tällä haulla löytyi 14 vuokrakohdetta
Piilota suodattimet
0 €
2 500 €
1
8
Näytä 14 tulosta
Hakuvahti - täysin ilmainen: Vastaanota sähköposti-ilmoitus uusista toiveitasi vastaavista ilmoituksista
Filter icon Suodata hakua

Vuokra-asunnot kaupungissa Seinäjoki - katso kaikki vapaat asunnot kaupungissa Seinäjoki täältä

Järjestys:
 
Seinäjoki
Koko
59 m2
Makuuhuoneet
2
Tyyppi
Asunto
550 €/kk
Lue lisää
Uusi!
Seinäjoki
Koko
60 m2
Makuuhuoneet
2
Tyyppi
Asunto
530 €/kk
Lue lisää
Seinäjoki
Koko
52 m2
Makuuhuoneet
2
Tyyppi
Asunto
495 €/kk
Lue lisää
Uusi!
Seinäjoki
Koko
43 m2
Makuuhuoneet
2
Tyyppi
Asunto
560 €/kk
Lue lisää
Puskantie 28 A
Seinäjoki
Koko
56 m2
Makuuhuoneet
2
Tyyppi
Asunto
680 €/kk
Lue lisää
Seinäjoki
Koko
49 m2
Makuuhuoneet
2
Tyyppi
Asunto
590 €/kk
Lue lisää
Seinäjoki
Koko
65 m2
Makuuhuoneet
2
Tyyppi
Asunto
565 €/kk
Lue lisää
Uusi!
Joensuu
Koko
30 m2
Makuuhuoneet
1
Tyyppi
Asunto
550 €/kk
Lue lisää
Uusi!
Seinäjoki
Koko
58 m2
Makuuhuoneet
2
Tyyppi
Asunto
580 €/kk
Lue lisää
Seinäjoki
Koko
71 m2
Makuuhuoneet
3
Tyyppi
Asunto
1 170 €/kk
Lue lisää
Seinäjoki
Koko
49 m2
Makuuhuoneet
2
Tyyppi
Asunto
820 €/kk
Lue lisää
Seinäjoki
Koko
59 m2
Makuuhuoneet
2
Tyyppi
Asunto
709 €/kk
Lue lisää
Uusi!
Seinäjoki
Koko
59 m2
Makuuhuoneet
2
Tyyppi
Asunto
510 €/kk
Lue lisää
Luhtitalo | 52,0 m2
Uusi!
Peräseinäjoki
Koko
52 m2
Makuuhuoneet
2
Tyyppi
Asunto
495 €/kk
Lue lisää
Samankaltaiset haut
 

Vuokra-asunnot Seinäjoki - löydä kaikki vapaat vuokrattavat asunnot Seinäjoella

Seinäjoki on keskellä Pohjanmaan lakeuksia sijaitseva Etelä-Pohjanmaan maakuntakeskus, ja kutsuukin itseään osuvasti “avaruuden pääkaupungiksi” viitaten maakunnan litteään yleisilmeeseen. Seinäjoki on 64 000 asukkaan kaupunki, joka on levittäytynyt sitä halkovan Kyrönjoen molemmin puolin. Vaasa on lähin suurempi kaupunki, mutta Helsinkiin hurauttaa junalla vajaassa kolmessa tunnissa, ja junia kulkee useita päivässä. Tampereelle Seinäjoelta taittaa matkan junalla reilussa tunnissa. 

Vuonna 1798 perustettu Östermyran ruukki on vaikuttanut vahvasti Seinäjoen kehittymiseen. Ruukin ympärille kasvoi vuosien varrella taajama, ja kehittyi maataloutta sekä muuta teollisuutta. Östermyra kasvoi ja sen toiminta alkoi suuntautua maatalouteen sekä meijeriteollisuuteen. 1880-luvulla Seinäjoen seutu yhdistettiin ratakiskoilla muuhun Suomeen, ja alueen kehitys ampaisi todelliseen vauhtiin. Seinäjoen virallisena perustamisvuotena pidetään vuotta 1868 ja kaupungin tittelin se sai vuonna 1960. 

