tällä haulla löytyi 244 vuokrakohdetta
Piilota suodattimet
1
8
Hae
Filter icon Suodata hakua

Vuokra-asunnot paikassa Oulu

Järjestä:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Samankaltaiset haut

Vuokra-asunnot Oulu - löydä kaikki vapaat vuokrattavat asunnot Oulussa

Pohjois-Pohjanmaan maakuntakeskuksesta Oulusta voidaan puhua monessa superlatiivissa. Se on Suomen vanhin kaupunki, jonka perustamisvuosi on 1605. Oulu on myös Suomen suurin rannikkokunta pinta-alan mukaan laskettuna, ja kaupunkia voidaan kutsua myös Fennoskandian pohjoisosan suurimmaksi kaupunkiseuduksi. Suomen kaupunkeja väkiluvun mukaan järjestykseen laitettaessa on Oulu Suomen viidenneksi suurin kaupunki. Oulun sijainti rannikolla Pohjanmaan pohjoisosassa tuo sille miellyttävän ilmaston: kesällä asukkaat saavat nauttia lämpimästä, merellisestä Oulusta ja pohjoisen sijainnin johdosta hyvin valoisista öistä, ja talvella useimmiten riittää lunta, talvet ovat pidempiä kuin Etelä-Suomessa, eikä lähimpiin laskettelukeskuksiin ole pitkä ajomatka.


Pohjanlahden rannikolla sijaitsevan Oulun asukasluku on noin 205 000 henkeä. Kaupunki kasvoi kokoa vuoden 2013 kuntaliitoksen yhteydessä, kun ympäryskunnat Haukipudas, Kiiminki, Oulunsalo ja Yli-Ii liittyivät Ouluun. Kaupunki on jo pitkään tunnettu korkeasta teknologiaosaamisestaan, ja kiitos kaupungin monipuolisen elinkeinorakenteen, se tarjoaa työllistymismahdollisuuksia asukkailleen hyvin monella eri alalla. 


Rannikkokaupunki Oululla on pitkät perinteet merenkulun ja kaupan alalla, ja sieltä on tänä päivänäkin erinomaiset yhteydet muualle Suomeen sekä maailmalle. Oulun vilkas rautatieasema on mainiossa risteyskohdassa oikeastaan koko muun Suomen ja Lapin välimaastossa, ja Oulun kansainvälinen lentoasema palvelee lentomatkustajia niin Suomen sisäisillä kuin kansainvälisillä lennoilla. Kansainvälisyys on myös syytä mainita Oulusta puhuttaessa, kaupunki on Suomen mittakaavassa nimittäin hyvinkin kansainvälinen. Siihen vaikuttavat niin kaupungin historia kaupan ja merenkulun alalla sekä nykyään kukoistava teknologiateollisuus ja myös kansainväliset yliopisto-opiskelijat. Vuoden 2019 lopulla Oulun väestöstä ulkomaalaisia oli 3%, jotka edustivat reilusti yli 100 kansallisuutta.


Perinteisiä, Oulun vahvoja teollisuudenaloja ovat teräs-, paperi- ja puuteollisuus. Stora Enson hienopaperitehdas on perustettu kaupunkiin jo vuonna 1935 tuomaan teollisuuden työpaikkoja ja kasvattamaan Oulun asemaa kansallisena ja kansainvälisenä osaamiskeskuksena. Kaupunkiin jo vuonna 1984 perustettu teknologiakylä on kasvanut kasvamistaan ja synnyttänyt lopulta pörssiinkin listatun Technopolis Oyj yrityshautomon. Oulua ei turhaan tituleerata Pohjolan Piilaaksoksi, ja siellä kehitelläänkin jatkuvasti uusia innovaatioita mm. Biotekniikan, lääketieteen teknologian, elektroniikan ja ohjelmistoteollisuuden saralla. Näillä vahvuuksillaan Oulu vetää magneetin lailla puoleensa niin kotimaisia kuin kansainvälisiä teknologian huippuosaajia sekä opiskelijoita, joita kiinnostaa Oulun tarjoamat työllistymismahdollisuudet ja synergia ja yhteistyö Oulun yliopiston, ammattikorkeakoulun ja paikallisen elinkeinoelämän kanssa. 


