nauttia asuinpaikkansa ympäröivästä luonnosta ja sen tarjoamista ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksista. Erityisesti Kariniemessä on omakoti- ja rivitaloasutuksen lisäksi tarjolla myös paljon vuokrattavia kerrostaloasuntoja.


Mikä tahansa alue sinua Lappeenrannassa kiinnostaakaan, kannattaa kirjautua AsuntoVahtiin ja aloittaa asunnonhaku listaamalla omat vuokra-asunnon kriteerit palveluun. Näin saat sähköpostitse tiedon, kun sopivia asuntoja ilmoitetaan palveluumme, ja löydät ennemmin kuin myöhemmin sinulle sopivan vuokra-asunnon Lappeenrannasta. Tervetuloa asunnonhakuun kanssamme!


{"slug":"lappeenranta","title":"Lappeenranta"}
lappeenranta