Seinäjoki on vilkas, kasvava ja kehittyvä kaupunki. Asuntoja rakennetaan lisää, elinkeinoelämää kehitetään ja seudulle houkutellaan uusia osaajia muualta Suomesta. Pohjanmaan lakeudet ovat perinteisesti hyvää seutua maanviljelylle ja maataloudelle, ja tätä osaamista on Seinäjoella hyödynnetty ja viety menestyksekkäästi eteenpäin erilaisten virvoitusjuoma- ja elintarviketeollisuuden yritysten muodossa. Alueelta löytyy vaikuttava määrä yrityksiä niin perinteisemmän ruuantuotannon kuin innovatiivisempien elintarviketeollisuuden ja maanviljelyn ratkaisujen alalta. Seinäjoki on koti myös suurelle joukolle teknologia-alan yrityksiä, joita toimii muun muassa elektroniikan, automaation, kokoonpanon, komponenttien valmistuksen ja pintakäsittelyn alalla. Myös Seinäjoen lentoasemalla on käynnissä hanke, jonka tarkoituksena on aktivoida maakuntien lentoasemia ja kehittää ekologisempia tapoja alati kasvavalle rahtiliikenteelle. Seinäjoki on myös palkittu yrittäjille erittäin otollisena suomalaisena kaupunkina. 

Korkeakouluopintoja Seinäjoella on mahdollista suorittaa Seinäjoen ammattikorkeakoulussa sekä Seinäjoen yliopistokeskuksessa. Seinäjoen yliopistokeskus on neljän yliopiston, Tampereen, Helsingin ja Vaasan yliopistojen sekä Taideyliopiston yhteisö jossa tehdään monitieteistä tutkimusta muun muassa kestävien ruokaratkaisujen ja tulevaisuuden teknologioiden edistämiseksi. Tarjolla on lähinnä avoimen yliopiston opintoja, sekä joka kolmas vuosi alkava kasvuyrityksen johtamisen maisteriohjelma. 

Seinäjoen eteläosan kaupunkikuvaa hallitsee Alvar Aallon suunnittelema, Aaltokeskukseksi tituleerattu rakennusryhmä mihin kuuluvat Lakeuden Ristin kirkko, kaupungintalo, Seinäjoen pääkirjasto sekä kaupunginteatteri. 

Kun katsoo, mitä kaikkea Seinäjoen elinkeinorintamalla tapahtuu, ei ole mikään ihme, että Seinäjoki on yksi Suomen nopeimmin kasvavista kaupunkikeskuksista. Seinäjoen väkiluku on kasvanut tasaiseen tahtiin aina 1950-luvulta lähtien, mikä ei ole välttämättä tyypillistä muissa suomalaisissa, saman kokoluokan kaupungeissa, jotka sijaitsevat kauempana eteläisen Suomen kasvukeskuksista. Seinäjoessa on siis vetovoimaa niin työ- kuin opiskelukaupunkina, ja asuminen Seinäjoella kiinnostaa eri ihmisryhmiä kasvavissa määrin. 

Sen lisäksi, että alueella on työpaikkoja ja opiskelumahdollisuuksia, se sijaitsee keskellä Pohjanmaan ainutlaatuista luontoa ja sitä halkovaa jokimaisemaa. Tekemistä asukkaille on tarjolla Seinäjoen seudulla monipuolisesti niin kesä- kuin talviaikaan. Duudsonit Activity Park viihdyttää monenikäisiä aivan Seinäjoen kupeessa. Taiteen ja kulttuurin ystäville kiinnostavia kohteita ovat Kuortaneella, noin 35 kilometrin päässä Seinäjoen keskustasta sijaitseva Soile Yli-Mäyryn Taidehalli, ja Lapualla, vajaat 30 km Seinäjoelta pohjoiseen sijaitseva Kulttuurikeskus Vanha Paukku. Lapuan lähellä sijaitsee myös Simpsiön hiihtokeskus - kyllä, jopa lakeuksilla pääsee laskettelemaan. 