Oulun seutu houkuttelee asumaan ja vierailemaan monesta syystä. Seudun muut kunnat tarjoavat myös asukkaille paljon tekemistä arkeen ja loma-aikaan. Oulun ympäryskunnista mainittakoon Pudasjärvi, missä sijaitsee suosittu laskettelukeskus ja Suomen eteläisin tunturialue Iso-Syöte. Toinen lähivaihtoehto talvilajien rakastajalle on Ukkohalla, jossa onnistuu niin laskettelu, hiihto, kuin Husky- ja porosafarit. Rokua Geopark on Oulujokilaakson, Rokuan ja Oulujärven maastoon sijoittuva, geologialtaan ainutlaatuinen alue ja kiinnostava luontoretkikohde niin kesä- kuin talvisaikaan. Vain pienen matkan päässä sijaitsevalla Kalajoella sijaitsevat Kalajoen hiekkasärkät, ainutlaatuiset hienohiekkaiset rannat koko perheen riemuksi, ja Hailuoto, Perämeren suurin saari kutsuu lähes mystiseen tunnelmaansa mäntymetsien ja silmänkantamattoomiin jatkuvien hiekkadyynien keskelle. Raahen vanha puukaupunki taas vie aivan toisenlaiseen maailmaan, 1800-luvulta asti säilyneiden pittoreskien puutalojen idylliin. Oulusta puhuttaessa on pakollista mainita Hietasaaressa sijaitseva Nallikarin hiekkaranta, joka tuo merelliselle kaupungille upeaa rantalomakohteen tunnelmaa kesäaikaan. Uimisen lisäksi Nallikarin edustalla harrastetaan kesäisin muun muassa purjelautailua. 


Oulu on kiistämättä monella tapaa kiinnostava kaupunki, joka tuo suomalaisen kaupunkielämän parhaat puolet esiin. Oulussa asut eläväisessä teknologiakeskittymässä, meren rannalla, keskellä puhtainta luontoa, aivan tuntureiden kynnyksellä. Siksi Oulu onkin monelle kiinnostava paikka asua, ja Oulun vuokra-asunnot kuuluvat Suomen haetuimpiin. Vapautuvat asunnot ovat kysyttyjä esimerkiksi nuorten opiskelijoiden, huipputeknologian ammattilaisten ja ulkomailta työn ja opiskelun perässä muuttavien keskuudessa. Jos muutto Ouluun on sinulle ajankohtainen, kannattaa lukea etukäteen tietoa Oulusta, sen asuinalueista ja vuokra-asuntomarkkinoista tästä artikkelista. Suosittelemme myös kirjautumaan AsuntoVahtiin, joka ilmoittaa sinulle sähköpostitse heti, kun sinulle sopiva asunto Oulussa on vapaana.


Vapaat vuokra-asunnot Oulussa kiinnostavat monia

Asuntoja vuokrataan Oulussa niin perheille, yksinasuville kuin pariskunnille ja kämppäkavereille. Ystävän kanssa asuntoa saattavat etsiä kaupunkiin muuttavat opiskelijat, kun taas Ouluun teollisuuden ja teknologian työpaikkojen perässä muuttavat ovat useimmiten joko yksinasuvia, pariskuntia tai perheitä. Oulu on erityisen lapsiystävällinen kaupunki ja onkin saanut jo kaksi kertaa UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen. 


Oulun seutu on vetovoimainen, sillä siellä voi yhdistää kaupunkielämän ja ison kaupunkikeskuksen tarjoamat työmahdollisuudet luonnonläheiseen asumiseen ja vapaa-ajan harrastuksiin. Matkat töihin ja harrastuksiin taittuvat nopeasti, ilman suuria kehäteitä ja liikenneruuhkia. Kaiken kukkuraksi asuminen Oulussa on vähintäänkin kohtuuhintaista eteläisen Suomen suurimpiin kasvukeskuksiin verrattuna, joten kaupungissa voi viettää hyvin laadukasta ja monipuolista elämää. 


