tällä haulla löytyi 560 vuokrakohdetta
Piilota suodattimet
apartment
1
8
Hae
Filter icon Suodata hakua

Vuokra-asunnot paikassa Turku

Järjestä:
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
ad
Samankaltaiset haut

Vuokra-asunnot Turku - löydä kaikki vapaat vuokrattavat asunnot Turussa

Turku sijaitsee Varsinais-Suomessa, Aurajoen rannalla, ja se tunnetaan merellisenä ja vilkkaana opiskelija- ja kulttuurikaupunkina, jolla on vahvat keskiaikaiset perinteet. Virallisten tietojen mukaan Turku on Suomen ensimmäinen kaupunki, ja vaikka tänä päivänä Suomen pääkaupunki löytyy hieman idempää, kukaan turkulainen ei unohda mainita, että Turku oli Suomen pääkaupunki vielä 1800-luvun alkupuolella.


Turku perustettiin vuonna 1229 kun piispanistuin siirrettiin Nousiaisista Turun Koroisiin. Aurajoen alajuoksusta kehkeytyi vilkas kauppapaikka, ja nimi Turku tarkoittaakin itse asiassa markkinaa tai toria. Pitkistä keskiaikaisista perinteisistä puhuttaessa on mainittava koko kansan tuntema Joulurauhan julistus, joka on luettu kaupungista käsin katkeamattomana perinteenä vuodesta 1320 alkaen. Perinteikkääseen Turkuun liitetään sana “ensimmäinen” hyvin monessa asiassa. Turkuun perustettiin maamme ensimmäinen sairaala, ensimmäinen hovioikeus ja ensimmäinen yliopisto - vain muutamia ensimmäisiä mainitaksemme. Myös ensimmäisen suomen kielellä painettu kirja, Mikael Agricolan ABC-kirja, on julkaistu Turussa. 


Tänä päivänä tämä Varsinais-Suomen maakuntakeskus koostuu noin 194 000 asukkaasta pidellen Suomen kuudenneksi suurimman kunnan titteliä. Turun seutukunnan alue käsittää reilut 320 000 asukasta ja siihen lasketaan kuuluvaksi Turun lisäksi Sauvon, Ruskon, Paimion, Nousiaisten, Naantalin, Mynämäen, Maskun, Liedon ja Kaarinan kunnat. Saaristomeren rannikolla sijaitseva Turku on vilkas kaupan ja kulttuurin keskus. Kansainvälinen ja monikulttuurinen kaupunki on ylpeä pitkästä historiastaan ja ammentaa siitä imagoonsa tänä päivänäkin. 


Turun seutu on erikoistunut meriteollisuuteen, lääketeollisuuteen ja bioteknologiaan. Tunnettuja Turun seudulla sijaitsevia työllistäjiä ovat mm. Lääketeollisuusyhtiö Bayer AG, laivanrakennusyhtiö Meyer Turku, elintarviketeollisuuden toimija Raisio Oyj sekä bioteknologia-alan yritys PerkinElmer Oy. Korkeakoulutusta Aurajoen rantamaisemissa tarjoavat Turun yliopisto ja siihen yhdistynyt kauppakorkeakoulu, Turun ammattikorkeakoulu, Diakonia-ammattikorkeakoulu, Humanistinen ammattikorkeakoulu. Turun väestöstä hieman reilut 5% on ruotsinkielisiä, ja kaupungissa voi käydä koulutuksen ruotsin kielellä korkeakoulutasolla kahdessa koululaitoksessa: Åbo Akademissa sekä Yrkeshögskolan Noviassa. Korkeakoulut tuovat Turkuun vuosittain erityisen paljon nuoria aikuisia.