Itse Seinäjoen keskustan tuntumassa on useita luonnonsuojelualueita kuten Kruutipuisto sekä Kattilavuori, ja lisäksi keskustan kupeessa sijaitsee Natura-alue Paukanevan aapasuo. Kaupungin asukkaat saavat siis nauttia vesistöjen ja metsien läheisyydestä jokapäiväisessä arjessaan. 

Seinäjoen asukkaita ilahduttavat myös vuosittain järjestettävät tapahtumat, joista moni tunnetaan ja joihin saapuu vierailijoita ympäri Suomen. Koko maan tuntemia tapahtumia ovat muun muassa Seinäjoen Tangomarkkinat, Seinäjoen Vauhtiajot sekä Provinssirock. 

Jos sinä kuulut heihin, joita muutto Seinäjoelle kiinnostaa, ja seuraava askel on asunnonhaku Seinäjoelta, olet oikeassa paikassa. Tervetuloa tutustumaan kaupunkiin ja selvittämään, mitä Seinäjoen vuokrattavat asunnot voivat tarjota juuri sinun tarpeisiisi. 

Vapaat vuokra-asunnot Seinäjoella 

Vapautuvat vuokra-asunnot Seinäjoella ovat niin lähiseuduilta muuttavien, kaupungin sisällä muuttavien kuin muualta Suomesta kaupunkiin muuttavien kiikarissa. Monet työssäkäyvät arvostavat Seinäjoen rauhallista elämänrytmiä, Etelä-Suomen kasvukeskusten alhaisempia elinkustannuksia ja luonnonläheistä asumista. Vuokra-asuntojen hinnat ovat Seinäjoella huokeammat kuin suuremmissa etelän kaupungeissa. Etätyön yleistyessä alkaa monia kiinnostaa myös paluumuutto kotiseudulle, vaikka työnantaja sijaitsisi toisella puolen Suomea.

On selvää, että Seinäjoki kasvaa kohisten, eikä kasvu ole hetkeen pysähtymässä. Kaupunkia ja aluetta kehitetään niin koulutuksen kuin elinkeinojen puolesta, yrittäjyyttä tuetaan ja kaupunki onkin valittu monesti yrittäjien ykköskaupungiksi. Seinäjoki tavoittelee työpaikkojen kasvua, uusia innovaatioita, opiskelijoita sekä kansainvälistä kiinnostusta kaupunkia kohtaan. Tämä kaikki tulee lisäämään kiinnostusta Seinäjoen vuokra-asuntoja kohtaan lähitulevaisuudessa. Kaupunkiin on rakennettu viime vuosien aikana uusia kerrostaloasuntoja palvelemaan suuria kasvutavoitteita ja tekemään Seinäjoesta entistä vetovoimaisemman paikan asua. 

Jos vapaat vuokra-asunnot Seinäjoella kiinnostavat myös sinua, kannattaa aloittaa etsintä kirjautumalla AsuntoVahtiin. Kun olet kirjannut AsuntoVahtiin omat kriteerisi etsinnässä olevan vuokra-asunnon suhteen, voit ottaa rennosti - AsuntoVahti lähettää sinulle sähköpostia heti, kun kriteereihisi sopivia vuokrakoteja ilmoitetaan palveluun.

Vuokrakodit Seinäjoella eri budjeteille

Kun alat selaamaan vuokrattavia asuntoja Seinäjoella, on hyvä idea tiedostaa etukäteen omat minimivaatimukset sekä maksimibudjetti, jonka on valmis omista kuukausituloistaan lohkaisemaan vuokra-asuntoon. Vuokra-asuntojen hinnat Seinäjoella ovat maltilliset, mutta vuokra-asunnon sijainti ja kunto nostavat hintaa mitä paremmalla paikalla asunto sijaitsee ja mitä uudempi se on tai mikäli se on hiljattain remontoitu.