Vapautuvat vuokra-asunnot ovat siis monen Oulussa asuvan tai sinne muuttoa suunnittelevan kiikarissa. Koska Oulun keskustan syke on melko rauhaisa, ihmiset pitävät keskustan läheistä kerrostaloasumista suosittuna asumisratkaisuna, ja arvostavat sitä jopa omakotiasumisen edelle, vaikka kunnassa on kyllä omakotitaloasujille tilaa. Vaikka etsit kerrostaloasuntoa, ei syytä huoleen ole, sillä vuokra-asuntotarjonta on kysynnästä huolimatta suhteellisen laajaa. Aikaisin liikkeellä olevalla on luonnollisesti kaikkein eniten valinnanvaraa tulevan kotinsa suhteen. Jos muutto Ouluun tai Oulun sisällä on suunnitelmissasi lähiaikoina, on hyvä idea kirjautua AsuntoVahtiimme, jonne klikkailet omat kriteerisi asunnon suhteen, ja kun vahti on aktiivinen, se lähettää sinulle heti tiedon sähköpostiin, kun sopiva vuokrakoti Oulun alueella ilmoitetaan palveluumme. Näin olet ensimmäisten joukossa kuulemassa vapautuvista asunnoista.


Vuokrakodit Oulusta moneen makuun ja budjettiiin

Moni arvostaa Oulussa sitä, että siellä on rauhallista asua. Palvelut ovat lähellä, ja elämänrytmi on mukavan soljuva, ei liian hektinen tai ison kaupungin ruuhkien sanelema. Puitteet löytää omiin tarpeisiin sopiva vuokrakoti ovat hyvät. Oletko tehnyt listan asioista, jotka ovat sinulle tärkeimpiä asunnon suhteen? Mikä on asumisen budjetti, etsitkö asuntoa kaupungin keskustasta ja haaveilet päivittäin kävelystä Rotuaarilla, tunnetulla kävelykadulla, vai kiinnostaako asunnon sijainti taajaman ulkopuolella? Oulussa on tarjolla monenlaisia ratkaisuja ja vuokralle tarjotaan erilaisia koteja - sinun tehtäväsi on määritellä mitä haluat, jotta asunnonhakusi on tehokasta ja tuottaa nopeasti tuloksia.


Uudiskohteet, puutaloasunnot, tunnelmalliset vanhat kivitalot, luhtitalot, omakotitalot ja rivitalot ovat kaikki edustettuina Oulun asuntotarjonnassa. Yhdistelmiäkin on lukemattomia. Voit saada vuokrayksiön luhtitalosta, tai muuttaa 5h+k rivitaloasuntoon vuokralle. Jos etsit pieneen budjettiin sopivaa kotia, voit löytää vaikkapa 22 neliön yksiön keittokomerolla, tai ehkä juuri sinun tarpeisiisi sopii paremmin parvekkeellinen ja saunallinen kaksio. 


Jos on valmis asumaan kauempana keskusta-alueista, asunnon voi vuokrata yleensä huokeampaan hintaan. Uudiskohteet ovat kuitenkin yleensä kalliimpia, vaikka ne eivät aivan keskustan tuntumassa sijaitsisikaan. Asunnon välttävä kunto on hyvä syy maksaa alhaisempaa vuokraa, jos oma budjetti on tiukka. Asuntoilmoitusten kuvat antavat osviittaa asunnon kunnosta, mutta vasta paikan päällä omin silmin näet, onko asunto sellainen kuin se kuvien perusteella näytti olevan, ja vastaako sen kuntotaso vaatimuksiasi. 