Turku tarjoaa monenlaisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Sen sijainti Aurajoen molemmin puolin aivan Saaristomeren sylissä mahdollistaa monenlaiset luontoon liittyvät harrastukset. Kesäisin meri kutsuu veneilemään, kajakoimaan, kalastamaan ja SUP-lautailemaan. Ruissalon saari on oivallinen kohde kaupunkilaisille rentoutua luontopoluilla, uimarannalla tai kasvitieteellistä puutarhaa tutkien. Saarella järjestetään vuosittain myös tunnettu Ruisrock-musiikkifestivaali. Uimarantoja kaupunkilaisille on tarjolla myös Uittamon kaupunginosassa sekä Kakskerran saarella ja Kaarinassa. Kaarinan Vaarniemellä pääsee myös patikoimaan luonnon keskelle, ja vain lyhyen ajomatkan päässä kaupungista sijaitsee Kuhankuonon retkeilyalue, minne pääsee myös kätevästi joukkoliikenteen linja-autolla. Noin puolen tunnin bussimatkan päässä Turusta sijaitseva Naantali on tunnettu kylpylästään ja Muumimaailmastaan, mutta myös erittäin viehättävästä vanhastakaupungistaan, jonka kaduilla on mukava kesäiltaisin kävellä.


Itse Turusta moni osaa nimetä Turun linnan, Turun tuomiokirkon sekä kaupungin läpi virtaavan Aurajoen, jonka varrella kelluvat lukuisat kaupungin maamerkit, ravintolalaivat. Muita tunnettuja elementtejä Turussa ovat mm. kauppatori, Turun Taidemuseo, Wäinö Aaltosen museo, Kylpylähotelli Caribia, Suomen Joutsen sekä merimuseo Forum Marinum. Aivan kaupungin keskustan tuntumassa kaupunkilaisia ilahduttaa kaksi suurta puistoa: Samppalinnan puisto, mistä löytyy myös kesäisin auki oleva maauimala, sekä Vartiovuoren puisto, jossa puolestaan sijaitsee myös kesäteatteri. Turun kulttuurielämän suuria nimiä ovat myös Åbo Svenska Teater sekä Turun kaupunginteatteri ja Linnateatteri.


Asuminen Turussa on kätevää myös sen hyvien liikenneyhteyksien vuoksi. Kaupungin sisällä ja lähikunnissa pääsee liikkumaan busseilla, ja Turusta on myös erittäin hyvät yhteydet niin muualle Suomeen kuin ulkomaille. Turun rautatieasemalta pääsee junalla Helsingin ja Tampereen suuntaan, joista jatkoyhteydet vievät sinut muihin Suomen kolkkiin. Linja-autoyhteydet eri puolille Suomea ovat vielä kattavammat. Turun satamasta liikennöi sekä Silja Line että Viking Line joka ilta ja aamu kohti Maarianhaminaa ja Tukholmaa. Turussa sijaitsee myös vilkasliikenteinen lentokenttä, mistä lennetään perinteisesti Helsinkiin, Kittilään sekä Maarianhaminaan Suomen sisäisiä lentoja. Ulkomaille Turusta on päässyt viime vuosina lentäen suorilla lennoilla ainakin Tukholmaan ja Gdanskiin, ja lomalennoilla myös muihin kohteisiin.


Kaupunki kiinnostaa asuinpaikkana monia opiskelijoita, jotka vuosittain etsivät sankoin joukoin omaa vuokra-asuntoa Turusta. Mutta vuokrakoteja himoitsevat myös monet muut, jotka ovat viehättyneet kaupungin sijaintiin, palveluihin, kulttuuriin ja elämäntyyliin. Jos vapautuvat vuokra-asunnot Turussa ovat kiikarissa myös sinulla, tervetuloa palveluumme löytämään sopiva asunto Turusta itsellesi!


Vapaat vuokra-asunnot Turussa kiinnostavat monia

Turusta halutaan vuokrata asuntoja monenlaiseen tarpeeseen ja elämäntilanteeseen. Asuntojen lisäksi vuokralle etsitään ja annetaan rivitaloja ja omakotitaloja sekä sympaattisia puutalo-osakkeita. Turussa on myös paljon uudisrakennusta. Vuokra-asuntojen hinnat eivät ole huokeita, mutta eivät toisaalta myöskään yhtä päätähuimaavia kuin pääkaupunkiseudulla, joten Turusta voi saada omaan tarpeeseen ja makuun sopivan asunnon vuokralle sopuhintaan, kun aloittaa etsinnät hyvissä ajoin ja on nopea reagoimaan.