Seinäjoen vuokrayksiöt ovat hinnoiltaan 400-600 euron kuukausihinnoissa. Jos kyseessä on uudiskohde ja vuokra-asunto on erittäin hyväkuntoinen, on vuokra lähempänä kuuttasataa euroa. Usein 1h+k sisältää yhden huoneen, jonka yhteydessä on makuualkovi tai tupakeittiö, tai erillinen keittokomero. Uusissa vuokrayksiöissä voi olla vuokralaista ilahduttavia ominaisuuksia, kuten lasitettu parveke tai jopa oma sauna.

Vuokrattavat kaksiot Seinäjoella ovat tyypillisimmin alkaen 400-500 euroa kuukaudessa ja vuokrahinnat nousevat aina 700-800 euron kuukausihintoihin. Kaksioita on vuokramarkkinoilla tarjolla yksiöitä enemmän, ja joskus saatat löytää pienen kaksion kauempaa keskustasta samalla hintalapulla kuin yksiön uudesta kerrostalosta. On oma päätöksesi, haluatko ennemmin asuntoon useamman huoneen, keskeisemmän sijainnin, vai uudemmat pinnat ja mahdollisesti oman saunan, josta joutuu helposti maksamaan korkeampaa kuukausivuokraa. 

Kuukausivuokran määrään vaikuttaa myös se, asuntoa tarjotaan vuokralle lyhytaikaisella vuokrasopimuksella. Korkeampi hinta väliaikaisissa vuokra-asunnoissa on ymmärrettävää ja helposti perusteltavissa. Vuokranantajalle aiheutuu kuluja ja vaivaa uuden vuokralaisen etsimisestä, mahdollisesta siivoamisesta ja remonteista. Nämä kulut katetaan korkeammalla kuukausivuokralla. Vuokralainen maksaa myös korkeampaa hintaa oikeudesta lähteä asunnosta lyhyemmällä varoitusajalla. 

Seinäjoella annetaan vuokralle myös rivitaloasuntoja eri kaupunginosista. Sijainti ja asunnon ikä tai tehdyt remontit määrittelevät myös rivitalojen vuokran suuruutta. Vuokrattavat omakotitalot Seinäjoella ovat sen sijaan harvinaisempia. Jos haluaisit vuokrata nimenomaan omakotitalon, kannattaa kirjautua AsuntoVahtiin pikimmiten. Mitkä tahansa ovat vuokrakodin kriteerit juuri sinulle, AsuntoVahti lähettää tiedon vapautuvista asunnoista tai taloista sinulle sähköpostitse.

Vuokra-asunto Seinäjoelta juuri sinun tarpeisiisi 

Osaatko nimetä suoralta kädeltä sinulle tärkeimmät ominaisuudet vuokra-asunnossa, vai pitääkö sinun nähdä asunto ja aistia sen tunnelma, jotta osaat sanoa, miellyttääkö asunto sinua? Jos tunnelma on oikea tai sijainti ihanteellinen, ei välttämättä pieni kylpyhuone tai saunan puute ole ratkaiseva tekijä. Vuokra-asunnon ominaisuudet voidaan ryhmitellä karkeasti kolmeen ryhmään: asunnon sisäiset ominaisuudet eli sen kunto, huoneluku ja varustelu kuten sauna, parveke tai vaikkapa kylpyamme, taloyhtiön ominaisuudet kuten yhteiset yleiset tilat (pyykkitupa, saunatilat, sisäpiha ja sen kunnossapito) ja asunnon sijaintiin liittyvät ominaisuudet (keskusta vai lähiö, rannan läheisyys, meluisan tien läheisyys, jne). Vuokra-asunnot Seinäjoen seudulla sijaitsevat erilaisilla asuinalueilla, joilla yleensä on vähintään välttämättömät palvelut asukkailleen sekä lyhyt matka luontoon. 