Asuntoja vuokrattavana Oulun seudulla monipuolisesti

Vapautuvia asuntoja metsästäessä kannattaa katsoa tarjontaa laajemmin kuin mitä oli ehkä ajatellut. Tarjonta on nimittäin monipuolista, ja jos rohkenet laajentaa hakukriteereitäsi, saatat löytää helmiä, joita et muuten olisi löytänytkään. 


Esimerkiksi opiskelijana usein vuokrataan yksiö, mutta jos laajennat hakuasi, sinulle saattaa löytyä tilava huone vuokralle mukavan perheen tai pariskunnan omistamasta isosta asunnosta, missä tarjolla on enemmän tilaa ja omaa rauhaa mutta myös juttukavereita tarpeen tullen. Jos sen sijaan edessä on muutto Ouluun sinkkuna, uuden työn perässä, kiinnostuksen kohteena ovat todennäköisesti kaksiot. Mutta mitä jos laajentaisit hakuasi hieman, saatat huomata, että vapaana on omakotitalo vuokralle hyvien kulkuyhteyksien päässä Oulun keskustasta, samalla hinnalla kuin vuokrakaksio vähän lähempää. Kaupan päälle tulee enemmän tilaa, puutarha, ja omat seinät ilman naapureita. Joskus siis laatikon ulkopuolelle katseleminen kannattaa, kun haussa on vuokra-asunto Oulun seudulla. 


Jos olet muuttamassa Ouluun ensimmäistä kertaa esimerkiksi opintojen tai työpaikan perässä, on vuokra-asuntoja selatessa hyvä myös selvittää, millaiset liikenneyhteydet mahdollisesta vuokrakodista on tulevaan opiskelu- tai työpaikkaan, ettei vuokrasopimuksen allekirjoituksen jälkeen tule yllätyksiä turhan pitkän tai monimutkaisen matkan suhteen. Yleisesti Oulussa on lyhyt matka kaikkialle, ja myös pyörällä pääsee kulkemaan helposti joka paikkaan. 


Opiskelija-asunnot Oulussa

Oulu on opiskelijakaupunki, jonka ammattikorkeakoulu ja yliopisto erityisesti vetävät opiskelijoita kaupunkiin vuosittain niin Suomesta kuin ulkomailta aloittamaan jännittävän opiskelijaelämän uudessa kaupungissa. Onneksi kaupungissa on laajasti vuokra-asuntotarjontaa, joten suoranaista asuntopulaa ei tarvitse pelätä, jos opiskelupaikka Oulusta on varmistunut ja opiskelija-asunnon metsästys alkaa. 


Opiskelijana on hyvä pitää mielessä, että vuokralle annetaan hyvin monenlaisia asuntoja, ja yksiö ei ole ainoa asumisratkaisu kun etsit opiskelijaboksia Oulusta. 1h+k -ratkaisuja etsitään kimppakämppiä enemmän, mutta moni opiskelija muuttaa lopulta kimppakämppään, missä kullakin asukkaalla on yleensä oma huone, ja muut tilat ovat jaettuja ja yhteisiä. Tällöin vuokra on helposti paljon huokeampi, kuin jos asuisi yksin vuokrayksiössä. Kimppakämppä voi tarkoittaa asumista vain yhden kämppiksenkin kanssa, ja kun elintavat sopivat yhteen, on kimppa-asuminen leppoisa ja kustannustehokas tapa asua. 


Soluasunto on myös monen opiskelijan ratkaisu. Solut on yleensä tehty varta vasten tällaiseen asumiseen, ja siellä jokaisella asukkaalla on oma lukollinen huone, mutta keittiö ja kylpyhuone ovat kaikille asukkaille yhteiset. Joskus omakotitalosta tai suuremmasta asunnosta annetaan yksi huone vuokralle, ja tällöin käytät muita asuintiloja yhdessä varsinaisten asukkaiden, eli vuokranantajasi kanssa. 