Kesällä uusia vuokra-asuntoja alkavat metsästää opiskelupaikan saaneet opiskelijat sekä vaihto-opiskelijat, mutta muina vuodenaikoina asunnonhaku Turusta on helpompaa ja kysyntä tasaisempaa.


Suosittelemme vuokra-asuntoa tai muuta vuokra-asumisratkaisua Turusta etsivälle AsuntoVahtiin kirjautumista. Kirjaat vahtiin tiedot haluamastasi vuokrakodista ja vahti ilmoittaa sinulle sähköpostitse, kun kriteereitä vastaava vuokrattava asunto ilmoitetaan palveluun. Tällöin pääset tutustumaan uusiin vapautuviin vuokrakohteisiin heti ensimmäisten joukossa, jopa ennen muita.


Vuokrakodit Turussa eri budjeteille

Vuokra-asuntoja Turun seudulla on tarjolla monenlaisia, joten asunnonhakua helpottaaksesi kannattaa määritellä tiettyjä rajauksia itselleen. Yksi tärkeimmistä on asunnon hinta ja oma budjetti - paljonko olet valmis maksamaan unelmien vuokra-asunnosta, tai mistä olet valmis luopumaan toivelistaltasi? 


Asunnon sijainti on erityisen tärkeä tekijä etenkin silloin kun olet etsimässä vuokra-asuntoa pitkäaikaiseen vuokraukseen. Sisustukseen voit nimittäin vaikuttaa kuitenkin jossain määrin jopa vuokrattavassa asunnossa, mutta sijaintia on hankalampi muuttaa. Turun alueella on monia viehättäviä asuinalueita, joista on hyvät liikenneyhteydet Turun keskustaan. Joten vaikka et löytäisi omalle budjetille sopivaa asuntoa aivan keskustan läheisyydestä, ei kannata pelätä katsoa vähän kauemmaskin. Uittamo on suosittu, metsäinen alue meren lähellä, minne kulkevat hyvät bussiyhteydet. Myös esimerkiksi Nummen alue on suosittua omakotitaloaluetta. Se sijaitsee vilkkaan Hämeentien läheisyydessä hyvien liikenneyhteyksien päässä, mutta on jo esimerkiksi Kupittaata huokeampaa aluetta asua vuokralla Turussa. Jos etsit omakotitaloa vuokralle, kannattaa tutustua siis myös Nummen kaupunginosaan. Muita alueita omakotitaloa etsivälle ovat mm. Kastu ja Raunistula.


Monen unelma on rivitaloasunto lähellä keskustan palveluja, mutta ne ovat Turussa erityisen haluttuja, eikä sellaisia aivan keskustan ytimestä löydy. Sen sijaan puutalokaupunginosat Martti ja Portsa tarjoavat tunnelmallista rivitalomaista asumista puutalo-osakkeissa. Uudisrakennettuja vuokra-asuntoja löytyy Turusta myös runsaasti. Kannattaa tutustua esimerkiksi Turun linnan ja Kakolan alueisiin sekä Kupittaan uusiin kerrostaloihin.


Hintaan vaikuttaa luonnollisesti myös asunnon kunto sekä koko. Uudiskohteiden lisäksi Turusta löytyy edelleen paljon vanhaa asuntokantaa, joissa kunto vaihtelee hyvästä tyydyttävään. Yksiöt ovat myös Turussa hyvin kysyttyjä, mutta asuntoja löytyy vuokralle kaikissa muissakin kokoluokissa, ja esimerkiksi kaksiot menevät myös hyvin kaupaksi.