Jos asut yksin etkä tarvitse paljon tilaa, voit valita mieleisesi yksiön vaikka rivitalosta, hieman kauempaa keskustan hälyä, ja saat hyvässä lykyssä oman saunan ja oman pienen pihan. Tai sitten voit löytää pienen yksiön aivan Seinäjoen keskustan palvelujen läheisyydestä. Ehkä etsit vuokra-asuntoa Seinäjoelta perheellesi, jonka kasvavat lapset tarvitsevat omat huoneet. Tällöin suurempi huoneluku on erityisen tärkeä, ja voi olla että sijainnissa on tällöin tehtävä kompromisseja, jotta asumisen budjetti riittää suurempaan asuntoon, jossa kaikki viihtyvät ja tilaa on tarpeeksi. Pariskuntana vuokra-asunnon etsintä on ehkä kaikkein antoisinta, sillä kaksioita on tarjolla runsaasti ja kahden ihmisen budjetissa on varaa monenlaisiin asumisratkaisuihin. 

Sijainti on asia, jota on kaikkein vaikeinta muuttaa, joten kiinnitä siihen erityistä huomiota valitessasi vuokra-asuntoa. Mieti myös työ- tai koulumatkaasi - onko se kätevä tulevan vuokra-asuntosi sijainnista? Onko alue rauhaisa, mutta ruokakauppa löytyy lähistöltä? Miellyttävä vuokra-asunto on monen asian summa. Onneksi Seinäjoelta löytyy vuokrattavia asuntoja eri puolilta kaupunkia, monessa eri koossa, eri rakennusvuosilta, moneen erilaiseen tarpeeseen ja elämänvaiheeseen. 

Opiskelija-asunnot Seinäjoella

Opiskelija-asunnot Seinäjoella ovat kysyttyjä Seinäjoen ammattikorkeakoulun, yliopistokeskuksen opiskelijoiden, sekä ammatillista koulutusta ja aikuiskoulutusta opiskelevien keskuudessa. Opiskelija-asuntoja tarjoavat asuntosäätiöt, mutta monia kiinnostavat myös yksityiset vuokra-asunnot, jos opiskelija-asuntoloiden asuntoja ei riitä kaikille - muutenkin yksityiset vuokra-asunnot saattavat toisinaan tarjota monipuolisempia asumisratkaisuja vapaita vuokra-asuntoja Seinäjoelta etsivälle. 

Opiskelijan asumisratkaisu Seinäjoella voi olla esimerkiksi soluasunto tai huone vuokralle kimppakämpästä, isosta asunnosta tai omakotitalosta. Myös vuokrayksiöt ja kaksiot kiinnostavat opiskelijoita, jos budjettia riittää tai jos on muuttamassa esimerkiksi pariskuntana. Asunnon jakaminen muiden opiskelijoiden kanssa on usein suosittu vaihtoehto, sillä se laskee asumisen kustannuksia opiskelijan muuten niin tiukassa budjetissa. 

Joidenkin taktiikkana on vuokrata opintojen aluksi lyhytaikainen vuokra-asunto kiireelliseen asunnon tarpeeseen, ja kun on päässyt tutustumaan kaupunkiin, jatkaa pitkäaikaiseen vuokraukseen soveltuvan asunnon etsintää. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos Seinäjoki ei ole ennestään tuttu kaupunki. 

Alivuokraus on myös vaihtoehto, kun haussa on opiskelija-asunto Seinäjoelta. Kaupungista työharjoitteluun tai opiskelijavaihtoon ulkomaille lähtevä opiskelija voi antaa asuntonsa alivuokraukseen palatakseen itse samaan kotiin myöhemmin. Usein nämä väliaikaiset asunnot vuokrataan kalustettuna, mikä on yleensä on tervetullut huojennus opiskelijan budjettiin.

AsuntoVahti auttaa opiskelija-asunnon löytämisessä Seinäjoelta. Heti kun tiedät että opiskelupaikka Seinäjoelta on varmistunut, kirjaudu AsuntoVahtiin ja aseta omat hakukriteerisi. Vahti lähettää ilmoituksen heti, kun sopivia asuntoja ilmoitetaan palveluumme. Vaikka opiskelujen alkuun olisi pidempikin aika, AsuntoVahtiin kannattaa silti kirjautua. Jotkut asunnot ovat heti vapaita, mutta toisinaan vuokranantaja etsii vuokralaista useamman kuukauden päähän, ja saat hoidettua opiskelija-asunnon Seinäjoelta hyvissä ajoin ennen opintojen alkua.