Oulun korkeakouluista lähdetään myös paljon opiskelijavaihtoon ja harjoitteluihin ulkomaille, ja tällöin sinulle voi tarjoutua mahdollisuus olla alivuokralainen tällaisen ulkomaille lähtevän vaihto-opiskelijan opiskeluvuoden ajan. Vuokrasopimus tehdään tässä tapauksessa sinun ja asunnon virallisen asukkaan välillä, vaikka hän on vuokrannut asunnon joltain kolmannelta taholta. Yleensä on hyvä idea varmistaa, että asunnon omistaja on tietoinen alivuokrauksesta, ettei asumisesi aikana tule ikäviä yllätyksiä, jos vuokranantaja saa tietää alivuokrauksesta vasta kun vuokrasuhde on jo alkanut. 

Opiskelijan budjettiin sopivat usein myös kalustetut asunnot, jolloin rahaa ei tarvitse laittaa uusien huonekalujen ostamiseen. Opiskelija-asuntoa etsivän kannattaa tarkastaa myös yksityiset vuokra-asunnot, erona isojen vuokrafirmojen tarjontaan. Suosittelemme myös AsuntoVahtimme käyttämistä oman vuokrakodin etsinnässä. Kun olet laittanut hakukriteerit AsuntoVahtiin ja aktivoinut sen, saat heti sähköpostia, kun hakuehtojasi vastaava koti tulee palveluumme.


Oman asunnon vuokraaminen Oulussa

Jos mietit, kannattaako laittaa oma asunto vuokralle, yksinkertaisin vastaus on että kannattaa. Oulu on hyvä kohde vuokrata oma asunto, sillä vuokra-asumisen suosio kasvaa koko ajan ja kysyntä on monipuolista. 


Oman asunnon vuokraus opiskelijalle on usein todella hyvä sijoitus, sillä korkeakouluopinnot etenkin yliopistotasolla kestävät yleisimmin viisi vuotta, ja opiskelija on tyytyväinen, jos hän saa asunnon pitkäaikaiseen vuokraukseen, eikä hänen tarvitse etsiä joka kesä uutta vuokrakotia seuraavaksi lukuvuodeksi. Toisinaan opiskelijat kuitenkin lähtevät lukuvuodeksi tai lukukaudeksi opiskelijavaihtoon, työharjoitteluun, tai yksinkertaisesti viettämään kesälomaa kotipaikkakunnalleen, mikäli se sijaitsee Oulun ulkopuolella. Tällöin voitte keskustella vuokralaisen kanssa alivuokrausmahdollisuudesta. Vuokranantajan elämääkin helpottaa, jos vuokralainen löytää asuntoon poissaolonsa ajaksi alivuokralaisen maksamaan vuokraa, ja voi täten palata itse myöhemmin samaan asuntoon. Joskus vuokralaisella on toki valmiudet maksaa vuokraa poissaolonsa ajan ilman alivuokrausjärjestelyjä, mutta aina näin ei ole, ja jos olet löytänyt muuten luotettavan vuokralaisen, kannattaa olla valmis neuvottelemaan vaihtoehdoista tällaisen tilanteen tullen. 


Lyhyaikaiset vuokra-asunnot tekevät kauppansa myös tiettyyn tarpeeseen. Joskus oman kodin putkiremontti tai vaikka vesivahinko aiheuttaa tilanteen, jolloin väliaikainen vuokra-asunto tarvitsee löytää nopeasti. Tällöin olet vuokrantantajana hyvässä asemassa, jos vuokra-asunto on heti vapaa, ja sitä tarvitseva pääsee muuttamaan saman tien. Usein lyhyen vuokra-ajan asunto otetaan mieluusti kalustettuna, jotta lyhyen ajan vuoksi ei tarvitse muuttaa kaikkia huonekaluja edestakaisin. 