Vuokra-asunto Turusta juuri sinun tarpeisiisi 

Jos sinua kiinnostavat ainoastaan Turun vuokrayksiöt, tulee sinun varautua karsimaan toivelistaasi asunnon ominaisuuksien suhteen. Yksiössä on usein pieni makuualkovi, keittokomero tai keittosyvennys yhdistettynä olohuoneeseen sekä pieni kylpyhuone. Toisinaan yksiöön voi kuulua jopa pieni parveke, tai ranskalainen parveke. Vuokrayksiöt Turussa ovat ominaisuuksiltaan hyvin samankaltaisia kuin muuallakin Suomessa. Erityispiirteenä voisi mainita laajan puutaloasuntokannan, joissa on myös usein yksiöitä vuokrattavana.


Jos sen sijaan etsit vuokralle kaksiota tai sitä suurempaa asuntoa, on valinnanvaraa asunnon ominaisuuksien osalta jo enemmän. Uudet kaksiot ja sitä suuremmat vuokrakodit on useimmiten varustettu jopa saunalla, ja uusia vuokra-asuntoja Turun seudulla on runsaasti. Jos asunnossa ei ole saunaa, monessa tapauksessa taloyhtiön sauna palvelee saunomishalukkaita viikottaisilla saunavuoroillaan. 2h + k, 3h + k tai isompaan asuntoon saattaa kuulua esimerkiksi myös lasitettu parveke, joka on usein kesäaikaan kuin olohuoneen jatke. Toisinaan kerrostaloasuntoihin kuuluu iso sisäpiha missä on penkkejä, lasten leikkipaikka ja joskus jopa grillikatos. Näitä on usein erityisesti puutaloyhtiöiden vehreillä ja viihtyisillä sisäpihoilla. Jos taloyhtiön sisäpihan ei ole riittävä viheralue, ei hätää, sillä Turussa voi helposti asua kerrostaloasunnossa lähellä luontoa sekä palveluita, hyvien bussiyhteyksien päässä keskustasta.


Opiskelija-asunnot Turussa

Turku on suosittu opiskelijakaupunki, jossa voi opiskella suomen- ja ruotsinkielisessä yliopistossa ja lukuisissa ammattikorkeakouluissa. Siksi opiskelija-asunnot Turussa ovat erittäin kysyttyjä. Opiskelijat eivät voi aina olla turhan tarkkoja kriteereistään, ja joskus voi joutua tilanteeseen, missä pitää hyväksyä lyhytaikainen vuokra-asunto esimerkiksi ensimmäiseksi lukukaudeksi, ja etsiä syksyn aikana uusi asunto, johon muuttaa kevätlukukaudella. Väliaikaiset vuokra-asunnot ovat Turussa kysyttyjä kuin myös vuokra-asunnot pitkäaikaiseen vuokraukseen. Väliaikaisia tai lyhytaikaisia vuokra-asuntoja etsivät opiskelijoiden lisäksi myös esimerkiksi työharjoittelijat muista kaupungeista sekä jo Turussa asuvat ihmiset, jotka joutuvat vaihtamaan kotia vaikka putkiremontin vuoksi.


Suosittuja ratkaisuja asumiseen Turussa opiskelijalle ovat halutun vuokrayksiön lisäksi kimppakämppä-asuminen suuremmissa asunnoissa, missä kaikilla asukkailla on oma huone vuokralle ja tämän lisäksi keittiö ja kylpyhuone sekä oleskelutilat ovat yhteiskäytössä. Joskus myös vuokrataan omakotitalo opiskelijoille samaan tarkoitukseen, mutta yleisempää asuminen kämppisten kanssa Turussa on kerrostaloasunnoissa. Soluasuntoja opiskelijoille vuokraa Turun ylioppilaskyläsäätiö eli TYS. TYSin soluasunnot ja muut opiskelija-asunnot sijaitsevat lähellä Aurajokea ja kylpylähotelli Caribiaa, vain kävelymatkan päässä Kupittaan rautatieasemalta, mistä kulkevat junat Helsinkiin. Asunnot ovat kysyttyjä, ja niitä täytyy lähes poikkeuksetta jonottaa.