Oma asunto vuokralle Seinäjoella

Kansallisen vertailun mukaan oman asunnon vuokraus Seinäjoella ei tuota yhtä korkeaa tuottoa pääomalle kuin joissain muissa Suomen suurimmissa kaupungeissa, mutta jos omistat asunnon Seinäjoella ja oman asunnon vuokraaminen on elämäntilanteeseesi järkevä ratkaisu, on se kuitenkin hyvä tapa kasvattaa pesämunaa tulevaisuuden varalle. 

Saatat löytää vuokralle asuntoosi vaikkapa opiskelijan, joka viihtyy asunnossa koko opiskelujen ajan eli vähintään kolme vuotta - tai vaikkapa kaupunkiin työn perässä muuttaneen yksinasuvan, pariskunnan tai perheen. Minkälainen vuokralainen tahansa on kyseessä, on aina hyvä idea tarkistaa potentiaalisen vuokralaisen luottotiedot ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista, jotta vuokralaisen maksuvalmius on selvillä. Entä jos joudut tilanteeseen, missä joudut miettimään uskallatko vuokrata oman asunnon luottotiedottomalle tai maksuhäiriöiselle? Selvitä ennen kaikkea faktat - mahdollisen maksuhäiriön ajankohta ja summa. Vaihtelevat elämäntilanteet voivat joskus ikävä kyllä johtaa väliaikaisiin taloudellisiin vaikeuksiin, mutta se ei tarkoita sitä, että vuokralainen olisi ikuisesti epävarma vuokranmaksaja. 

Vuokrasopimukseen kirjataan kuukausivuokra ja sen päälle tulevat kulut kuten vesimaksu ja sähkömaksu. Lisäksi vuokrasopimus kattaa muut sopimusehdot kuten onko kyseessä toistaiseksi voimassa oleva sopimus vai määräaikainen vuokrasopimus. Tiuhaan vaihtuva vuokralainen aiheuttaa kustannuksia ja lisätyötä, joten luonnollisesti vuokranantajan toiveena on pitkäaikainen vuokralainen. Joskus vuokra-asunto on löydettävä nopeasti, ja lyhytaikaisen vuokra-asunnon kipeässä tarpeessa oleva voi olla halukas maksamaan korkeampaa vuokraa lyhyemmästä vuokra-ajasta, ja arvostaa myös kalustettua asuntoa. Hyvän vuokralaisen kanssa kannattaa neuvotella vaihtoehdoista, mutta lopullisista ehdoista päätät sinä vuokranantajana.

Löydä vuokra-asunto Seinäjoen erilaisista kaupunginosista

Kuten niin monessa muussakin kaupungissa, on Seinäjoellakin keskustan vuokra-asunnot ovat kaikkein suosituimpia. Kantakaupungissa ovat kaikki palvelut asukkaiden välittömässä läheisyydessä, ja kerrostaloasumiseen on paljon vaihtoehtoja ja valinnanvaraa. 

Kantakaupunkiin kuuluvat Marttila, Uppa, Kasperi, Kivistö, Huhtala ja Kapernaumi ovat myös suosittuja asuinalueita vuokra-asumiseen. Marttila on miellyttävän puistomainen asuinalue keskustasta itään päin, missä rakennuskanta koostuu sekä kerrostaloista että omakotitaloista. Marttilassa asuu hyvin paljon opiskelijoita, itse asiassa Seinäjoen opiskelija-asuminen on tiivistynyt hyvin pitkälti juuri Marttilaan, ja kaupunginosassa sijaitsevat Etelä-Pohjanmaan musiikkiopisto, Seinäjoen ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan yksikkö sekä ammattikorkeakoulun Kampustalo. Lännessä Marttilan kaupunginosaa rajaa Kyrönjoki, jonka varrella on mukava käyskennellä. 