Vuokrasopimusmalleja on monenlaisia, ja on aika yleistä solmia aluksi määräaikainen vuokrasopimus esimerkiksi vuoden mittaiseksi ajaksi, jonka jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassaolevana. Jos vuokralainen tietää tarvitsevansa asuntoa vain lyhytaikaiseen tarpeeseen tai haluaa vuokrata asunnon Oulun seudulta määrätyksi ajaksi, esimerkiksi työharjoittelun keston ajaksi, häntä kiinnostaa enemmän toistaiseksi voimassaoleva sopimus, jonka voi irtisanoa koska tahansa. Jos vuokraat asunnon toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella, voit silti saada helpostikin luotettavia vuokralaisia. Se ei siis automaattisesti tarkoita, että vuokralainen lähtee muutaman kuukauden jälkeen. On sinun oma valintasi, millaisen sopimuksen tahdot tehdä. Muista vuokranantajana myös luottotietojen tarkastus. Tämäkin asia on monitahoinen. Asunnon vuokraaminen maksuhäiriöiselle tai luottotiedottomalle ei ole vuokranantajan ihannetilanne, mutta ihmisillä on monenlaisia elämäntilanteita, ja tärkeintä on katsoa tilannetta avoimesti ja selvittää faktat kuten maksuhäiriön suuruus ja ajankohta, ennen päätösten tekemistä. 


Löydä vuokra-asunto Oulun alueen monista kaupunginosista

Vuokrattavia asuntoja Oulusta löytyy hyvin monesta eri kaupunginosasta, joten valinnanvaraa on paljon. Oulujoen etelärannalla sijaitseva keskusta on liike-elämän keskus ja siellä sijaitsevat myös kaupungin virastot. Ydinkeskusta ei ole suuri, vain noin neljän korttelin suuruinen, mutta keskusta-alueen katsotaan jatkuvan laajemmalle. Vuokra-asunto Oulun keskustan alueelta on siis aivan mahdollinen, jos keskusta-asuminen viehättää. 


Höyhtyän asuinalueelta löytyy paljon vanhoja rintamamiestaloja sekä Nokelan puutaloalue. Nuottasaari on yksi suurimmista työssäkäyntialueista kaupungissa, ja siellä asuminen voi tarkoittaa lyhyttä työmatkaa, mutta toisaalta myös paljon teollisuuden ja kaupan alan rakennuksia kodin lähistöllä. Lapsiperheitä houkuttelee Kaakkurin kaupunginosa palveluineen ja samanhenkisine perheineen, joiden kanssa istua hiekkalaatikon reunalla. 


Vain kävelymatkan päässä Oulun keskustasta sijaitseva Tuira on hyvin suosittu kaupunginosa, mikä valittiin vuonna 2019 jopa Kotiseutuliiton toimesta kansallisesti parhaaksi kaupunginosaksi. Siellä yhdistyy kyläyhteisömäinen ilmapiiri, vanhojen rakennusten vaaliminen sekä uudisrakentaminen sulassa sovussa. Toppilansaaressa sijaitsee vanha asuntomessualue sekä kauniita puuhuviloita ja Toppilan vanha satama-alue. Merellistä tunnelmaa asuinalueeltaan hakevan kannattaakin ehdottomasti pitää silmällä Toppilansaarta. 


Hiukkavaaran vanhan kasarmialueen ympärille ollaan luomassa aivan uutta asuinaluetta, joka tarjoaa lähivuosina asuntoja jopa 20 000 uudelle asukkaalle. Vuoden 2013 kuntaliitoksen jälkeen asuminen Oulussa voi tarkoittaa asumista myös Yli-Iin, Kiimingin, Haukiputaan tai Oulunsalon alueella. Parasta Oulussa on kuitenkin se, että asuit missä päin kaupunkia tahansa, lenkki- tai luontopolulle ei ole missään kovin pitkä matka suoraan kotiovelta.


Oulun seudulta asuntoa etsivällä on siis paljon mahdollisuuksia niin sijainnin ja asumistyypin suhteen. Kun etsit vapaata vuokra-asuntoa Oulusta ota ensimmäisenä käyttöön AsuntoVahti, joka lähettää sinulle sähköpostin heti kun hakuehtojasi vastaava asunto ilmoitetaan sivustollamme. Tervetuloa käyttämään palveluamme ja löytämään seuraava asuntosi avullamme!{"slug":"oulu","title":"Oulu"}
oulu