Vuokra-asuntoja voi löytää asuntovuokrausyhtiöiden tarjonnasta, mutta myös yksityiset vuokra-asunnot ovat laajasti edustettuna asuntotarjonnassa. Opiskelijan kannattaa muistaa myös että kalustettu asunto saattaa olla opiskelujen ajalle hyvä ratkaisu joka laskee asumisen kustannuksia ja helpottaa myös muuttamista. Alivuokraus on yksi tapa saada asunto opiskelujen ajalle - jos asunnossa asuva opiskelija on lähdössä opiskelijavaihtoon, hän saattaa mielellään alivuokrata asuntonsa kalustettuna toiselle opiskelijalle, jotta voi itse palata kyseiseen asuntoon vaihto-opiskeluajan jälkeen. 


Turusta opiskelija-asuntoa havittelevan kannattaa pikimmiten kirjautua AsuntoVahtiimme ja ilmoittaa ne kriteerit, joita asunnolle on. Kannattaa olla avoin eri vaihtoehtojen suhteen, tällöin on mahdollista löytää mainio koti ehkä vähän yllättävältäkin alueelta, tai erilaisesta asumismuodosta kuin mitä aluksi ajatteli. AsuntoVahti lähettää sähköpostia sinulle heti kun hakukriteereitäsi vastaava asunto on ilmoitettu palveluumme. 


Oma asunto vuokralle Turussa

Oman asunnon vuokraus Turussa on kannattavaa, sillä asunnot ovat kysyttyjä. Jos sinulla on siis on sijoitusasunto Turussa, se tuskin joutuu olemaan kauan tyhjillään. Vuokra-asunnot Turun keskustassa ovat erityisen haluttuja, mutta toisaalta enemmän ja enemmän asuntoja vuokrataan myös muutaman kilometrin päässä keskustasta missä asuinympäristö on vehreämpi ja mahdollisesti lähempänä merenrantaa ja luontoa. Asunnoille on siis kysyntää, olipa sen sijainti keskustassa tai vähän kauempana, kunhan liikenneyhteydet toimivat. 


Vuokralaisen maksuvalmius on hyvä selvittää ennen vuokrasopimuksen solmimista suorittamalla luottotietojen tarkastus. Vuokranantaja toivoo vuokralaista, jolla ei ole luottotiedoissa ongelmia. Joskus saattaa kuitenkin olla niin että vuokralaisehdokkaalla on elämässään ollut tapahtumia, joiden takia hänellä on ollut hetkellisiä taloudellisia vaikeuksia. Varuillaan on hyvä olla, ja mietittävä tarkkaan, onko oman asunnon vuokraaminen luottotiedottomalle tai maksuhäiriöiselle hyvä idea vai iso riski. Päätöksenteossa auttaa avoin keskustelu potentiaalisen vuokralaisen kanssa. Kannattaa selvittää, miten vanha mahdollinen maksuhäiriömerkintä on, ja millaista summaa se koskee. Nykyinen työ- tai opiskelutilanne auttaa myös hahmottamaan vuokralaisen kokonaiskuvaa ja tekemään päätöksen vuokrauksesta. 


Kuukausivuokran lisäksi sinun tulee määritellä muun muassa haluatko että vuokralaisen kanssa solmitaan toistaiseksi voimassa oleva sopimus vai tuntuuko sinusta turvallisemmalta solmia aluksi määräaikainen vuokrasopimus esimerkiksi ensimmäisen vuoden ajalle. Jos vuokralainen vaihtuu kovin usein, on vuokranantajalla aina työtä ja mahdollisia kustannuksia uuden vuokralaisen etsinnässä, joten monen vuokranantajan toiveena on pitkäaikainen vuokralainen. Joskus lyhyeksi aikaa asunnon tarpeessa oleva voi toisaalta olla valmis maksamaan vähän korkeampaa vuokraa, jos tietää että sopimuksesta pääsee myös kätevästi irti lyhyemmänkin ajan päästä.