Kerrostalovaltainen Uppa sijaitsee heti Seinäjoen keskustan eteläpuolella. Sen asukkaat saavat nauttia Alvar Aallon arkkitehtuurista hänen suunnittelemansa hallintokeskuksen rakennusten muodossa, sekä vehreistä puisto- ja ulkoilualueista Pajuluoman varressa.

Keskustasta kaakkoon sijaitsevan Kasperin kaupunginosan asutus koostuu niin kerrostaloista, rivitaloista kuin omakotitaloista, joista suurin osa on rakennettu 1960-1970-luvuilla. Kasperista löytyy peruspalveluja, kouluja sekä päiväkoti, puistoja sekä valaistu pururata. Myös Kivistön kaupunginosasta löytyy monipuolista rakennuskantaa kerrostaloista rivitaloihin ja omakotitaloihin. 

Metsäisen Huhtalan kaupunginosan toista puolta rajaa Kyrönjoki ja toista puolta Kyrkösjärvi, joten asuinalueen sijainti on ehdottomasti viehättävä kahden vesistön välissä. Kyrkösjärven rannalla sijaitsee myös vuoden 2016 asuntomessualue Pruukinranta, joka koostuu lähinnä pientaloista, kun muuten Huhtalassa on sekä omakotitalo-, rivitalo- että kerrostaloasutusta. Huhtalassa sijaitsevat myös Seinäjoen keskussairaala sekä terveyskeskus. 

Kapernaumin kaupunginosaa asuttivat aikoinaan ensimmäisenä rautatieläiset 1920-luvun alussa. Nykyään Kapernaumi jakautuu erilliseen Puukapernaumiin, missä sijaitsevat omakotitalot ovat Seinäjoen vanhimpia. Sittemmin alueelle on noussut muutakin asutusta, kerrostaloja ja rivitaloja. 

Monipuolinen Pohjan asuinalue Seinäjoen keskustasta koilliseen sisältää niin puistomaista omakotitaloaluetta kuin rivi- ja kerrostaloja sekä liiketiloja ja teollisuusrakennuksia. Seinäjoen ravirata löytyy myös Pohjan kaupunginosasta. Keskustan pohjoispuolella sijaitseva Itikka oli ennen suurimmaksi osaksi tehdasaluetta, nykyisin kerrostalovaltaista aluetta, missä sijaitsevat myös vanhassa postiautovarikkorakennuksessa majaileva Rytmikorjaamo-klubi sekä vanhaan, 1890-luvulta peräisin olevaan kauniiseen punatiiliseen navettarakennukseen syntynyt taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta. 

Joupin lähiö sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Seinäjoen keskustasta ja on melko suosittua vuokra-asuntoaluetta. Joupissa on perinteisesti paljon palveluja, ja myös tunnettu Ideapark Seinäjoki -kauppakeskus sekä Frami-teknologiakeskus sijaitsevat Joupin kaupunginosassa. 

Mikä tahansa Seinäjoen asuinalue sinua kiinnostaa, auttaa AsuntoVahti sinua löytämään sopivan vuokrakodin itsellesi. Kirjaudu AsuntoVahtiin ja jätä tiedot omista hakukriteereistäsi, ja saat sähköpostitse tiedon heti kun kriteerejä vastaavia asuntoja ilmoitetaan palveluumme. Tervetuloa etsimään ja löytämään uusi vuokra-asunto Seinäjoelta!{"slug":"seinajoki","title":"Seinäjoki"}
seinajoki
×

Haluatko saada ilmoituksen uusista kohteista?

Klikkaa tästä

Haluatko saada ilmoituksen uusista kohteista?

67% kodin löytäneistä on rekisteröinyt Vuokravahdin

KYLLÄ KIITOS - REKISTERÖI VUOKRAVAHTI
Odota hetki... Haluatko saada ilmoituksen uusista kohteista?

67% kodin löytäneistä on rekisteröinyt Vuokravahdin

KYLLÄ KIITOS - REKISTERÖI VUOKRAVAHTI
Haluatko saada ilmoituksen uusista kohteista?

67% kodin löytäneistä on rekisteröinyt Vuokravahdin

KYLLÄ KIITOS - REKISTERÖI VUOKRAVAHTI