Löydä vuokra-asunto Turun alueelta

Vuokrattavia asuntoja Turun alueelta löytyy monesta kaupunginosasta, joilla on kaikilla omat erityispiirteensä. Riippuu asunnontarpeesi ajankohdasta ja monesta muusta seikasta, voitko vapaasti valita alueiden välillä, vai pitääkö sinun ottaa se mitä tarjolla on. Esittelemme inspiraatioksi muutamia alueita, joilta voit löytää kiinnostavan vuokra-asunnon Turusta.


Monet himoitsevat Turun kauniita puutaloasuntoja vuokrakodikseen, ja niitä onkin usein tarjolla, sillä niitä sijaitsee monessa kaupunginosassa. Puutaloasunnon vuokralle voit löytää mm. Port Arthurin, Martin, Pohjolan, Kähärin, Lonttisten, Raunistulan ja Nummen kaupunginosista. Kaikissa näissä kaupunginosissa on myös jonkin verran kerrostalokoteja, mutta puutaloasunnot hallitsevat maisemaa ja tekevät näistä, hyvin lähellä keskustaa sijaitsevista alueista miellyttävän rauhaisia. Puutalo-osakkeissa edustettuina ovat niin vuokrayksiöt kuin suuremmat asunnot. Jos asunto on suurempi kuin yksiö, se on usein kahdessa tai kolmessa kerroksessa esimerkiksi siten että keskikerroksesta löytyvät olohuone ja keittiö, makuutilat ovat yläkerrassa ja sauna- ja kylpytilat alakerrassa. Toisinaan kellari on rakentamaton, joten asunto on tällöin jaettu kahteen kerrokseen. Yleensä ilmoituksessa ilmoitetaan vain yhden kerroksen neliömäärä, joten todellinen asuintila on paljon suurempi.


Uusia ja vielä rakentuvia asuntoja sijaitsee esimerkiksi Linnanfältin ja Kakolan alueella. Kakola on vanha lääninvankila, jonka aluetta uudistetaan jatkuvasti asumis- ja virkistyskäyttöön. Se sijaitsee Aurajoen välittömässä läheisyydessä ja on hyvin suosittu kaupunkilaisten keskuudessa. Alueella on muun muassa jo ravintola ja panimo, ja lisää palveluja suunnitellaan. Kakolanmäen päälle pääsee Aurajokirannan puolelta nousemaan rinnehissillä eli funikulaarilla. 


Merellisempää ja metsäisempää tunnelmaa löytyy Uittamolta ja Ispoisista, mikä on alueena jatkuvasti suositumpi niin omakotitalo-, kerrostalo- kuin rivitaloasujien keskuudessa. Lähellä ovat Katariinanlaakson luontopolut sekä Uittamon uimaranta yleisine saunoineen ja läheisine melontakeskuksineen. Turun keskustaan kertyy matkaa pyörälläkin vain vartin verran. 


Rautatieaseman takana piilottelevat puutalo-omakotitaloalueet Kähäri ja Pohjola ovat myös nostamassa suosiotaan etenkin kun Logomon alueelle rakennetaan uudisasuntoja sekä suunnitellaan uutta matkakeskusta. Lähellä satamaa sijaitsevat kerrostaloalueet Iso-Heikkilä sekä Patterihaka, joista saattaa löytyä vuokra-asunto hieman muita keskusta-alueita huokeammin. 


Moni opiskelija löytää vuokra-asunnon Hämeenkadun varrelta tai sen läheisistä kortteleista, läheltä yliopistoa. Alue on täynnä palveluita ja ravintoloita, lähellä ovat hyvin monet suuret korkeakoulut, Turun yliopistollinen keskussairaala sekä Turun tuomiokirkko, ja tietysti Aurajoki, joka ei Turun keskustassa asuessa ole koskaan kovin kaukana. 


Jos Turun vuokra-asunnot kiinnostavat, aloita kirjautumalla AsuntoVahtiimme. Saat ilmoituksen kaikista vapautuvista vuokra-asunnoista, jotka ilmoitetaan palveluumme, ja jotka vastaavat hakukriteerejäsi. Lämpimästi tervetuloa vuokra-asunnonhakuun kanssamme!{"slug":"turku","title":"Turku"}
turku